שוב אני בדילמה

Liaty

New member
שוב אני בדילמה

אורי (שנה+9 )התחיל גמילה מחיתולים, כבר מעל לחודשים אנחנו מתרגלים את העניין רק בשעות אחה"צ . אחרי שהגיע למצב שהוא הולך לבד לסיר החלטתי להוריד לו את החיתול במשך היום כשכמובן התחלנו באחד מסופי השבוע וכשזה הלך יפה הלכנו לגן בלי טיטול אבל עם סיר. סוף השבוע האחרון קלטתי שאורי עצבני יותר מתמיד אבל לא היו פספוסים רבים רק קטנים בדרך לשירותים או מחוץ לסיר .... היום הבוקר התחיל עם פספוס של קקי ע"י הסיר ואורי נבהל מאוד לקחתי אותו להתקלח והסברתי שלא קרה שום דבר חיבקתי נישקתי חייכתי אבל הוא בשלו כועס והסטרי וממש יוצא מדעתו !! הלכנו לגן עם הסיר הפעם לאורי היה ממש קשה להפרד ממני אז הצעתי לו לשים יחד איתי את הסיר במקום הוא מצא פינה ע"י מראה והגננת שגם ככה אנחנו לא משדרות באותו הגל העירה לי בחומרה שאת הסיר שמים שם רק בשרותים ושגם בבית זה צריך להיות ככה ! אחה"צ היא הודיע לי שלאורי לא היו שם יציאות אבל בדרך הביתה החלפתי לו פעמים פיפי ושוב אורי בהיסטריה !! הגענו הביתה הנחתי את הסיר מול הTV ואורי ישב מיוזמתו אבל ברגע שהפיפי יצא הוא התחיל לצרוך ולהכנס להסטריה ככה במשך שעה לא עזרו התחנונים שלי עד שבסוף שאלתי אם הוא רוצה טיטול, התשובה היתה כן ותוך דקה הייתי צריכה להחליך 2 טיטולים כי הם היו מלאים . ומאז אחה"צ אורי היה עם טיטול אבל עדיין רוקד את ריקוד הפיפי ומבקש סיר ואני כלכך בדילמה מה לעשות ??

לאה_מ

New member
שנה ותשע זה גיל מאד צעיר לגמילה -

יש ילדים שנגמלים בגיל הזה (לא שלי
), אבל זה באמת מאד מוקדם. אם הבנתי נכון מדבריך - בבית הגמילה הולכת חלק, ובגן יש בעיות, ובכל מקרה, החששות שלו התחילו רק אחרי שהתחלתם תהליך מסויים גם בגן. אם אורי עדיין מסכים ללכת בחיתול, נראה לי שאפשר להסביר לו, שבינתיים הוא יכול להיות עם חיתול בגן ובלי חיתול בבית, אם כך יותר נוח לו, ולרדת מעניין הגמילה בגן השנה. לא נשמע לי שהגננת שלו יכולה לשפר את המצב. בשנה הבאה אתם עוברים לגן חדש? ואני אשמח מאד לשמוע יותר פרטים על תהליך הגמילה שלכם בבית - ממה הוא התחיל, מה עשיתם עד עכשיו, וכד'.

Liaty

New member
אז ככה

זה התחיל מכך שאורי לומד מהר מאוד . הוא רואה אותנו ובמשך תקופה מאוד ארוכה הוא ראה גם את הבן של החברים שלנו. בגללל אותו בן של חברים השארנו את הסיר בחוץ . בהתחלה אורי הראה עניין לשחק איתו בבית אח"כ לשבת ולאחר תקופה ארוכה ששיחק עם הסיר (שאולי עוד לא אמרתי אבל הוא בצורה של צב )אורי ראה שוב ילדים עושים בסיר (הפעם זה היה במשפחתון אחר כי הגננת היתה חולה ) הוא בא הביתה ורץ לסיר ביקש להוריד טיטול והתישב ועשה !!! אח"כ הייתי שואלת מדי איפה עושים פיפי והוא עונה בשאותים ... יום חם אחד הוא שיחק בבריכה ערום ומאז לא הסכים לשים טיטול כשהוא בבית .

לאה_מ

New member
ואת חושבת שהוא יסכים

להמשיך עם זה בבית, ובגן להשאר עם טיטול? אני שואלת כי לחנך את הגננת שלו נשמע לי לא פשוט, ולא בטוח שכדאי בשביל הזמן הקצר שנותר עד סוף השנה.

Shellylove

New member
אני באמת לא מבינה גדולה

אבל ממה שאני מבינה בגמילה יש גם קשר ליכולת היפרדות של הילד - הוא נפרד מחלק ממנו, מחלק שיוצא מהגוף שלו (נעה? אני טועה?). מהתיאור שלך (ותקני אותי אם הבנתי לא נכון), נשמע שהצרכים של אורי מבהילים אותו באיזשהי צורה. יכול להיות שזו תגובה למשהו שקרה בגן בהקשר הזה (איזו תגובה "קשוחה" מהגננת). מה עם ללכת לפי מה שהוא רוצה? לשאול אותו כל פעם?

Liaty

New member
זה מה שקרה היום

כשבאתי לקחת את אורי מהגן הוא היה עם תחתונים. בבית הוא ביקש פיפי והתעקש על הספה הצעתי לו לשים את הסיר על הספה הצעתי טיטול אבל הוא התעקש בשלו ובסוף ברח במכנסים. באיזה שלב אני הייתי צריכה לשרותים ואורי בא אחרי לשם עדיין לא הספקתי להלביש אותו מהתקלה האחרונה ושוב הוא היה צריך פיפי ובגלל שהיה ערום ברח הפיפי על ריצפת האמבטיה הילד נכנס להיסטריה הבכי וצרחות ולא הפסיק להשתין לכל עבר מיד אחרי זה בא הטיטול לקח בדיוק 30 דקות עד הפיפי הבא אורי הוריד לבד את הטיטול רץ לסיר ישב שניה אחת קם והתחיל להשתין לכל עבר. מכאן כבר לא ויתרתי החזרתי טיטול עם מכנס ואני אנסה לשכנע אותו לשבת על הסיר כשמכגיע ריקוד הפיפי

למעלה