שובר שתיקה ...

שובר שתיקה ...

שלום לכולם!
איני חבר קבוע בפורום, אך תמיד בתקופת האירוויזיון, אני נזכר בפורום המדהים הזה ובא לבקר.
כיף לראות שאחרי שנים ארוכות של פעילות ואחרי מהמורות שהפורומים של תפוז עברו, הפורום הזה חי, קיים ונושם.
השנה, משהו בשיר שלנו מוציא אותי מדעתי אבל בקטע חיובי לחלוטין.
אני כמו רובנו מאחל ומתפלל להצלחת נטע באירוויזיון.
אני קורא את התגובות ההיסטריות של כולם לגבי כל שינוי או תזוזה בין אם זה בסוכניות ההימורים, בין אם זה במופע החי בין אם זה במה היא לבשה, מה היא אמרה, מה דורון מדלי אמר וכו׳...
אני מניח שלכולכם זה חלק מהחמצן ומההתרגשות שאופפת אותנו לפני האירוע עצמו.

בואו נעצור רגע ונחשוב על מה נטע עוברת בחודשים האחרונים מאז הצטרפותה למסע של הכוכב הבא. כמה כל התהליך הזה משנה את חייה וכמה דברים עליה להכיל ולקבל, ועם איזה לחץ עליה להתמודד במיוחד כרגע עם זה שהיא פייבוריטית לזכייה.
בואו רגע לעת עתה, נסיר את הביקורת, את הקטילות, את השליליות ונתרכז במשהו אחד ויחיד, בנטע שיש בכל אחד מאיתנו. אני מניח שרובנו (אולי חוץ מאותם אנשים שיצטרכו להזרים כסף לאירוע במידה וישראל תארח את האירוויזיון
) רוצים שישראל תזכה באירוויזיון אז בואו כולנו פשוט נקבל את נטע ואת המוצר ואת מה שהיא תביא בהכי אהבה בעולם.

וקצת ללחץ שאני עובר:
מאז שגיליתי את נטע בכוכב (אני לא תושב הארץ כבר כמה שנים טובות), אני לא הפסקתי לעקוב אחריה. כל-כך קיוויתי שהיא תזכה בכוכב ותייצג אותנו.
בפעם הראשונה ששמעתי את השיר, נכנסתי לאיזה התקף התרגשות לא ברור שאמרתי וואו, מה זה הדבר הזה. ואז לפני שבועיים, אמרתי, אני חייב לנסוע לתמוך בה בחצי הגמר. בפעם הראשונה בכל שנות קיומיי (ובכל שנות מעקביי אחרי האיריויזיון), אני הולך להיות נוכח באירוע. אמנם אני אהיה רק בחצי הגמר הראשון, אבל אני לא מפסיק לחשוב על זה, על מה יהיה, איך יהיה, האם היא תעלה בכלל לגמר?
כן, הייתי קצת מאוכזב כשראיתי את ההופעה הראשונה החיה. קשה להעביר את התחושה המדהימה שהקליפ עושה לתוך ההופעה החיה, אבל נטע היא חיית במה. אני משוכנע שהיא תפציץ אותנו בגדול. ראיתי את ההופעה מספר פעמים נוסף. הפתיחה שלה היא מעלפת. החלק של אני לא בובה שאני כל-כך אוהב לא עבר טוב אבל הקול, העוצמה והנטע שהיא הביאה בסוף עשה לי את זה בכל רמ״ח איברי.

ואם היא לא תעלה לגמר, מאוד אתבאס. לא אבין איך זה יכול לקרות. אני מניח שאהיה מאוד עצוב וייקח לי ימים לצאת מהתחושה הזו.
אם היא תעלה לגמר ולא משנה באיזה מקום היא תסיים ( שהוא לא הראשון), אשלח לה חיבוק . חם ואוהב ואגיד לה תודה על התקופה הנפלאה שאנחנו עוברים בזכותה.
אם היא תזכה, אני בטוח שלא נדע מה לעשות עם עצמנו מרב אושר.

