שוב אכזבה

• פותח הנושא ybk09
  • פורסם בתאריך

ybk09

New member
שוב אכזבה

היי בנות
נמצאת בIVF סבב שני. לפני שבועיים החזירו עוברים טריים והייתי בתפילות ומחשבות חיוביות.
היום הכל התנפץ כשהבטא יצאה שלילית וקיבלתי מחזור.
אז מנסה לאסוף כוחות כדי להמשיך הלאה.
1. כמה זמן רצוי ומומלץ לחכות בין טיפול לטיפול?
2. למי שיש אנדומטריוזיס, האם צריך להיות תחת דיכוי כלשהו בין הסבבים? בסבב הנוכחי לקחתי דקפפטיל 3.75. הרופאה טוענת שהוא נותן דיכוי ל3 חודשים. נשמע לי קצת תמוהה במיוחד כי אני יודעת שבדיכוי לא מקבלים מחזור.
3. איזה בדיקות מומלץ לעשות על מנת לברר את הסיבה לאי השתרשות העוברים?

מצטערת לשמוע

כמה זמן רצוי- הקופות מחייבות אם אינני טועה 45 יום, מה שאומר חודשיים. אז בכל מקרה את צריכה לקחת חודש הפסקה, אם א"כ תרגישי שהחלמת מהכל, אז אין סיבה לא להתחיל טיפול.
לגבי בדיקות- לא ציינת אם פעם קודמת החזירו ואם כן כמה (וכן בת כמה את...). אצלי החזירו 3 פעמים עוברים וב 3 המקרים בטא 5/שלילי ושלחו אותי בחודש האחרון לבדיקה של היסטרו' אבחנתית. 2 רופאים אחרים שדיברתי איתם התפלאו ששלחו אותי, אמרו שאין צורך אחרי "רק" שלוש החזרות שנכשלות. ממה שהבנתי לרוב אחרי 5 החזרות שנכשלות, או 3 שאיבות שנכשלות (מה שמגיע קודם) חלק מהקופות דורשות "הערכה מחדש" אצל רופא לגבי הפרוטוקולים של שאיבה/החזרה. עשו לך בעבר היסטרו אבחנתית/צילום רחם או בדיקה אחרת שבודקת אם יש מחיצות או הידבקויות ברחם?

שיהיה בהצלחה

ועוד משהו...

שקלת להחליף מרפאה? משנה מקום משנה מזל..
(אינני יודעת איפה את מטופלת, אבל לפעמים רופא עם גישה שונה יכול לתת לך פרוטוקול יותר מתאים שייתן יותר עוברים ויותר החזרות..)
בכל מקרה בהצלחה

ybk09

New member
אז ככה:

אני בת 28, בסבב הקודם נשאבו 4 ביציות והיו 2 הפריות, בסבב הנוכחי רק 3 ביציות ו2 הפריות.
הוחזרו 2 עוברים שלא שרדו.
לא עברתי מעולם צילום רחם או היסט' אבל לפני כ7 חודשים עברתי לפרוסקופיה ניתוחית להוצאת ציסטה מהשחלה והסרת הדבקויות רבות של אנדומטריוזיס.
אז ראו שהחצוצרות סתומות.
לדעתי אחרי כל ההורמונים האלה כל ההידבקויות חזרו שוב

ובקשר לרופא, אשמח להמלצות לרופאים מהצפון, אם יש כאלה שמבינים באנדומטריוזיס אז בכלל מבורך!
(הייתי מטופלת בבית חולים אלישע)

spirt20

New member
היי

אם עשית לפרוסקופיה אז אין צורך בצילום רחם מן הסתם .. מה שכן תעשי היסטוסקרופיה בשביל השקט הנפשי

אני לא מהצפון... אז לא יודעת על רופאים רלוונטיים

מאחלת לך המון הצלחה בטיפול הבא

monte carlo

New member
לגבי האנדומטריוזיס

ראשית, אני מניחה שאת מודעת לכך שהאנדו' פוגע בכל שרשרת הפוריות ובכלל זה כמובן גם בסיכוי להשתרשות. כך שלא הייתי ממהרת לחפש עוד ועוד בדיקות כדי לבדוק למה לא השתרש, בסך הכל מדובר בשני נסיונות שזה לגמרי בתוך הסטטיסטיקה, ואם כבר יש סיבה אז סביר להניח שזה האנדו' המקולל.
(כל זה כמובן בהנחה שכבר עשית צילום רחם ו/או היסטרוסקופיה לפני שהגעת ל-IVF).

לגבי דיכוי בין סבבים - בדר"כ עושים, השאלה היא כמה זמן ומה סוג הדיכוי. החל מגלולות למניעת הריון, דרך דקאפפטיל 3.75 אחד ועד שלושה חודשים של זריקות דקאפפטיל (זריקה אחת משפיעה בין 30-45 ימים). זה תלוי ברופא ותלוי במטופלת. ככל שהדיכוי יותר עמוק האנדו יותר בשליטה (הרי ההורמונים של הטיפול רק מחמירים אותו כל סבב יותר ויותר), אבל מצד שני לפעמים זה אומר שצריך הרבה יותר הורמונים אח"כ כדי "להעיר" את המערכת, אז קיבלת מלכוד 22. איך הגבת בסבב האחרון להורמונים אחרי הדיכוי העמוק - האם לקח זמן עד שהם התחילו להשפיע או שהם עבדו מיד, ממש לפי הספר?

ybk09

New member
לדעתי ההורמונים התחילו לעבוד די טוב

בסבב הראשון גם הייתי עם דיכוי ארוך של 3 חודשים. לקחתי הורמונים במינון 225 מ"ג. היו 4 ביציות.
הפעם הייתי בדיכוי חודש ולקחתי הורמונים במינון 300 מ"ג והיו 3 ביציות. (היו כ10 זקיקים אשר רובם התגלו כציסטות).
בשני הסבבים הזרקתי כשבועיים את ההורמונים.

למעלה