שובו של הג'אב (4)

amir_aikido

New member
שובו של הג'אב (4) ../images/Emo13.gif

אני רוצה לחדש את המסורת של דיונים טכניים על אופן ההתמודדות של אמנויות לחימה שונות עם מצבים (התקפות) שונים ומגוונים. לצורך הדיון, אבקש לנסות ולשמור על מיקוד (הנהלה, מבחינתי תמחקו כל תגובה שאיננה לנושא במסגרת השרשור הזה). ההתקפה שלנו הפעם: "כניסת רוגבי/פוטבול" מלפנים והורדה לקרקע. המטרה של המתגונן - להשאר על הרגליים / לרדת לקרקע בעמדת יתרון מובהקת כשהיריב נפל בחוזקה. אני אסביר את ההתקפה מול עמידה ניטרלית (רגליים מקבילות וידיים בצדדים): היריב ניצב מולך ומזנק אליך בכפיפה (ידיו לפני ראשו), הכתף/ראש שלו דוחפים את הבטן התחתונה והאגן שלך לאחור - מוציאים משיווי משקל, והידיים מושכות את הברכיים אליו. לפחות לדעתי התקפה שכזו יותר מאפיינת תוקף גדול משמעותית מהמתגונן, ובעל לפחות יתרון של משקל, אם לא גם כוח. ואבקשכם להציע פתרונות שהתייחסו לחסרון זה של המתגונן. בנוסף, אשמח לראות התייחסות לוואריציות שונות על המצב:
קריאה של ההתקפה מיד כשהתוקף מזנק לעברך, לעומת תגובה רק מרגע המגע.
התיחסות למצבי קרקע שונים (יש הבדל בין מזרן רך / דשא לבין בטון חשוף/אספלט).
מידות שונות של נזק ליריב (לא תמיד נרצה להרוג תוקף, לפעמים נסתפק בהכנעה).
מידות שונות של מיומנות של היריב התוקף (אולי נקודת הבסיס היא יריב שאיננו יודע כלום, אך אשמח לקרוא גם התיחסות למצבים בהם היריב יותר מתוחכם - נקודות התורפה של טכניקת הנגד ומה ניתן לעשות כנגדן). אני מקווה לדיון פורה ומעניין
, כפי שהיו דיונים קודמים בנושא זה. ואשמח לשמוע על נסיונות שונים של התמודדות מול מצב זה. אמיר נ.ב. נא להתחשב בשוני במונחים הטכניים של כולנו, הנובעים מתוך שפות שונות, ולנסות ולתת גם תיאור פשטני בעברית של הטכניקה.

Shoot

אני לא אתן את דעתי (שלא מבוססת על הרבה נסיון מעשי) אלא אצטט ותיק בשיטה שלנו. לבחור היו 35 שנות נסיון לפני שהגיע להתאמן בשיטה (אצל המורה של המורה שלי). טיפה ארוך אבל יכול לתת זוית על הנושא.
After leaving Atlanta I didn't see Sifu until 91' when he came to PA for a seminar, time had passed and I didn't think much about Jook Lum, after the seminar(and chop steping up and down the floor all day) I decided that enough was enough, time to find out if this guy could use his Jook Lum against me. We all returned to the school after the day of marching and I asked Sifu what he would do against a grappler, he looked at me and said, "Whats grappling?" I thought that he was joking but he really didn't know! So I explained it to him and said, "Sifu what if some big kid in college, a big football player who dosn't know you just grabs hold and takes you to the ground and choke's the crap out of you, how does your Jook Lum work then?". For those of you who dont know Sifu he always seem's to have a cigarette in his hand and this time was no exception. "Do some grappling," he replied. "Anything I want?" I said. This was a mistake that I made on more than one occasion, "Whatever, but you cant hold back, you have to try to hurt me," Sifu said. One thing you dont want to do is give me a free shot, being that Sifu was our guest I didn't want to hurt him too bad so I figured I'd raise his guard with a fake punch and drop him with a double leg take down then choke him till he turned a nice shade of blue. Sifu just stood there with that damn cigarette in his hand not even looking at me, I should have known that I was in trouble when he never responded to my punch but I figured maybe he was to slow to react, when I dove on him he still didnt move but as soon as I began to apply pressure with my arms...BANG-lights out. I remember coming too with a big apple on my head and a badly swallon jaw and thinking, WTF!!! Sifu Yee was walking a circle around me screaming, "What the hell is wrong with you! Why would you attack me like that! Thats stupid martial arts! You tell me you train for 35 years, I try hard not to kill you!!! This is stupid! Ya right, hell I didnt know what he even droped me with! All I could remember was how his body vibrated, it felt like an electric shock hit me and my arms flew open. Bruce told me later that when my arms opened he just closed his body bringing the knee and elbows together, the knee hit my jaw and the elbows got personal with my head.​

RGJJN

New member
אוהד בפעם הבאה

כשאתה רוצה לבצע ניסוי דומה,תביא מישהוא מקצועי לבצע את הטכניקה(במקרה הזה,את ה-shoot)

להביא מישהו מקצועי

לסיפו פול הובר יש 35 שנות נסיון באמנויות לחימה, מתוכן נסיון בשתיים שלוש שיטות קונג פו, האבקות, גראפלינג וקראטה. העיסוק שלו באמנויות לחימה התחיל עוד בשנות השבעים, ומאז הוא הספיק לזכות בכמה אליפויות שונות. הוא ידוע בקרב הותיקים אצלנו בתור בנאדם חביב עם אהבה למגע מלא מלא (לא כמו קצמ"מ אבל דומה), ואני לא ממליץ לך לפגוש אותו אפילו בסמטה מוארת כי הוא כל כך גבוה ורחב שהוא נוטה להסתיר את אור היום. אני מבין שאתה בא מסמינר עם אושיית לחימה ואתה מרגיש מחוזק באמנות שלך, ככה גם אני מרגיש כל פעם שאני חוזר מסמינר עם המאסטר שלי; אבל להטיל ספק במקצועיות של מישהו שאתה לא מכיר על סמך כלום, למעשה, זו חוסר מקצועיות משוועת. אולי כדאי להתרגל למחשבה שיש תשובות לShoot ולעוד טכניקות לחימת קרקע, ויש אנשים שאפילו מסוגלים להוציא אותן אל הפועל.

