שוב אותה השאלה

בלה ענת

New member
שוב אותה השאלה ../images/Emo189.gif

רותי ערב טוב. אני שוב חוזרת על השאלה שלי חגבי אסונות טבע. את ניסית לענות בפורום, רק תשובתך לא נותנת שום רמז לבאות. לא יתכן שהתרחשו אסונות כבדים אחד אחרי השני ואין הסבר מילולי פשוט יותר. אני לא בקיע בתורת הנסתר ובתקשור (הלוואי ואתקשר עם בת שלי) לכן אני זקוקה להסבר פשוט. אבקש להתייחס לבקשה שלי. הנושא קשה מאד ולכן גם התשובה צריכה להיות בהתאם. ושאלה חשובה מאד שמזמן רציתי לשאול. האם הבריאה יודעת על הצרות של המדינה, על הרדיפה היום-ימית של האויב, על ההפגזות ורציחות של חפים מפשע? האם לא הגיע זמן לרגיעה כללית? אמא של ענת אור ענת אור
06.05.1980-21.02.2007

רותי 11

New member
בלה ענת יקרה ../images/Emo140.gif

בואי אני אסביר לך - מקווה שיהיה לך קל יותר עם ההסבר הזה. את זוכרת את הסיפור של יציאת מצריים? את זוכרת שהם הלכו 40 שנה במדבר כדי שהעם שיגיע לישראל יהיה עם שלא ידע את פרעה. מה שקורה עם כל אסונות הטבע ולאוו דווקא טבע, אמנם זה יכול להישמע אכזרי בעיניים ארציות, אבל זה הסבר פשוט העניין הוא מחיקת צבירים (מצבור נשמות) שתוקעים ותקועים ולא מתקדמים ולא מקדמים את עצמם את העם שלהם ואת הבריאה, זה לא אכזרי אלה הן בחירות מודעות מראש. האנשים האלה לא סתם בחרו לחיות במקומות האלה, יש מצבים גם שהאסונות הגדולים האלה נועדו לזעזע את העולם וליצור חמלה ואמפטיה לעוד אנשים מעבר לרדיוס שלהם. כמו שקרה עם הצונאמי ותשימי לב איך כל העולם נרתם בפרט שהיו שם נפגעים מכל העולם. לשאלה השניה האם הבריאה יודעת על הצרות שלנו ברור, האם היא מנסה לעשות דברים כדי שנתעורר ברור ויש לכך דוגמאות כמו ערפאת ועוד צוררים שסובבים אותנו וכל זאת כדי שנתלכד ונתאחד כעם. הרי אנחנו בדרך כלל מתאחדים בזמן צרה לצערנו. ובזמן האחרון גם זה לא ממש עוזר. הרגיעה הכללית תגיע כאשר אנחנו נהיה מאוחדים ומלוכדים וכאשר נדע לקבל אחד את השני כמו שהוא

כלומר,

מה שאת בעצם אומרת, רותי, זה שהמתים או אלה שתקועים בהריסות, בעצם תקועים גם מבחינות אחרות.

רותי 11

New member
לא בהכרח

יש מצב שבאסונות המוניים יש נשמות שבוחרות ללכת בדרך הזאת כדי לסיים את מה שיש להם כאן והכוונה היא למעין איחוד תיקים כדי לסים את השיעורים או דברים דומים שיש להם כאן. יש כאלה שבוחרים בזה כדי לשמש מעין "דוגמא" או שיעור לאחרים. וכמובן שכל זה תמיד בהתאמה עם הנשמה אם זה לא מתאים לנשמה זה לא יקרה.

רותי יקירתי, למה כוונה איחוד תיקים? איך בעצם

מתבטא בחיים כאן אצל אנשים? אפשר דוגמא? סיקרנת אותי

רותי 11

New member
הכוונה באיחוד תיקים - היא

שבעצם זה שהם באים לשמש "דוגמא" הם הולכים באסון לאומי, אז הם סוגרים את השיעורים או התיקונים שלהם כאן בכל זאת לא קל להתנדב לכאלה אסונות והקושי נובע ממה שהם משאירים מאחור את המשפחות שבוכות ונפגעות מכך.

../images/Emo10.gif עצוב לחשוב על כך.. ועוד שאלות:

האם ניתן לומר שכל מי שנהרג באירועים מסוג זה באו לסגור שיעורים?
האם גם מלחמות נכללות בהגדרה?
איך אפשר להגדיר את מה שקורה ביננו לפלסטינים והמעורבות (או העדר מעורבות) של העולם?
האם איחוד תיקים הוא בהכרח סגירת שיעור/תיקון? סליחה על ההפצצה, אבל זה נושא מרתק... אגב, אם את מכירה קישורים בנושא, אשמח לקבל.
תודה יקרה וסליחה על ההפצצה

רותי 11

New member
לא בהכרח

בטח ובטח לא במלחמות. מה שקורה איתנו מול הפלסטינים אניחושבת שדי הסברתי את זה אבל הם פה שיעור/תיקון למעננו, זה קורה כדי שנגיע לאחדות אל תשכחי שאנחנו לרוב מאוחדים (לצערנו) בשעת צרה והם גורמים לנו להרגיש בשעת צרה הבעיה היא שזה עדיין לא גורם לנו להתאחד. איחוד תיקים הוא סגירת מעגלים אבל לא בהכרח כל מי שנמצא בפיגוע שייך לקטגוריה הזאת.

למעלה