שוב אני בשאלות...

רחל צ

New member
שוב אני בשאלות...

אשמח לשמוע הורים שעברו את כיתות א וב במסגרת רגילה ואז העבירו לכיתות מחוננים
האם בית ספר למחוננים אכן פתר את בעיות השעמום של הילדים האם בתי הספר האלו אכן מכווננים לילדים שרוצים לדעת וללמוד או שהם עוד מוסד חינוכי עם בעיותיו ה"רגילות".

ועוד
אשמח לשמוע על אלטרנטיבות פרטיות או יחודיות באזור תל אביב שיאפשרו מסגרת לימודית שמקדמת מצויינות בגילאי א-ו

mikilk

Active member
אינני מכירה

מכיוון שהילדים שלי יוצאים ליום שליפה ולא לביה"ס למחוננים, אך כמובן שתחילה על הילד לעבור מבחני מחוננות ולהתקבל לביה"ס

נטלי22

New member
אצלנו הגדולה הצטרפה רק בכיתה ה,

האמצעי יצטרף רק בשנה"ל הקרובה בכיתה ז, והקטנה אני מקווה שתצטרף בכיתה ד.
אצל הגדולה שכבר לומדת בכיתת מחוננים זו השנה החמישית, אני יכולה לספק שזה הבדל של שמיים וארץ. לא כל המוסד הוא למחוננים. רק כיתה אחת בכל שכבה, והשאר כיתות רגילות, אך הכיתה הזאת מקבלת את המורות הכי טובות, שמקבלות השתלמויות מיוחדות לחינוך מחוננים, הכיתה מקבלת המון העשרות תוך-ביתספריות וחוץ-ביתספריות, וגם את המקצועות ה"רגילים" בד"כ לומדים בספרים אחרים שמלמדים בצורה מעניינת ומעמיקה/מרחיבה יותר, וגם עושים כל מיני משימות יצירתיות ולומדים את החומר בצורות שונות מאשר למידה פרונטלית חד-גונית.
וכמובן החברה של הילדים מורכבת מילדים שנהנים ללמוד ובעלי תחומי עניין משותפים, ואין צורך לכל ילד "להתמצע" ולהשתעמם כדי להתאים את עצמו לשאר הכיתה.
אנחנו מפתח תקווה, אז אני לא יכולה להגיד בוודאות שכיתות המחוננים באזור תלאביב הן זהות, אך לפחות הנסיון שלנו הוא חיובי ביותר.

אני לא מכירה ספציפית בתי ספר באזור תל אביב. אם יש לכם את האפשרות (כלכלית ומבחינת הסעות וכו'), שמעתי דברים טובים על הכפר הירוק, אבל אני לא יודעת מאיזו כיתה זה מתחיל.

בהצלחה בהמשך...

וזה כן מוסד חינוכי עם הבעיות הרגילות

אני בעד כיתות מחונניםֿ, ואני חושבת שהלימודים בהן יותר מעניינים וכולי וכולי.

אני לא מרחיבה, כי באמת היו על זה עשרות דיונים כאן

אבל חשוב לי לענות על הנקודה האחרת שהעלית - זה מוסד חינוכי עם הבעיות הרגילות.

הכיתות הן בתוך בית ספר ממלכתי רגיל (איני מכירה את הכפר הירוק, או בתי ספר "מיוחדים" אחרים).
עם כל מה שיש בבית ספר ממלכתי ישראלי רגיל.

המורים לפעמים יותר פתוחים וגמישים מאשר בכיתות אחרות - אבל זה לא מובטח לך.
ככל הנראה הילד יצטרך להכין שיעורים גם אם ישעממו אותו. ויצטרך להגיע בזמן. ובתלבושת בית ספר. ויקבל עונשים אם יפריע בכיתה.
אם את מחפשת מסגרת שונה - את צריכה ללכת לכיוון של בית ספר פתוח או דמוקרטי.

yrnkrn

New member
אצלנו עזר מאוד - הסיבה העיקרית להעביר

לא שאין בעיות בכיתת מחוננים, זאת לא אוטופיה, אבל יש יותר עניין בלימודים ויותר תשומת לב מהמורים.

אלכסAlex

New member
הבת שלי נכנסה לכתת מחוננים בת"א

לכתה ג' אחרי שנתיים בבי"ס השכונתי. מאז היא פורחת. הכירה הרבה ילדים בדיוק כמותה ומצאה שפה משותפת עמם
מצד שני בי"ס מכיל 4 כיתות מחוננים.. ג' ד' ה' ו' וכמובן שחוץ מזה הוא בי"ס ממלכתי רגיל לכל דבר עם הבעיות שלו.כיתות המחוננים מקבלות תכנית אחרת, טיולים אחרים, יוצאים לימי העשרה וקורסים מצויינים..
ולנו זה יצא ממש מצויין.
מצד שני היה ילד אחד שעבר איתנו את כיתה ג' במחוננים וב ד' חזר לבי"ס השכונתי שלו. כי גם לא לכל מחונן המסגרת מתאימה

גרגירית

New member
גרץ

הי אלכס,
אני ממתינה לתוצאות של בחינת המחוננים.
מאוד מתלבטת מה לעשות במידה וביתי תצליח ותתקבל לגרץ.
אשמח לשמוע אילו העשרות נוספות יש, איך ההווי החברתי בכיתה, כמה בנות יש?, האם יש תמיכה רגשית? וכו.
תודה,
אמא מודאגת

למעלה