חברים יקרים, בריאות, שימרו על עצמכם ותמשיכו להיות חמודים ומקסימים כאן בפורום. כיף לקרוא את ההודעות שלכם. כיף להתרגש. כיף להלחץ וכיף להרגיש חלק מקבוצה שכל-כך אוהבת את האירוע הזה.

tajci

New member
כיף שהגבת

ממליץ לך להיות פעיל בפורום לאורך כל השנה. זה גם כיף וזה גם חשוב שכולנו נהיה מעורבים, כדי שהפורום לא ייעלם...
כיף לך שאתה נוסע לצפות בחצי הגמר בליסבון!
מחכה לעדכונים:)

יה איזה פוסט מושקע ויפה

קודם כל מסכים עם מה שעובר על נטע אבל הטירוף הזה שאולי אולי זה בישג יד השנה מטריף את כולנו ואני מוכן לחתום שכל אחד שנמצא פה חושב על העניין הזה כמה פעמים ביום.
הנושא של של ההימורים מתזז את כולם כי "לכאורה" זה המדד להצלחת השיר בפועל. (בדיוק כמו הסקרים-טרום הבחירות).
כן. יש אכזבה מהביצוע החי הראשון של נטע אבל כנראה לא בגלל חסרון בנטע אלא בגלל ציפיות מוגזמות שכולנו יצרנו אצל עצמנו.
הלוואי ונוכל לחייך ב8 וב12 למאי כמו שאנחנו מצפים שנחייך.
ואל תשכח לעדכן משם.
גם ככה כל שביב של מידע נחטף בהיסטריה בשבוע החזרות...

צוות Kuss

New member
אני לא מצליח להבין על מה האכזבה, בוא נפתח את הנושא

אנשים מאוכזבים בגלל סיבה אחת: מחסור באוויר לכאורה. אבל לפני שמתאכזבים מהמחסור באוויר צריך להבין מדוע היה מחסור באוויר.

הרגעים הבולטים בהם לנטע היה מחסור באוויר היו לאחר קרקור התרנגול. אבל בואו לא נתבלבל - בהופעה ביזרעל קולינג היא בחרה לאלתר ולהוסיף "היי" לאחר הקרקור. בגרסת הסטודיו אין "היי" לאחר הקרקור, ומשכך מדובר באלתור מקומי שלא אומר דבר לגבי הביצוע באירוויז עצמו.

ניתן לפתור את בעיית המחסור באוויר בקלות: פשוט להסיר את ה"היי" לאחר הקרקור. והנה אין עוד מחסור באוויר.

אם מישהו זיהה מחסור באוויר במקום נוסף בשיר, שלא לאחר הקרקור ותוספת ה"היי" המאולתרת, אשמח אם תפנו את תשומת לבי.

ממש לא מתמקד במחסור באויר.

אנקדוטה.
אתמול אשתי הקשיבה לביצוע החי. נון חובבת קלאסית.
"תגיד לי- זה ביצוע של זכיה"?
הייתה מאוכזבת בכלל מהטוטאל.
אני מבין שהיה פער עצום בין הוייבים שעברו ועבדו בכיכר לבין מה שעובר מהשידור באינטרנט ולאחמ"כ ביוטיוב- אבל בחייך-
היא לא דייקה. לא ממש התאמצה, והכי גרוע-זה פשוט לא כמו הקליפ.
אז נכון. אנחנו דפוקים. מצפים מהביצוע בלייב להיות כמו הקליפ...
אבל היי- זה עבד ללוריין ולמונס לקונציטה (שהתעלתה על הלייב) ובטח שלסלבדור.
אין מה לעשות. יש סיבה ש20 מליון אנשים התעניינו בה עד עתה. הסיבה היא הקליפ וכל מה שיש בו.
אז צריך לספק להמונים את מה שהם אהבו ורוצים לראות, ומשלא קיבלנו את זה-התאכזבנו!

צוות Kuss

New member
קונצ'יטה נכנסה לתמונה רק לאחר הביצוע החי ב"רוקדים עם כוכבים"

כלומר כשהקליפ יצא כולם חשבו שזה יהיה שיר בדיחה חסר סיכוי, מה גם שהיא לא הרשימה בקדם האוסטרי כמה שנים קודם לכן, ופתאום הביצוע החי הראשון לאחר שחרור הקליפ ברוקדים עם כוכבים העלה את קרנה.

