שובו של ה
!!!

Neta558

New member
שובו של ה../images/Emo110.gif !!! ../images/Emo124.gif

זוכרים את התמנון? הסגול שהיה אמור להזכיר לי לאכול יותר בריא. אז לשפר את התזונה זכרתי, אבל התמנון קצת הלך לי לאיבוד... למזלי, מצאתי אותו, והנה הוא שוב לצידי
כמובן שעוד לפני שמצאתי אותו הוא סלח לי על שבכלל איבדתי אותו
ומה יש בפי ה
הפעם?
ברזל וכמה שיפורים קטנים! כמו שכבר ציינתי (וגם רגזתי על מערכת הרפואה בהזדמנות
) היתה לי ירידה קלה בשיעורי הברזל בדם. כדי לשפר את הענין, התחלתי לאכול יותר מוצרים עשירים בברזל. זה מתחיל, כמובן, בממלכת הקטניות המופלאה. גם ברזל, גם השלמת חלבון לדגנים, מה עוד אפשר לבקש? (אני חייבת להיות בחורה אמיתית ולבקש שזה לא יכיל יותר מ3 קלוריות ל100 גרם. הנה, בצעתי את חובתי הנשית לחברה
) מאכלי קטניות לא אהובים עלי יותר מדי, אבל זה פשוט דרש קצת יותר מחשבה על גיוון באוכל, ומצאתי לי מה לאכול. הנה כמה המלצות לקטניות ממטבח558:
עדשים. זה טעים למדי וקל להכנה. אני ממליצה לבקש עם קצת בצל ועגבניות ובלי יותר מדי תבלינים. בכלל, הולך מצוין עם כל מיני ירקות. כמובן שחייבים להזכיר את המג'דרה! מאכל משובח, בעיקר עם אורז דביק. לא יודעת אם זה הגודל או במקרה - עדשים קטנים מוצלחים יותר!
חומוס גרגרים. רק גרגרים! חומוס למריחה זה איכסה פיכסה, וזה לא נתון לדיון בכלל
להוסיף בנדיבות לסלט, לקוסקוס, לאורז...
אפונה. בעיקר בחורף-מרק אפונה! מבשלים אפונה יבשה בתוך מים רותחים עד שהיא מתרככת קצת. מוסיפים תבלינים לפי הטעם - אני השתמשתי במלח, פלפל, כמון וכורכום. אפשר להוסיף ירקות שונים. פעם קודמת הוספתי תירס ותפו"א מגורד. לא מאד ממליצה, אבל יצא נחמד. אם מוסיפים תפו"א צריך להוסיף אותו מוקדם יחסית שיספיק להתבשל טוב. לפני כמה ימים הכנתי את המרק עם בצל ועגבניות ועם התיבול שכתבתי ויצא נפלא. אני לא משתגעת על אפונה, ובכל זאת המרק היה לי מאד טעים!
שעועית לבנה. אביקס - השם מוכר למישהו? פשוט טעים, ומאד מאד משביע! עוד בתחום שיפור צריכת הברזל - ברוקולי. ה
ממליץ על חטיפי ברוקולי מצופים פירורי לחם של טבעול לעצלנים (הם טבעונים למהדרין, וגם חטיפי הכרובית!). המשקיענים יכולים להכין חטיפים כאלה בבית, בלי כל השמן המיותר. (ובלי יותר מדי השקעה, אגב) ה
מבשר גם על שיפורים נוספים של שינויים קלים:
משמשים יבשים. חטיף כתום וטעים, הרבה יותר מזין משוקולד ודומיו.
מישהו יודע מה הם עושים עם כל הגוגואים שהם מוציאים מהמשמשים?!? זה יכול להיות עסק נורא רווחי!
אגוזים. בקרוב יכנסו לתפריט, בתקוה שיצליחו לשרוד בו.
אורז מלא. היום נערך ניסוי ראשון בתחום בצלחת הצהרים שלי. תוצאות הניסוי מעוררות חשדות מסוימים שיאלצו בדיקה נוספת. ה
יחזור וידווח בהמשך.
סומסום. קיפודים עם נעלי בית זה מעדן
. לא, לא, סומסום ממש, הקטנים האלה שנתקעים בין השיניים למען מצבים מביכים שכאלה... לא אוהבת טחינה, אז מפצה בחטיפי סומסום קטנים. ועידכון מה
הקודם: כזכור, החלטתי לצמצם למינימום את האוכל המטוגן. התנור פעל הרבה יותר ונהניתי מאוכל אפוי ואיכותי. אכלתי פחות שמן ואני מודה לעצמי על כך. אוכל מטוגן, בכל זאת - פלאפל, אבל אחד טעים במיוחד
יום טוב ו
לכולם! נטע (ve-gan, I'm gonna live forever...)

yaeltal

New member
בקשר לאורז המלא..

