שוב אני והבלגן במעבר

הילהל

New member
שוב אני והבלגן במעבר

מקווה שזה בסדר להתייעץ אתכן על כל צעד. אבל באמת שקשה לנו. יונתן די התרגל לסידור הנוכחי, כשאני עובדת בר"ג וחיה בב"ש. לפעמים יותר נחמד לו ולפעמים פחות, אבל באופן כללי - נוצרה שגרה סבירה. וקשה להאמין איזו קפיצת מדרגה יש בקשר בינו לבין אבא שלו, שהיה קשר טוב וחזק גם קודם. עכשיו זה משהו באמת מיוחד ויפה (קצת צובטת בלב הקנאה, אבל אני בעיקר שמחה על כך). בשבוע הבא, יום ג', המעבר! ביון ב' בערב יארזו לנו את הבית. בזמן שיונתן מבלה אצל הורי כבכל יום שני. ביום ג', ט' באב - אני עוברת עם החפצים והחתולים, יונתן מבלה אצל הורי, ואבא שלו צובע את הדירה. התכנית היא שיונתן ואבא שלו יגורו אצל הורי יומיים, כדי שאבא שלו יגמור את חודש העבודה והוא את הגן, והם יצטרפו אלי לרחובות ביום חמישי בערב. יש עצות או הצעות איך להקל עליו ביומיים האלו? כרגע הוא אומר "אמא בעבודה, אבל היא תמיד חוזרת". ובימים האלו זה לא יהיה כך. אני מספרת לו על זה וצובעת הכל בוורוד - כמה כיף יהיה לו אצל סבא וסבתא. הוא כבר כמה זמן מבקש לישון אצלם - אז זה החלק שאני מדגישה, שבקשתו תתגשם. עוד רעיונות?

לאה_מ

New member
להסיר כמה שיותר את הערפל

לספר לו בדיוק מה יהיה - אתה תהיה אצל סבא וסבתא, תבוא משאית ותעמיס את כל הארגזים עם הדברים שלנו (אולי אפשר לתת לו לארוז בעצמו כמה דברים שלו, ושאחר כך הוא יוכל לפרוק לבד את הארגז הזה - זה יתן לו תחושה של שיתוף בנושא של המעבר), ואתה תהיה אצל סבא וסבתא, ולמחרת אבא יסע לצבוע את הדירה החדשה, ואתה תהיה אצל סבא וסבתא (אולי לתת לו לבחור את הצבע של החדר שלו), ואני אשן בבית החדש ואתחיל לסדר אותו, ואז ביום X אתם תבואו לבית החדש, ונתחיל כולנו לגור שם. הכיף שבשהות אצל סבא וסבתא הוא בהחלט גורם מקל, ומבחינת ההעדרות שלך - שהיא לא תהיה בלתי צפויה - הוא ידע שאת נמצאת במקום אחר. הוא יכול להתקשר אליך ולדבר איתך בטלפון, את יכולה להשאיר לו מכתבים ליומיים האלה - מכתב אחד לכל יום (אצלנו המכתבים עובדים מעולה!), שיהיה ברור שזה פרק זמן מאד מוגדר (את המכתב האדום תפתח ביום שני ואת הכחול ביום שלישי, וביום רביעי כולנו יחד נאכל ארוחת ערב בביתה חדש). מציעה גם לעשות בפעם הראשונה בבית החדש משהו כיפי (אנחנו, למשל, כשעברנו דירה, היינו עושים "פיקניק" על הרצפה בחדר משפחה - עם מפה על הרצפה ואוכל "של פיקניקים" - זה התחיל בגלל שלא היה לנו שולחן אוכל, אבל אז גילינו שהילדים מתלהבים מאד מהרעיון...).

הילהל

New member
איזה יופי של רעיונות! תודה

אבא יצבע את הדירה שאנחנו עוזבים דווקא (לבקשת השוכרים). יש לי בבית קצת ארגזים שאספתי לפני שהבנתי שאשלם לאריזה. אני אתן לו לארוז לעצמו אחד. וגם רעיון המכתבים ייושם. והפיקניק? ענק. הוא מת על פיקניקים - גם אם בתוך הבית. אני אשתדל להרחיב מעכשיו בהסברים כשאנחנו מדברים על הימים האלה.

אלדורית

New member
חגיגה על הקירות

לאה כבר נתנה לך עצות מצוינות לגבי האריזה, ולי יש להוסיף רק טיפ קטן שאולי יתאים: לפני שנכנסנו לדירה הנוכחית שיפצנו אותה. לפני ששיפצנו הבאתי את הגדולה עם חברות למסיבת צבעי אצבעות על הקירות. זה היה כיף לא רגיל וחד פעמי (דו פעמי בעצם, כי לפני שנה סבא וסבתא שלה שיפצו ושם היא ציירה עם בת הדודה בצבעים). אם אתם צובעים את הקירות, אתם צריכים לקחת בחשבון שצבעים כהים תצטרכו לכסות בכמה שכבות אח"כ, אבל אולי צבעי אצבעות בהירים מאוד יהיו בסדר. זה כיף לא רגיל!

