שובניזם בחסות הדת

למה במקום הלא נכון?

הבעיה העיקרית של הנשים במגזר הוא העדר תודעה לסבל וההשפלה שנגרמות לנשים בסיפור הזה ובכלל,
הצפה של הנושא תגרום לדעתי להרבה גברים ונשים חרדיים להזדהות עם העניין,
ואין כמו נציגות בכנסת או דיבורים סביב לזה כדי לעורר שיח כזה.

כן

ומהצד השני, נשים צריכות להבין שהחלטה להביא ילד קשורה אליהן בלבד! והמושג ׳הפסקה׳ בילודה שגוי מיסודו. אין הפסקה כי אם החלטה להביא ילד נוסף.
ואיך חברות כנסת יעוררו את הענין, אם הן עדין מעודדות לשאול רב?

תודעה

בהכרח דוחף לשינוי,

אין משהו שגורם לתודעה כזאת יותר מהימצאות במוקד העניינים,

אין יותר מידי מוקדי כח שאשה חרדית יכולה להידחף אליהם,
מה היא תהיה, פוסקת הלכה?
זמרת הופעות?
ואפילו כתיבה עיתונאית וספרותית
אלו דברים שלממסד החרדי יש שליטה גבוהה בהם ובתכניהם.
הממשק היחיד אני חושב שהציבור החרדי נזקק למוסדות החילונים במישרים,
זו הנציגות במוסדות השלטון, וכנסת ישראל במרכזן,
שם, אם רק תהיה היענות מספקת מציבור הנשים, אין לרבנים כל שליטה.
לכן תודעה שתדחוף נשים לכנסת שתגרום לעוד יותר תודעה וכו וכו
עשוייה להוביל לשינוי משמעותי ביותר.

כן

ומהצד השני, בבית היהודי יש את אורית סטרוק, ולה 11 ילדים. ממש עוזר לעלות את המודעות לתכנון המשפחה.
אני לא בטוחה שהיום הזה, שבו אישה חרדית תצליח להכנס לכנסת, יביא איתו בשורה לנשים החרדיות, בנושא הילודה. בנושאים אחרים- אולי.

אני לא פוסל אפשרות

ששיפור במעמד האשה עשויה לתרום גם בנושא הילודה בסופו של דבר,
כי כשהשה תמצא יותר מקום לעצמה, זה יהיה חייב לבוא על חשבון דברים אחרים.

אבל מה שיותר מהותי בעיני בעניין הזה, וככל הנראה עשוי לקרות מהר יותר במידה ויחול שיפור כזה,
שההחלטות בנושא הילודה וכדומה יהיו הרבה יותר בידם של הנשים,
אל מול מציאות מעוותת כיום שההחלטה נמצאת הרבה יותר בדעת הגבר ורבניו.

אני גם חושבת

שכתבה ב ynet לא יעילה במקרה כזה.
הנשים שצריכות לקרוא כאלה כתבות לא נמצאות ברשת...

אל הנשים הללו

אי אפשר להגיע. כלומר חוץ מכתבה ב׳יתד׳. גם אחיות וגיסות שלי, ששמעו ממני שוב ושוב על תכנון ילודה, לא מצליחות להפנים את המושג.

אני הגעתי למושג הזה

מתוך קושי שהוליד חשיבה ומרדנות.
נשים סובלות ומכריחות את עצמן להניק כמה שיותר (לא שזה תמיד עוזר) כדי לא להיכנס להריון..אני באמת לא מבינה מאיפה הן שואבות את הכוח להיות כ"כ כנועות.

את מתכוונת

לחוסר כח להיות כנועות. לזה ולעוד הרבה דברים קוראים שטיפת מח. תראי את ההסבר למושג (מועתק מויקיפדיה):
טענות לשימוש בטכניקות של שטיפת מוח או דומות להן הושמעו גם ביחס לכתות דתיות שונות, ובמיוחד בהתייחס לשימוש בחזרה אינסופית על עיקרים מסוימים לאורך שעות ארוכות, הגבלת נגישות למידע, מניעת שינה וכדומה. עם זאת, מחקרים שונים שבוצעו לא הצליחו לאשר את הטיעון שקיימת שיטה יעילה ואפקטיבית לשטיפת מוח או שינוי תודעתי מתמשך. למעשה, רוב הממצאים מורים על–כך שהשינוי הניתן להשגה באמצעות טכניקות אלו אינו יכול לעמוד בפני עצמו למשך פרק זמן ארוך ונדרשת "תמיכה" באמצעות אינדוקטרינציה מתמדת, שינוי הסביבה הפיזית של הקרבן באופן תמידי, שינוי פעיל באורחות החיים, מניעת חשיפה למידע או צורת חשיבה אחרת, וכן הלאה.

חלקן

מדברות בגלוי על הסבל...אין להן אומץ להתמרד..הן לא עושות את זה כבר מתוך האידאל של שטיפת המוח.הן פשוט מפחדות...

יכול להיות

שיש גם נמושות..
בכל מקרה רוב הנשים שאני מכירה עושות את זה או משטיפת מוח או מטייס אוטומטי ולחצים חברתיים-משפחתיים.

מה הפליאה?

הדת היא שובניסטית גם אם הרב היה מתיר לקחת מניעה.עצם זה שהאשה לא אדון לעצמה בהרבה מובנים...

כי

גם הרבנים היום יודעים להתגמש ולהתיר בקלות...(סוג של 'חצי צרה')..והמקרה הזה באמת מפתיע.לא בגלל השובניזם (אני מאמינה שרבנים רבים חושבים בגישה הזאת שהבעל הוא הראש והמחליט רק מציגים זאת בצורה מכובסת יותר...תיזכרי בשיעורים העוצמתיים מהסמינר)אלא בגלל החוסר בפוליטיקלי קורקט.

יש מספיק דברים

שהדת התאימה את עצמה לרוח השעה
ואין סיבה שזה לא יקרה גם בעניין הזה.

למהפכה דרושים מהפכנים,
(למרות שאין לי הערכה רבה למהפכנים באופן כללי, כי הם בדרך כלל הקורבנות לפירות שאחרים קוצרים)

למעלה