שוב אני... מנסה להבין ...

דבש77

New member
שוב אני... מנסה להבין ...

הי לכולם שוב, טוב... אז ניסיתי לחפש כאן בפורום ולא הצלחתי למצוא אני מחפשת פירוט של כל אמנויות הלחימה או לפחות העיקריות שבהן - איזשהוא תיאור של כל אומנות , אולי אפילו סרטון או תמונות ? אבל בהחלט מסתפקת לפחות בתיאור של כל אומנות. גם במאמרים כאן וגם בתגובות שלכם לכל שאלה אתם זורקים שמות של אומנויות וממליצים עליהן אבל אני לא ממש יודעת מה זו כל אומנות. למשל אייקידו, טקוואנדו וכו' - אני גם לא מכירה את כל השמות בשביל לחפש אותן אחת אחת... גם בקישור שכן יש - באנגלית - יש שם המון שלא רלוונטיות אנימניחה לארץ, ולעומת זאת אני יודעת שיש אומנויות שפותחו על ידי ישראלים. איפה אני יכולה למצוא הסבר או תיאור כלשהו על כל האמנויות העיקריות ? אני אפילו לא יודעת לאיזה שיעורי ניסיון או בתי ספר אני מעוניינת ללכת להתרשם... אני מניחה שלא קל לתאר במילים ועדיין, אני רוצה לקבל מושג - שימוש יותר בבעיטות או בהטלות, בידיים או ברגליים, מפתח גמישות או לא, עמידה במקום או תזוזה על הזמן וכו', מה יותר פיזי ומה פחות, וכן הלאה. יש כל כך הרבה סוגים, אני לא אצליח הרי ללכת ל50 שיעורי ניסיון ובתור מי שממש ממש לא מכירה את התחום,אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל מרוב המבחר... יש היכן לקרוא על כל/מרבית האמנויות במרוכז ? חשוב שזה יהיה במרוכז בשביל שניתן יהיה להשוות איכשהו מאחר ואם זה נכתב על ידי כותבים שונים / מקומותשונים וכו' - ההתייחסות לא תהיה לאותם הדברים ... המון תודה למי שיוכל לעזור לי במבוך הזה...
אני מודה שאני יסודית מדי וחייבת להבין ולבדוק כל דבר לפני שאני מתחילה ולהסתפק בהמלצות "X מתאים לך לדעתי" לא מספק אותי... אני רוצה להבין מהן האופציות ... (אפשר גם במסרים אם אתם מעדיפים, או אפילו ישירות למייל : [email protected])

ננדין

New member
שאלה מאוד בעייתית

יש כל כך הרבה סגנונות לחימה גם בארץ קיימים מאות מורים והרבה שיטות שונות. בשביל לכתוב תיאור של כולם צריך ספריה ענקית אפילו בשביל תיאור כללי... נכון כולם אמרו לך שמה שיותר חשוב זה לא השיטה אלה המורה והקבוצה ויותר נכון איך שאת מרגישה לגביהם ואת זה אפשר לדעת רק מניסיון. בגלל שיש כל כך הרבה סגנונות אנחנו צריכים את העזרה שלך! אנחנו צריכים שתתארי לנו מה מעניין אותך טכנית: אגרופים, בעיטות גבוהות, הטלות, בריחים וחניקות, ריתוקי קרקע תרגילים אקרובטיים, נשק קצר וארוך ועוד... וחשוב לנו לדעת מה את רוצה להשיג באמצעות הלימוד של א"ל (אומנויות לחימה) בשביל שנוכל להמליץ לך על שיטה/מורה מתאים: הגנה עצמית, חשיבה פילוסופית, כושר גופני, גמישות, פעילות כיפית לשעות הפנאי, ריכוז, שיטות לחימה מסורתיות ויש עוד הרבה... צירפתי קישורים לאתרים שמפרטים ברמה כזאת או אחרת על סגנונות שונים... שיהיה בהצלחה! רון

MidNight Flame

New member
הצעתי לך...