שִירָה

New member
../images/Emo45.gifאיזו הודעה מקסימה!

מתי את מחליפה מקצוע ל"ייעוץ הורי"?

גלי29

New member
רעיונות טובים

רק לחזק אותך מהניסיון של אחיין שלי שנשאר אצל הסבים לבד כשגיסתי היתה בבית החולים הם התגעגעו בטירוף והוא עשה כיף חיים ולא רצה לחזור... בקיצור שהיה אצל סבא סבתא יכולה להיות פיצוי מצויין לחוסר אימא מי שנצטרך לחזק ולעודד ביומיים האלו זו אותך! מקווה שזה שתהיי עסוקה בלסדר ולנקות ירגיע אותך ואנחנו ניפגש אם לא פה אז שמה...

שרוֹן

New member
<שרון מוסיפה את השירשור למועדפים>

לקרוא לפני הסערה שלנו.

טאשקה

New member
איך מוסיפים שירשור למועדפים?

עצות נהדרות. גם אנחנו נייסם אותם בבוא הזמן.

שרוֹן

New member
הינה כך:

לוחצים קליק ימני על ההודעה הראשונה בשרשור, לוחצים על פתח. מקבלים דף שהוא רק השירשור המדובר. נכנסים למועדפים בתפריט שבראש העמוד, ומבקשים להכניס את השירשור לשם.

לורליי43

New member
עומדים על הנקודה הכחולה (מצד ימין

של ההודעה). לוחצים על לחצן עכבר ימני. בתפריט שנפתח יש את האופיה הוסף למועדפים.

ליאת +

New member
אל תשכחי שהוא רואה את הדברים

בעיקר מנקודת הראות שלו. לכן הייתי מדגישה את הנסיעה לסבא וסבתא מה יעשו, איך יבלו, אורזים תיק ביחד וכו' וכמו כן מזכירה שמשם הוא כבר יגיע לדירה החדשה. זה שבאותם יומיים את ובן זוגך תעבדו כמו משוגעים- זה פחות משנה מבחינתו. עם החתולים, זה כבר סיפור אחר... (הרבה יותר קשה. לא תיכננתם להפרד מאחד מהם?) בהצלחה!

הילהל

New member
למה קשה עם החתולים?

הובטח לי שאם אני אתן להם את כדורי הטשטוש (וכבר דיברתי עם הוטרינר, שקלתי את החתולים ומחר יהיו כדורים) ההעברה שלהם תהיה חלקה ופשוטה. הטעו אותי לדעתך? ליונתן מצפה גם מסיבה גדולה בגן ביומיים האלו - מקווה שסה"כ יהיה לו כיף

ליאת +

New member
אני בכלל מהצד של אוהבי הכלבים ../images/Emo13.gif

אז זה מצחיק שאני איעץ לגבי חתולים. אבל ככל הידוע לי לחתולים קשה להסתגל למקום חדש. (היה לנו פעם חתול ובמעבר דירה הוא פשוט הגיב נורא, ברח מהבית לשבוע והתחרפן לגמרי).

שרוֹן

New member
מנסיון שלנו יותר קל להעביר שני

חתולים מאשר אחד. אחד לבד נכנס לטראומה, זוחל שבועיים מתחת לשטיח ומתחבא במקומות שלא שיערתם שהוא יכול להידחק אליהם, עושה קולות מוזרים ודרך קבע עם האוזניים אחורה בתנוחת תקיפה. עברנו פעם עם שניים והיה הרבה יותר מוצלח, כי הם הרגיעו אחד את השני בנוכחות החתולית. בבחינת, הטריטוריה נשמטה מתחת לרגלי
אבל לפחות החברים מהצ'כונה איתי.

ליאת +

New member
את רוצה להגיד לי

שגם לגבי חתולים קיים המיתוס הזה שיותר קל עם שניים?

צימעס

New member
לגבי החתולים -

את יודעת ששבועיים ראשונים רצוי לא לפתוח חלונות בכלל בבית החדש?

שרוֹן

New member
ואם מישהו ראה חתול שנראה כמו

נמר קטן שאיבד בית, בעין כרם אי שם בשנת 2000, שידע שזה מה שקורה כמשאירים בהתחלה חלון פתוח. זאוס אייכה? (היו תקופות שהיה יותר עצוב, אבל אני תמיד יודעת שהחתול המצטיין הזה מצא בית טוב, ומסריקות שעשינו, הוא לא נדרס).

הילהל

New member
אין צורך להחנק

ניקי שלי המסכנה, חתולה חרשת עם שפע בלגן נוירולוגי, סבלה התעללות ב"ינקותה". החוץ מפחיד אותה והיא מקפידה להתרחק מדלתות וחלונות. פרוזק יקירנו היה שמח לברוח (זה החתול הסכרתי/בעייתי שחשבנו לתת לחבר והחלטנו נגד). בעייתו היא בגודלו - הוא לא יעבור בחיים דרך הסורגים... (ראית אותו, לא?)

למעלה