שוב אני.. עזרה בחניות

Asprilla

New member
שוב אני.. עזרה בחניות

טוב אז הטסט מתקרב, ונשארו לי בעיות קטנות. הבעיה שהכי מטרידה אותי היא החניות - אני חצי מהפעמיים לא מצליח לעשות אותן כמו שצריך - או שאני עולה על המדרכה או שאני רחוק מדי. בכל מקרה הבעיה שלי היא בסיבוב החוצה. נגיד אני צריך לעשות חנייה לימין. הטכניקה אומרת להגיע למצב שהזנב של האוטו שלי מגיע לסוף הרכב החונה שאחריו אני רוצה להיכנס - ואז לסובב את ההגה סיבוב אחד ימינה (ככה זה לפחות בסובארו שאני לומד). אח"כ אני אמור להכנס ולשבור לצד השני עד שהרכבים מקבילים. הבעיה שלי היא בשלב בו צריך להכנס - אני לא יוצא מתי אני צריך לשבור החוצה? אני מסתכל מעבר למושב ואני לא רואה ממש את סוף האוטו.. מה לעשות? טיפים יתקבלו בשמחה :)

חנייה

כמו שאמרת - סיבוב אחד ימינה. אבל אני עושה חנייה כשאני מקביל לרכב מימין לי ברווח של דלת. נותן סיבוב אחד של ההגה שמאלה, ואז, שזה השלב הכי קריטי, אתה מסתכל במראה המרכזית שלך, ורואה מתי המדרכה עוברת את הראש שלך מימין לשמאל. כשהיא עוברת, אתה מתחיל לשבור חזק הגה שמאלה. זה מה שאני עושה, אצל כל אוטו זה אחרת זה תלוי בסיבובי הגה, מרווח בין גלגלים וכו'. תבקש מהמורה שילמד אותך את זה.

sattla

New member
קשה להסביר

המורה לא מלמד? פשוט התאוריה שלך נראית לי די נכונה וחניות זה בעיקר תרגול (ואם תנהג טוב ותהיה קצת רחוק לא יכשילו אותך)

תרגול?!

סעמק, עשיתי רק 2 חניות, ובטסט הפנימי עשיתי עוד אחת! ויש לי טסט ממש בקרוב ואני לא אקח יותר שיעורים... האמת הולך לי די קל, זה לא כ"כ קשה, זה טכניקה.

sattla

New member
לא

זה טכניקה על האוטו שאתה לומד לא כל אוטו הוא כזה אני לדוגמא יעשה לך חנייה על כל אוטו אתה לעומת זאת תשים לב שאחרי שתעבור טסט ותרצה לחנות עם האוטו שלך אז לא כל כך ילך לך ובצדק כי בשיעור נהיגה מלמדים "מסובבים הגה נוסעים עד שהדלת שם מחזירים סיבוב וחצי נוסעים עד שהראש במדרכה מסובבים עוד נוסעים" בקיצור מלמדים טכניקה ספציפית בשביל לדעת לחנות צריך תרגול קצת בגלל זה לא מכשילים גם טסטים רק על זה אלא גם על זה

N I R VA N A

New member
אולי

תקבע עם המורה שלך שיעור שתלמדו בו רק חניות - 45 דקות של למידת חניה נטו... לחברים שלי זה עזר... ושיהיה בהצלחה!!

למעלה