שוברת את הראש!!

• פותח הנושא RTW
  • פורסם בתאריך

RTW

New member
שוברת את הראש!!

מה עדיף: ללמוד משו שמעניין אותכם במכללה או משו בהרבה פחות מעניין באוניברסיטה? אני גרה בבאר שבע ורוצה ללמוד מדעי המחשב או מערכות מידע אבל לבן גוריון אני לא מתקבלת ותכלס לא חושבת שגם הייתי מצליחה ללמוד ברמה הגבוהה שלהם אז חשבתי על מכון טכנולוגי בחולון או מכללה אקדמית נתניה שאפשר ללמוד שם מדעי המחשב לתואר ראשון..אבל אז אני חושבת שמן הסתם יעדיפו להעסיק מישו עם מוח יותר גדול עם תואר מהאונ' מאשר מישהו מהמכללה אז זה כאילו מבחינת יוקרה.. אז בלית ברירה התחלתי לחשוב למה אני יכולה להתאים בבן גוריון לפי תנאי הקבלה והגעתי לניהול מלונאות ותיירות ( AKA מדעי הדשא) ואני לא מתחברת לכל הקטע של המנהל עסקים (שיווק, מימון, חשבונאות, וניהול התפעול) ובכלל לא נראה לי שזה בשבילי,הדברים היחידים שקרצו לי שם זה לימוד שפה נוספת(הייתי הולכת על צרפתית) ויכולת להתמחות בחודשי הקיץ במלונות בניו יורק. אז מה עדיף? ללכת ללמוד משו שאני אוהבת למרות שאין לי את הראש הכי גדול למקצוע הזה,במכללה, או ללמוד באוניברסיטה במשו שאני לא מתחברת אליו וגם לא נראה לי שזה מקצוע ממש נחשב רק בשביל לקבל את התואר הנחשב של בן גוריון ועל הדרך ללמוד צרפתית והסיכוי המזערי לקפוץ לניו יורק..???? HELP!!! סליחה שחפרתי ^^

AVPN

New member
לימודים באוניברסיטה

למה את מוותרת כל כך מהר על מדעי המחשב?! את יכולה ללמוד שנה ראשונה בקמפוס באילת או ספיר ולעבור לבן-גוריון אח"כ. זה ישתלם לך בטווח הארוך. את יכולה ללמוד גם תעשיה וניהול בהתמחות מערכות מידע. גם אם תלמדי במכללה תמצאי עבודה- אל תדאגי יותר מידי, בתחומים האלו יש ביקוש. לצערינו, במדינה הזו אין מה לעשות עם תארים כמו מנהל עסקים, שפות או "מדעי הדשא" למינהם. קחי לך מקצוע פרקטי, לא תצטערי על זה. אבל אל תלמדי משהו שלגמריי לא מעניין אותך, חיים רק פעם אחת..

RTW

New member
או קיי

אני כבר כמעט סגורה על מדעי המשב.."מדעי הדשא" ממש לא בשבילי וזה שזה בן גוריון שקרוב לבית לא מעפיל על העדפותיי ללמוד מדעי המחשב/מערכות תוכנה/הנדסת תוכנה.. אז חשבתי על HIT וזה נראה לי כמו מכללה מקומית בסגנון סמי שמעון שבדרך כלל לומדים שם רק אנשים מחולון והסביבה..אז השאלה היא עד כמה המקום הזה נחשב?

Lenny22

New member
היי

אני סתם אדם שנכנסתי לפורום הזה משיעמום. דעי לך שהמכון הטכנולוגי בחולון נחשב יוקרתי בתחום מדעי המחשב (קראתי כתבה בעיתון לא מזמן שמעסיקים חוטפים את אלו שלומדים בhit), חוץ מזה שהרמה מאוד גבוהה. אינני לומד מדעי המחשב או תחום שקרוב לו אפילו ואינני מהיחצנים למיניהם, אחי לומד שם. נ.ב. שכר הלימוד אוניברסטאי, שלא בדומה למכללות הפרטיות. עוד אפשרות אולי, באוניברסיטה הפתוחה?

AVPN

New member
HIT

HIT לא נחשבים.לצערי אין מכללה נחשבת, רק האוניברסיטאות נחשבות. אני לא מסכים עם Lenny22 שהמכון נחשב יוקרתי. תרשמי לספיר או אילת ותלכי על המסלול של בן גוריון. זה ישתלם לך בטווח הארוך, יוסיף לך יוקרה לקורות חיים ולא תתקשי למצוא עבודה אח"כ. ואל תחפשי קיצורי דרך.

למעלה