לבדוק מקומות קרובים לבית, להתקשר ולקבוע אימון ניסיון תטעמי מכל העוגות ותדעי איזו מהן הכי טעימה לך

MidNight Flame

New member
אני כמובן יכול...

לקשר אותך לכמה מאמנים באזור ראשון ויש גם ברשימת המורים כמה וכמה.

שוב - הייתי מנסה גישה הפוכה

נניח שקראת באינטרנט על הסגנון הכי מגניב ומתאים לך בעולם. רק מה - מלמדים אותו באילת, ואת גרה בקריות. האם תסעי לשם רק כדי ללמוד אותו? רוב האנשים יענו ב"לא". לכן, אם הייתי את, הייתי מגדיר את טווח החיפוש, מנסה להבין מה ההיצע, ורק אז מתחיל לקרוא ולחקור - כאשר את הצימצום כבר עשתה לי המציאות. אני, למשל, כשחיפשתי בזמנו, הגדרתי את איזור תל אביב כאיזור החיפוש המרכזי שלי, וזה עזר לי מאוד לצמצם את רשימת שיעורי הנסיון שהלכתי לראות ל-5, במקום לחמישים...

דבש77

New member
אולי אני צריכה להבהיר את כוונתי...

אני לא מתכוונת "לחקור" או לנסות את כל הסגנונות... אני פשוט לגמרי ולחלוטין לא מכירה, אז גם הסוגים הנפוצים:אייקידו, גוגיטסו, טקוואנדו, ארניס, קרב מגע וכו` - השמות לא אומרים לי כלום... אני בורה להפליא... כך שבדיוק הפוך ממה שכתבת-אני מחפשת מידע רק לגבי חמישה עד עשרה סוגים מרכזיים ונפוצים, ולפיכך גם סביר שקל למצוא בהם מאמנים בראשל"צ או ת"א, שהם האזורים שאני מחפשת והם אזורים יחסית "עשירים" באופציות אני מניחה...

דבש77

New member
זו גם הסיבה שהקישור למונחים שיש כאן

לא מתאים לי - יש בו יותר מדי מידע... אני מחפשת משהו בסיסי יותר. ללא ספק אני מקבלת את הערתכם שלפעמים חשוב יותר המדריך ובית הספר מאשר השיטה, אבל למשל השאלות של ננדין אכן עוזרות יותר מההמלצה לגבי מקום ספציפי בינתיים. עוד לא הגעתי לשלב של לבדוק מקום... אני למשל רחוקה מהעניין הרוחני, אז יש אמנויות שלא יתאימו, אבל אני לא יודעת מה הן

Talia E

New member
אופס, הנה גירסה עם הדגשה מתוקנת...