פה קרה הפוך - הביצוע החי הראשון לאחר שחרור הקליפ אכזב לכאורה בפן הכללי ולא רק בשל מחסור באוויר אליבא דאשתו של טוטו. אני באופן אישי לא התאכזבתי אבל נמתין בסבלנות לחזרות.

s a g i 87

New member
בסופו של דבר אנשים מייחסים יותר מידי משמעות להופעה בקאלינג

וצריך לזכור שבליסבון נטע שלנו תהיה מגובה קולית על ידי מלווים וגם לא בטוח שהיא תהיה יותר מידי בתנועה כמו אתמול...אבל בוא...בחצי הדקה האחרונה של השיר (אחרי הצעקה) היא בקושי הצליחה לחבר 2 מילים ביחד...ואני אומר את זה בתור אחד שכן אהב את ההופעה כבל שוב זה לא מפריע לי יותר מידי כי בליסבון ההופעה תהיה אחרת גם מבחינה קולית וגם מבחינה בימתית...ואם יהיו לה איזשהם רצף מילים מסובך מבחינת נשימה יצליחו לגבות את זה...גם נדב בהופעה שלו לא שר כמה חלקים מהשיר אלא היו מגובים על ידי זמרי הליווי
&nbsp

מחסור אוויר לא היה הדבר היחיד. מסכים טוטו קטוניו

אם ננתח את הביצוע לפי: https://www.youtube.com/watch?v=lvWjRR8VFEI
ככה שתבינו על מה בדיוק אני מדבר:

דקה 1:54 משיכת הcreature, זה משיכת הצליל ולא בקטע טוב, היא עשתה את זה גם בכוכב הבא והיא ממשיכה לעשות את זה הרבה בביצוע בלייב. זה לא נשמע טוב לאוזן. ודווקא זה גם למה לא חשבתי שהיא מספיק ווקליסטית בכוכב הבא, חשבתי שזו טכניקה לגרירת צליל בגלל חוסר באוויר להגיע לגבוהים/סולם נכון. וחבל! כי יש לה קול די טוב.
כמו שמרגול אומרת שתעיף את על המניירות האלו, זה לא טוב...

2:21 וונדר וומן, שנאמר רבות גם ע"י סטילהוק, לא נשמע טוב בכלל (על גבול הזיוף)

2:33 ה"היי" המפורסם, לי לא מפריע שיש "היי", אבל בגלל שהפקפקפקה פקה + im not your נעשה תוך כדי ולא בוז מרגיש קצת חובבני (אז למה אין שימוש בלופר?)

2:58 אה אה אני לא בובה, כמו שגם אתה אמרת (צוות Kuss), זה לא נשמע מספיק מהוקצע/ממוחשב

זהו אפסיק פה. זה באמת נורא שאני מחפש מה לא טוב. אבל זה רק בגלל שאני פוחד שאנחנו באופוריה וזה יפול בין הכיסאות. חייבים פשוט חייבים לזכות בזה. הלייב חייב להגיע לשלמות ושכל השונאים יאכלו תחת

צוות Kuss

New member
הרבה ממה שתורם ל"וואו" זה גם זוויות צילום ובימוי מצלמות נכון

ביזראל קולינג מן הסתם לא היה את זה, אלא היה בימוי מצלמות חובבני ובטח ובטח שלא משקף את האירוויז עצמו. לדעתי זה גם גרם לאכזבה. כלומר בעיית וויז'ן ולא רק סאונד (שהיה מבחינה טכנית גרוע, כיאה לישראל).

E u r o b o y

New member
אני בטוח שההופעה המתוכננת תהיה כמה שיותר דומה לקליפ

&nbsp
הצוות בטוח מבין שמה שעשה את הבאזז זה הקליפ המצוין, ואני חושב שהולכים על כיוון של לשחזר אותו על הבמה - הצבעים, זוויות הצילום המהירות והגאוניות, הרקדניות ונטע על הלופר. זה הכיוון המנצח ואני חושב שיודעים את זה.

ועוד דבר, לא רוצה להגיע למצב בו ידרגו הופעות לייב...

כך שנטע לא תיהיה במקום הראשון. אם תסתכלו בתגובות היא לא הייתה בדירוג במקום הראשון (משהו כמו 4-5) בממוצע (בדירוג של israel calling).
&nbsp
אסור שמצב כזה יקרה! מי שרוצה לזכות חייב להיות בטופ בהכל! ראיונות מקוריים עם כריזמה! (סאסייים כאלו עם אדג'- שמישהו ינחה אותה לגבי זה).
חובת ביצוע לייב מדהים! הכל!

