שוב אני, עם שאלת שינה

שוב אני, עם שאלת שינה

לא עוזר כלום, לא מצליחה להקדים מספיק את תחילת הלילה.
הוא קם ב-6:30, ישן 8:30-9:00, אוכל, בסביבות 11 הולך לישון לחצי שעה - שעה, אוכל, אחרי זה אוכל ב- 14:30 והולך לישון שוב לשעה- שעה וחצי. לא משנה מה, יוצא שהוא ער בערך מ- 16:00 ככה שהוא עייף קצת אחרי שש. ואז הולך לישון ומתעורר סביב 19:00 ונשאר ער עד 22:00-21:30. אני יכולה אולי להחזיק אותו עד 19:00 כי יש המולה אז הוא מחזיק מעמד כמעט שלוש שעות בלי שינה. אבל זה מרגיש לי יותר מדי. ולהתחיל לילה ב-18:00 זה מוקדם מדי כי הוא מתעורר בסביבות 5 אם הולך לישון ב-20:00, אז אם אשכיב בשש וקצת, אתחיל את היום ב- 4. וגם כשהוא מתעורר הוא לא נראה כאילו אפשר בכלל להרדים אותו שוב.
מצד שני, כשהוא קם משנת הערב, הוא מראה סימנים של עייפות כבר כעבור 40-45 דקות, אבל כשאני מנסה להרדים אותו, הוא לא נרדם. וככה אחרי הנקה של יותר מחצי שעה, הוא מתעורר לעוד כשעה שמח ומאושר.
אגב, אתמול הלך לישון ב- 21:30 ודווקא היה לילה סביר, ישן שעה וחצי - שעתיים וחצי - שעתיים וחצי - שעה וחצי. בבוקר קמתי עם גודש

פנדה1234

New member
לא ממש ברור לי מה הבעיה?

למה מפריע לך שהוא ישן ב 21:30? אם זה טוב לשניכם אז למה לא?
מצד שני ההנחה שלך שאם תשימי לישון יותר מוקדם אז בהכרח יקום יותר מוקדם, היא לאו דווקא נכונה, לתינוקות קטנים אין בד"כ את הקשר הזה, יכול להיות שילך לישון יותר מוקדם ויקום באותה שעה ואפילו מאוחר יותר!

הקדמת שעת ההשכבה בלילה לא תוביל ליקיצה מוקדמת
אלא עשויה לעשות בדיוק את הפעולה ההפוכה - לאחר את שעת היקיצה, או לכל הפחות להשאיר אותה באותה שעה שבה הוא מתעורר היום.
בגילאים הצעירים יקיצה מוקדמת היא בפעמים רבות תוצאה של עייפות יתר , ולכן דווקא ההשכבה המוקדמת היא זו שתוביל לשינה ארוכה ואיכותית יותר.

אז מה נכון לעשות?

ברור שעדיף שיתעורר בחמש ויילך לישון בשבע. אבל לא מצליחה להגיע לזה. אז מה עדיף: להשכיב בשש אחרי ערות של שעתיים או בשבע אחרי שלוש שעות?

למעלה