(אפשר למחוק את ההודעה הקודמת, שבה התחרבשה לי ההדגשה
) אני לא יודעת אם יש מקור ידע אחד שיש בו את כל הידע המקיף שאת מציינת על סגנונות הלימוד השונים. הרי גם אם אני יודעת בערך איך אייקידו נראה ואפילו אם הייתי בשיעור אחד של אייקידו במקום ספציפי אחד (ואכן הייתי) - הרי שבין זה לבין להגיד שאני יודעת מה זה אייקידו או שאני יודעת איך לומדים אייקידו, המרחק הוא רב ועצום. בבית הספר שבו אני לומדת, השיעורים יכולים להיות שונים מאד זה מזה ולכן ביקור בשיעור כלל אינו חייב להיות מייצג... אני יכולה לתת לך כמה פרטים מהסוג שציינת על בית הספר שלי ואולי זה יעזור במעט
ראשית, עליי להקדים ולומר, שתחת השם "קונג-פו", שהוא שם שניתן למגוון אמנויות לחימה סיניות, ניתן לכלול המוני שיטות, סוגי וצורות למידה, שתהיינה ממש ממש (
) שונות
זו מזו! אני עומדת לספר לך על בית הספר שלי, אבל אל תניחי ש"אלה לימודי קונג-פו" ושבכל מקום שבו תלכי אליו, זה יהיה דומה. להיפך! הניחי שלא! ממה שראיתי, ההבדלים ע-צ-ו-מ-י-ם! עד כדי כך עצומים, שממש מפתיע שיש אותו שם לשני הדברים!... טוב, הבהרתי את הנקודה, נכון?
במקום בו אני לומדת, אחד העקרונות המרכזיים המנחים את הלימוד, אם לא המרכזי, הוא שלא מלמדים אותך שיטת לחימה מסוימת, אלא נותנים לך את הכלים לפתח עם השנים את אמנות הלחימה האישית שלך. למה כוונתי? כאשר מלמדים שיטה מסוימת, בעצם מלמדים צורות תנועה ועבודה ספציפיות שהתפתחו על-ידי ניסיונם של אדם או אנשים ספציפיים במהלך ההיסטוריה. בשיטת לחימה מסוימת, יוכלו לומר לך, למשל, שצורת מתן אגרוף מסוים היא "לא נכונה". בבית הספר שלי יינתנו לך באופן הדרגתי, יסודות "תזונתיים" בסיסיים, שילכו, יתפתחו ויעמיקו ובסופו של דבר, עם השנים, את תמצאי את הצורה שלך, המתאימה לך ביותר, בדיוק כפי שאותו אדם ש"המציא שיטה" עשה. לתפיסתי, כאשר את מפתחת את אמנות הלחימה של עצמך - המחקר, אופן העבודה וכו' יגרמו קרוב לודאי לכך שתהיה בידייך אמנות לחימה שהיא הרבה יותר שלמה, מאשר כאשר את מנסה להעתיק באופן מדויק משהו שמישהו אחר הגיע אליו. כך יוצא, שככל שהתלמידים מתקדמים יותר, צורת הלחימה שלהם נראית שונה יותר מאחד לשני מאשר דומה יותר! השינויים יכולים להיות מאד מאד גדולים, כך שזה יהיה מפתיע ששני האנשים למדו באותו בית ספר... בכל מקרה, הידע שמועבר בשושלת הוא עצום ורב ואין מדובר במצב שבו "זורקים אותך למים" ואומרים לך: תפתחי את אמנות הלחימה האישית שלך
אני אלך לפי השאלות ששאלת, על "המראה החיצוני" של הלימודים. אני אוכל לתת לך תשובות רק לפי רמת הלימוד הנוכחית שלי... (אני רק תלמידה, אז קחי בחשבון שיתכן שיהיו טעויות בדברים שאכתוב, שתנבענה מהבנה חלקית או שגויה של הדברים). אם תרצי לשאול שאלות נוספות, את מוזמנת. אז לשאלותייך
:
שימוש יותר בבעיטות או בהטלות?
בגדול אוכל לומר שהשימוש הוא יותר בבעיטות, אף כי במהלך הלימודים (לא מיד על ההתחלה) נלמדת גם צורת עבודה שנקראת "הפלות", שכוללת הטלות. למיטב הבנתי, צורת העבודה הזו לא ממש נלמדת ככלי לחימתי, אלא למטרות לימודיות אחרות, היות שיש דרכים יותר יעילות, קומפקטיות ובטוחות לנטרל סיכון מאדם תוקפני. בכל מקרה, הלימוד הוא מאד מאד הדרגתי. בהתחלה מתחילים בד"כ בצורות עבודה שכוללות בסימון של נגיעה עדינה בכתפיים של הפרטנר בלבד. בכלל, כל העבודה מתחילה בסימון של נגיעות עדינות בלבד ורק בשלבים הרבה יותר מתקדמים, וכשבטוחים שכבר נרכשה שליטה בתנועה שלא תסכן את הפרטנר שלנו לעבודה, תועלה רמת העוצמה שבה עובדים - באופן הדרגתי והרמוני.
בידיים או ברגליים
גם וגם. משתמשים בכל מה שיש
מפתח גמישות או לא
בהחלט.
עמידה במקום או תזוזה כל הזמן
שניהם, ואף אחד מהנ"ל. כאמור, אמנות הלחימה שכ"א מפתח היא אישית. במהלך הלימודים מתנסים גם בעמידות ללא תנועה וגם בתזוזה בלתי פוסקת ובכל הטווח שבאמצע
מה יותר פיזי ומה פחות
העבודה אצלנו היא בהחלט פיזית, אולם העלייה באתגור הכושר והתנועה היא בד"כ הדרגתית. כמו כן, כחלק מהלימודים, נלמדים גם חלקים אחרים של ידע הקונג-פו, שאינם קשורים ללחימה ולכן בכל השיעורים תמצאי גם עבודות שאינן כוללות לחימה (למשל בצורה של עבודות פנימיות לשיפור יכולת הריכוז, הדמיון, חישת הגוף, תרגילי זוגות הקשורים לתקשורת בינאישית, ריפוי וכו').

