שוביניזם ביהדות

לאונידס

Active member
וזה יעזור לך?

הבעיה נוצרת אם מחליטים להפרד, המדינה מכריחה אותך לערוך את הפירוד דרכם. אי אפשר להמלט מהם, אין להם גם בעיה לבוא ולחפור גופה מהקבר אם הרגיזו אותם.

הרזבם

New member
אתה בטוח? זה מאד מטריד, מה שאתה מספר

אפילו אם לא אתחתן ברבנות, כדי להיפרד צריך בכל זאת לעבור דרכם? (לא שאני מתכנן להיפרד).

לאונידס

Active member
מדוייק, פרידה לזוג יהודי בישראל רק ברבנות

ולא משנה איך הם הפכו להיות זוג. תראה, אם זוג מחליט להפרד בטוב אז אין בעיה, הרבנות אמנם עלולה להערים קשיים אבל לא תוכל לעצור אותם. במקרה הכי גרוע הם יטוסו לחו"ל ויתגרשו שם, למרות שלדעתי זהו שירות מינימלי שהמדינה חייבת לאזרחיה. אבל מדובר בגבר נבזה שיעשה הכל למרר את חיי האישה. הפירוד חייב להעשות על ידי הרבנות למרות שהחתונה לא נערכה דרכם. לאותו נבזה (בעצם אולי לא נבזה, לפי הכתבה אולי סתם חולה נפש אומלל) פתוחה הדרך לאמלל את אישתו בדיוק כאילו התחתנו ברבנות. במחשבה שניה אולי הרבנות עשתה עם אותה אישה חסד. כי אם הרבנות היתה מחליטה שאותו אדם באמת חולה נפש אותה אישה לא היתה יכולה להתגרש עד שהיה נרפא. בואו ונרחיב את סמכויות בתי הדין הרבניים, למה לא? אם קוברים אדם בבית עלמין עם חברה קדישא בואו ונחליט שגם הירושה תחולק לפי ההלכה. מה איכפת לי שנשים לא יורשות? אני זכר, אני ארוויח. סליחה רון, נסדיר, לא נרחיב.

לאונידס

Active member
הבהרה: אני מדבר על משפחה כמו בכתבה

כזו שברור שהם משפחה. אם אתה גר עם החברה שלך נכון לכרגע הם ישתדלו לא לרדוף אותך - למרות שהם יכולים. אבל אם יש לכם ילדים, או אם התחתנתם במדינה אחרת ואתם במעמד של נשואים במדינת ישראל וכו' אז בישראל אתם יכולים להפרד רק דרך הרבנות.

לאונידס

Active member
מה פתאום פונים לבג"ץ להתערב בעניינים הלכתיים?

מה זו הכפיה האנטי דתית הזו? יש להרחיב סמכות בתי הדין הרבניים לאלתר ולהכפיף אליהם את בג"ץ. למה? כי הכתבים החילונים מראים רק כמה האישה מסכנה והבעלים הם זאבים מסוכנים.

הרזבם

New member
צדק אלוהי?

מי שמתחתן ברבנות - שישלם על זה... הלוואי ואצליח לשכנע את החברה שלי להתחתן חתונה אזרחית.

לאונידס

Active member
מה הקשר?

גם אם זוג לא יתחתן ברבנות אבל תקיים משפחה דומה לזו שבכתבה (משק בית משותף, ילדים וכו'), אם יחיו בישראל וירצו להפרד והבעל יחליט להתנהג באותה נבזות התוצאה תהיה אותה תוצאה, גירושין ברבנות על כל הכרוך בכך.

הרזבם

New member
צודק

אבל מה שאתה טוען זה שאין כל אפשרות להימלט מהעלוקות הללו. אני פשוט לא מצליח להבין מדוע אנשים חילוניים מתחתנים דרכם. אילו רוב האנשים (שהם עדיין חילוניים במדינה) יפסיקו להשתמש ב"שירותיו" של הגוף הזה, האם לא יהפוך למיותר ויתפרק?

לאונידס

Active member
כמה תשובות

א. הרבנים אינם מיותרים, יש אוכלוסיה שנזקקת לשרותיהם. כפייתם על האוכלוסיה שאיננה נזקקת או רוצה בשרותיהם היא הרעה. ב. אנשים יכולים להמנע מלהתחתן דרכם, אבל לא יכולים להמנע מלהתגרש. שים לב שכשדנו בנישואים אזרחיים ללא יהודים הרבנות מייד דרשה שהיא תהיה אחראית גם על חתונתם וגרושיהם. לכאורה מה לרבנים ולמצבם המשפחתי של לא יהודים? הרי הדת היהודית לא מנסה להסדיר את ענייני המשפחה של גויים. התשובה ברורה, כוח, השפעה/שליטה כסף וכו'. לפוליטיקאים הדתיים (יענו הרבנים או גמדי הדור) יש אג'נדה מאוד ברורה שלא תוכל להתחמק מהם במקום מאוד גבוה בסדר החשיבות שלהם. לעומת זאת לחילונים אין אג'נדה כזו ואם יש בטח לא באותו סדר חשיבות. עד שסדר החשיבות החילוני לא ישתנה לא תוכל להתחמק מהם. ג. אני מכיר הרבה חילונים שמוצאת חן בעינהם חתונה דתית. בסך הכל מדובר במשהו יפה, מסורת של הרבה מאוד שנים. רק לא חייבים לצרף למסורת הזו כפיה דתית. יווני לומד מיתולוגיה יוונית, נראה לי סביר מאוד שהוא מאוד נהנה מהלימוד. האם הוא חייב להאמין בזאוס? להקריב קורבנות להרה? להתייעץ עם האורקול מדלפי? תושב ניו אורלינס ועוד הרבה אורחים שמגיעים לשם באפריל חוגגים את המדרי גרא. האם החגיגות נהוגות לפי המסורת הקתולית? האם אחרי כן כולם מסתגפים עד חג הפסחה? האם וטרינר חייב להיות כלב?

בכל מקרה תזהר

גם אם אתה מתחתן בחתונה יהודית כשרה למהדרין תנסח ביחד עם חברתך ועו"ד מסמך חוקי ומחייב המסדיר מראש את מערכת הכספים בינכם ורצוי גם את הסדרי הראייה למקרה שהחבילה תתפרק. על מנת לימנוע מצב בו תשאיר אותה עגונה כל חייה תתחייב על סכום כספי שתהיה חייב לעביר אליה במקרה זה. בקיצור, תעשו ככל יכולתכם ליצור מסמך חוקי עוקף רבנות. מסתבר שכך נוהגים החרדים והם יודעים למה. בהצלחה בזוגיות.

למעלה