שובינזם

ירון ג.

New member
שובינזם

בפורום אחר התנהל דיון בנוגע לטקסים פרימיטיביים והועלתה ההגדרה של שובינזם (זה היה חדש עבורי) בבקשה: שׁוֹבִינִיזְם - שֵם ז´ ‏ [על שם החייל הצרפתי ניקולאס שוֹבָן (כנראה דמות אגדית), ששירת בצבאו של נפוליאון ונודע בלהטו הפטריוטי] ‏1. לאומנות קיצונית המאופיינת בשנאה ובתוקפנות כלפי עמים אחרים. במהלך ההיסטוריה הוביל השוביניזם לא פעם למלחמות עקובות מדם. ‏2. נאמנות קיצונית לקבוצת השתייכות, לקבוצת גזע, למין וכד´, המאופיינת בתחושת עליונות קבוצתית ובזלזול בכל האחרים. ‏3. קיצור מקובל של <שׁוֹבִינִיזְם גַּבְרִי>. מה דעתכן?
 

אורלי_ל

New member
משום מה המילה הזאת משוייכת תמיד

לתחושת עליונות גברית. עד כמה שידוע לי תשובה מס´ 2 נכונה.
 

אמיר.

New member
שוביניזם זה בזכר ??? ../images/Emo13.gif

וגםפמיניזם !!!!!! עד אנה תוביל אותנו ההשתלטות הגברית על העברית ?
 
איבריים נשיים - בלשון זכר...

המממ... יצא מעניין. אבל מה שהתכוונתי לומר, שלמרבה הזוועה רוב המילים עבור איברי-הגוף הנשיים הם בלשון-זכר. מקומם ביותר: רחם, שדיים וכו´. שמתם לב?
 
נא ראה תגובתי בפורום ברית מילה../images/Emo95.gif

ולמעשה, הפרשנות המדויקת ביותר היא: שנאת ודחיית כל מי ומה שזר, ופעולה ישירה להרחקתו אל מחוץ לגבולותי, על מנת למנוע עירוב לאומים.
 
למעלה