amir_aikido

New member
תנסי להסביר מה את מחפשת

עזבי את שמות הסגנונות, זהו פרמטר מטעה מלכתחילה. לא פעם, מורים שונים מלמדים דברים שונים תחת אותה הכותרת. במקום לפעול כך, פעלי בצורה ההפוכה - תארי מה את מחפשת:
אסתטיקה:חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה ? או אולי יופי "אקרובטי" ?
קצב הלימוד ל"שימושיות":את מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות ? עד כמה את מוכנה להמתין?
תחרותיות:האם את טיפוס תחרותי? האם את מעונינת להתחרות בשיטה שאת לומדת או שתחרויות ידחו אותך?
התמודדות במצבים לא פרופורציוניים:עד כמה את סבורה שאת תדרשי להתמודד מול מצבים של יריב גדול ממך בהרהב ו/או חזק ממך?
כלי נשקאת מוכנה להתמקד בלימוד כלי נשק כדרך העיקרית להגנה עצמית? (למשל סכין) האם נשיאת כלי שכזה היא רלבנטית עבורך ?
כושרעד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר?האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר?עד כמה את מוכנה להתבסס על כוח ומשקל?
עדיפות לאיברי גוףחשוב לך ללמוד שימוש יותר בבעיטות ?חשוב לך לפתח גמישות ברגליים ?חשוב לך ללמוד להכות עם הידיים ?
נפילות והטלותחשוב לך ללמוד לפול ?את מוכנה לפול על מזרן לעיתים קרובות ?חשוב לך ללמוד להפיל/להטיל ?
מוכנות לספיגהאת מוכנה לחטוף אגרופים לפנים ?
את מוכנה לצאת עם סימנים כחולים על הידיים ?את מוכנה לחוש כאבים במפרקים (כתוצאה ממנופים)?
מסורתחשוב לך שהאמנות שאת לומדת תהיה קשורה למסורת כלשהי מהמזרח הרחוק ?(יפן / סין ...)
אווירהאיזה סוג של אווירה את מדמיינת במועדון (שקטה / מיליטריסטית / ידידותית / מבודחת)
"רוחניות"האם זה חשוב? אם כן, איך היית מתארת את המושג.אלו מעט השאלות שעלו לי לראש בפרק זמן קצר, אני בטוח ששאר חברי הפורום יכולים להוסיף עליהן עוד הרבה. אם תעני על כולן, אולי ניתן יהיה לכון אותך למספר מקומות שיתאימו יותר לצפויותייך ולעזור לך למקד את החיפוש. בכל מקרה, מומלץ לך לבחון יותר ממקום אחד.
אמירהאמת היא שכל תיאור בכתב שנביא לך לעולם ל