Tommy Tanision

New member
ג'מאלה לא הייתה מקום ראשון בכלום, וזכתה

לא בג'וריז, לא בטלווטינג
לא באוגיי, לא בהימורים, לא בדירוגים, לא בהשמעות, לא בצפיות ביוטיוב. היו לה יותר דיסלקיים מאשר לייקים.
הראיונות שלה היו מגומגמים וחסרי כל כריזמה, והיא בממוצע לא הייתה במקום הראשון בשום דבר. הופעת הלייב שלה הייתה מלאת התנשפויות, השתטנקויות, אובר אמוציונלית, לעתים מזויפת ורחוקה שנות אור מגרסת הסטודיו.
(ועם כל זה, היא המקום הראשון שלי באותה השנה)

באירוויזיון סטטיסטיקות נועדו כדי להישבר.
סלבדור עשה הכל הפוך מכל מה שמשתתף שרוצה לזכות בתחרות צריך כביכול לעשות, ובתור התחלה- זה לקחת אותה ברצינות. הוא גם אגב, לא הצטיין באף מדד לפני זכייתו.
מבין שאתם מנסים לחפש חוקיות למהו שיר זוכה, להסתמך על שנים עברו כדי לנבא את השנים הבאות, ואנחנו באופן קבוע מגלים כמה זה לא עובד ולא נכון. איטליה 2017 הייתה בשנת 2017. רוסיה 2016 הייתה בשנת 2016. וישראל 2018 תהיה בשנת 2018. יכול להיות שזה יהיה גרוע, ויכול להיות שזה יהיה קסום.

אם נטע העדיפה שלשום להתרכז בלהלהיב את הקהל, מאשר להציג הופעת פופ מתוקתקת למהדרין למצלמות הטלוויזיה- זו בחירתה שלה. מאמין שהיא רוצה להצליח, ומי כמוה יודעת הכי טוב מה יעשה לה טוב כדי להצליח. היא בוגרת רימון, יש לה שמיעה מוזיקלית, מאמין שהיא יודעת לנתח בעצמה מבחינה מוזיקלית עד כמה היא מבסוטה מההופעה ומה היא רוצה לשפר. מעבר לזה, היא מקיפה את עצמה במיטב הבימאים, המפיקים, אנשי המקצוע ובראש הראשונה היא- שיגרמו לזה להיות הכי טוב שהם יכולים. תנו להם קצת קרדיט, הם כבר השיגו הרבה יותר מכל שיר שהיה פה ב-20 שנה האחרונות.
וגם אם לא נזכה, העולם ימשיך להתקיים, ותאמינו לי שזה לא יהיה בגלל היעדר אוויר!

shy2668

New member
מסכים איתך לגמרי...לפי דעתי לישראל מגיע לנצח השנה.

אבל אני כל שנה מנסה להקשיב ללב ולהתנתק מכל ההימורים מסביב וכמעט בכל שנה אני פוגע בזהות המנצחת. משהו השנה אומר לי לגבי צרפת. יש להם שיר מדהים.

צוות Kuss

New member
צפיתי שוב בהופעה וממש לא התאכזבתי.

מצד שני, שנה שעברה כולכם התעלפתם על ההופעה של זימרי איב טרם האירוויז ואני
הזהרתי אתכם שמדובר בפלופ וודאי - אז אני
שמח שוב להיות נגד הזרם ובסופו של דבר לצאת צודק.

GM1988

Well-known member
חברים, לנשום עמוק, הכל בסדר

כשצצה לכם מחשבה מערערת במהלך היום על ההופעה ביזראל, או על ההימורים, או על ערב המופע האמיתי, תזכרו להגיד לעצמכם 3 פעמים "הכל בסדר, ירידה זה לצורך עלייה.. ירידה זה לצורך עלייה.. ירידה זה לצורך עלייה...".
ותסיימו את זה בעוד שאיפה... ונשיפה.
עכשיו תוכלו לשוב לעניינכם, וזיכרו לעשות את התרגיל הזה כמה פעמים ביום, או בעת הצורך.
נמסטה.

למעלה