לא יודעת מה בדיוק החשדות שמצריכות בדיקה נוספת, אבל כדאי לדעת שיכולים להיות הבדלים משמעותיים בטעם בין סוגי האורז (המלא) השונים שנמכרים. הטעימה הראשונה שלי הייתה אורז מלא מהסופר (אני חושבת ששל "סוגת") והוא לא יצא משהו.. אחר שקניתי בחנות טבע היה הרבה יותר טעים וגם אלו שקונים בשוק לפי משקל הרבה יותר טעימים. ומבחינת בישול- לי לקח זמן עד שהתרגלתי לכך שאורך הבישול הוא 40-45 דק´ ולא 20 דק´ כמו לאורז רגיל.. (ככה הצלחתי להרוס אותו כמה וכמה פעמים..) ומשהו קטן שמשפר את התוצאה- ב10 הדקות האחרונות שבהן הוא מתבשל מכוסה, כדאי לשים מגבת בין הסיר למכסה, כך הגרגרים יוצאים מופרדים יותר ו"עיסתיים" פחות..

tali_le

New member
חה חה ../images/Emo6.gif

מישהו כאן עוד לא הספיק לשמוע שאם אורז הוא לא עיסה קרובה למרק נטע לא מוכנה לאכול אותו?

yaeltal

New member
המממממ..

אם ככה נטע, קבלי תיקון- במקום 45 דק' משך הבישול יכול גם להיות שעה.. המגבת כמובן מיותרת לחלוטין כי אין שום צורך להקפיד שהסיר יהיה סגור הרמטית. במקרה שלך, את יכולה אפילו להרשות לעצמך לפתוח את הסיר קמעא מבלי לחשוש שאת מתגרה בגורל האורז.. אממ.. בתאבון??

Neta558

New member
אל תגזימי...

טלי כרגיל מגזימה - בוווו!
אורז דביק, זה פשוט יותר טעים. זה גם יותר הגיוני, אגב. אורז דביק אפשר לאכול במקלות אכילה מגניבים (לא שאני יודעת להשתמש בהם, אבל אפשר ורק המחשבה על כך מעשירה אותי תרבותית!). אורז דביק אפשר לאכול גם עם הידיים! לכו לצפות קצת בערוץ 8, סיפגו תרבות אורז ובתאבון!
נטע

הבטחה אישית ממני-

אני אלמד אותך לאכול במקלות סיניים! הארוחה הרבה יותר טעימה איתם. ממ....המגבת פשוט סופחת את הלחות במקום שהמים יטפטפו חזרה לאורז. אגב,חוץ מאורז מלא,שהוא ממש טעים (כמג'דרה זה בכלל מעולה) אני ממש ממש אוהבת אורז בר. אני חושבת שהוא יותר בריא מאורז מלא כי הוא הכי פחות משוייף,אבל אשמח לשמוע מקור אמין לכך. כן,הם נראים קצת כמו חרקים,אבל אחלה טעם! אגב-אורז במשקל-היזהרו מתולעים! *חוטפת בחילה לאחר שנזכרת במראה התולעים הזעות בסיר הנירוסטה המבריק...בלעעעעעכככסססססס* טלטול

tsf

New member
קצת על תרבות האורז...

חברה שלי גרה שנתיים בארה"ב לפני כמה שנים. הם מלמדים שם בבי"ס ילדים בכתה ג´ איך לאכול עם מקלות סינים... בררר מפחיד....

Neta558

New member
לגבי המגבת...

רק רציתי לציין שאני יודעת
ובמפגש הפורום הבא את מלמדת אותי לאכול במקלות - קבענו!
נטע (לא מבשלים תולעים, אופים אותן...)

דורון ק

New member
נטע,עכשיו הגזמת!../images/Emo123.gif

לא הספיק לך להעליב את ה~פיל~ ולצחוק על האפשרות לאכול אותו, היית חייבת לאכול גם את התמנון, אמנם התמנון המסכן מכיל ברזל אבל בחיאת נטע!?
קבלי
על הגישה. רק תזכרי לעשות בדיקות לעניין, קשה להעלות את רמות הברזל באמצעות התזונה בלבד. ד"א למה רגזת על מערכת הרפואה? וכשאת אומרת ירידה בברזל למה את מתכוונת למה את מתכוונת כשאת אומרת ירידה בברזל?

למעלה