מסכים עם כל מילה

איזה בעסה זה כשאתה מתחיל לכתוב תגובה מהירה ואז אתה נזכר שאתה רוצה להוסיף גם קישורים להודעה, אז אתה לוחץ על הכפתור של שליחת הודעה (לא מהירה), אבל אז כל ההודעה יוצאת כגוש אחד ענקי של מלל בלי אף שורה חדשה, למרות שעשית כאלה? אז הנה ההודעה של אמיר כפי שהמשורר התכוון כנראה בכותבו שתיראה: תנסי להסביר מה את מחפשת עזבי את שמות הסגנונות, זהו פרמטר מטעה מלכתחילה. לא פעם, מורים שונים מלמדים דברים שונים תחת אותה הכותרת. במקום לפעול כך, פעלי בצורה ההפוכה - תארי מה את מחפשת:
אסתטיקה: חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"?
קצב הלימוד ל"שימושיות": את מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות? עד כמה את מוכנה להמתין?
תחרותיות: האם את טיפוס תחרותי? האם את מעונינת להתחרות בשיטה שאת לומדת או שתחרויות ידחו אותך?
התמודדות במצבים לא פרופורציוניים: עד כמה את סבורה שאת תדרשי להתמודד מול מצבים של יריב גדול ממך בהרהב ו/או חזק ממך?
כלי נשק: את מוכנה להתמקד בלימוד כלי נשק כדרך העיקרית להגנה עצמית? (למשל סכין) האם נשיאת כלי שכזה היא רלבנטית עבורך?
כושר: עד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר? האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר? עד כמה את מוכנה להתבסס על כוח ומשקל?
עדיפות לאיברי גוף: חשוב לך ללמוד שימוש יותר בבעיטות? חשוב לך לפתח גמישות ברגליים? חשוב לך ללמוד להכות עם הידיים?
נפילות והטלות: חשוב לך ללמוד לפול? את מוכנה לפול על מזרן לעיתים קרובות? חשוב לך ללמוד להפיל/להטיל?
מוכנות לספיגה: את מוכנה לחטוף אגרופים לפנים?
את מוכנה לצאת עם סימנים כחולים על הידיים? את מוכנה לחוש כאבים במפרקים (כתוצאה ממנופים)?
מסורת: חשוב לך שהאמנות שאת לומדת תהיה קשורה למסורת כלשהי מהמזרח הרחוק (יפן / סין ...)?
אווירה: איזה סוג של אווירה את מדמיינת במועדון (שקטה / מיליטריסטית / ידידותית / מבודחת)?
"רוחניות": האם זה חשוב? אם כן, איך היית מתארת את המושג? אלו מעט השאלות שעלו לי לראש בפרק זמן קצר, אני בטוח ששאר חברי הפורום יכולים להוסיף עליהן עוד הרבה. אם תעני על כולן, אולי ניתן יהיה לכוון אותך למספר מקומות שיתאימו יותר לציפיותייך ולעזור לך למקד את החיפוש. בכל מקרה, מומלץ לך לבחון יותר ממקום אחד. אמיר

יוסיא

New member
../images/Emo91.gif../images/Emo45.gif מנהלים להוסיף את זה

אחלה הודעה של רן ושל אמיר...מסודרת בצורה טובה ויעילה ...לדעתי להוסיף את זה למאמרים לכל אלו שלא יודעים במה לבחור...הדרך הזו מתמצתת את הכל ועוזרת מאוד לבחור

amir_aikido

New member
לדעתי חסרות עוד שאלות

אני מזמין את כולכם לתרום עוד שאלות לנושא. אמיר

דבש77

New member
רק רציתי להגיד תודה לכל המגיבים...

קיבלתי המון תגובות כאן וגם במסרים לשאלות שלי ולא ממש הספקתי להגיב על הכל ולהודות מאחר ולא היתה לי גישה למייל או לפורום בימים האחרונים אז המון תודה אני מניחה שעוד "אציק" לכם עם שאלות בהמשך
במיוחד שאחת התגובות היה רשימה של פרמטרים שאני עוד צריכה לענות עליהם בכדי לקבל תשובה

../images/Emo13.gif תרגישי חופשי להמשיך ו"להציק"

בשביל זה אנחנו כאן*, רן. * כדי להציק אחד לשני.

למעלה