RGJJN

New member
אוהד יקירי,לא הבנת אותי כלל

כשדברתי על מקצועיות לא כיוונתי את דברי לסיפו פול הובר. התכוונתי לאדם שאמור בניסוי מסוג זה,לבצע את ה shoot. על מקצועיות האדם הזה דברתי.

RGJJN

New member
מתנצל,קראתי את הטקסט ברפרוף

אולם לאחר שקראתי את הטקסט בשנית(הפעם בצורה יותר מעמיקה),עדיין יש לי את התחושה(לפי הכתוב בטקסט)שה shoot לא היה מקצועי. כדי לבצע shoot טוב,צריך לדעת באיזה זווית להכנס(בהתאם לעמידה של היריב),איך להגן נכון אם הידיים,ובאיזה אופן למקם את עצמך כדי להמנע ממרפקים וברכיות. הכמובן מילת המפתח היא ת ז מ ו ן. בסמינר רויס דיבר על כך ואף הדגים,תאמינו לי הדגמה שווה אלף מילים.

שוב: לדעתי ההרגשה שלך נובעת מזה

שזו טכניקה שבעיניך יעילה, ואין ספק שהיא יעילה, וגם ראית אנשים בעלי יכולת גבוהה מאוד מיישמים אותה (ובטח גם אתה יודע להשתמש בה ממש טוב). בוא נאמר שעל סמך הנסיון של המבצע אתה יכול להשאיר את זה בגדר תחושת בטן בלבד, ושוב - כדאי להכיר בעובדה שגם ל-Shoot יש טכניקות נגד שאדם מיומן מספיק יכול לבצע. אלא אם כן אתה חושב שזו טכניקה שהיא 100% Fail Safe ואז מעניין מאוד מאיפה זה הגיע.

bennyTKD

New member
if you want to shoot, SHOOT

אתחיל בדיסקליימיר - אין לי מושג בלחימה על הקרקע, וכל ילד זב חוטם עם חגורה לבנה בג'ודו יכול לנצח אותי. אני חושב שמה שאמיר מתאר בתור "כניסת פוטבול" זה מה שנקרא ב- UFC ובשאר זירות ה- MMA המשולבות "SHOOT". בחלק גדול מהקרבות שם, רואים מהלך של SHOOT כבר בתחילת הקרב, כשאחד היריבים מנסה להביא את השני לקרקע בדרך זו. אם הוא מצליח, הוא יכול להגיע לעמדת GUARD או MOUNT שבהם הוא יהיה על היריב (שישכב עם הגב על המזרון), ולתוקף זו עמדה עדיפה בדרך כלל. אני אומר בדרך כלל, כי הויס/רויס גרייסי ידוע בזה שהוא הרבה פעמים נותן ליריב שלו להפיל אותו לקרקע (כך שגרייסי עם הגב על הקרקע) ומשם גרייסי ממשיך בטכניקות המדהימות שלו לחפש איזה בריח או נעילה. ונזכיר שגרייסי שוקל איזה 70 ק"ג בלבד, בעוד שבתחרויות ה- UFC הראשונות לא היתה הגבלת משקל (חלוקה לקבוצות משקל) והוא נאלץ להתמודד מול יריבים גדולים וכבדים וחזקים ממנו בהרבה. הרבה פעמים אנשים שלומדים אומנויות לחימה שואלים אותי (לא כי אני מבין באומנויות לחימה - אני ממש לא מבין. שואלים אותי כי אני רואה הרבה UFC ודברים דומים) למה כל אנשי הקראטה/איגרוף/קיקבוקסינג/קונגפו וכו' לא הצליחו לעשות כלום בטורנירים הראשונים של ה- UFC, ומיד הפילו אותם לקרקע. אחת התשובות היא שהכללים של ה- UFC מונעים לעשות הרבה דברים. למשל את הדוגמה שאוהד הביא פה (שימוש במרפקים ללסת) אסור לעשות. דוגמה נוספת - נראה לי שאם מישהו רץ אלי עם הראש מכופף, ומנסה להיכנס לי בבטן, אני מוריד לו מאחורי הראש (בעורף) מרפק. זה מה שהייתי עושה במציאות, אך ב- UFC גם זה אסור. אבל צריך לסייג את דברי - מי שראה לוחמים כמו מארק קולמן ואחרים, יודע שהם זריזים כמו שדים, והמהירות שהם עושים SHOOT לא מותירה הרבה זמן לתגובה. ודוגמה נוספת לאיך מגינים מפני SHOOT אפשר לראות בתמונה המצ"ב (מתוך קרב ב- UFC) - המגן בורח אחורה עם הרגליים, ואז כשהראש של היריב מגיע הוא נשען קדימה עם כל משקל הגוף שלו. לפעמים זה עובד. וסלבו (לגבי מה שאמרת לפני מספר ימים), אני מתפלא עליך שעם כל אוסף הקלטות המהולל שלך, עדיין לא צפית בקרבות MMA. בני

bennyTKD

New member
תמונה של MOUNT וסרטון לא קשור

בתמונה המצ"ב ניתן לראות את היקסון/ריקסון גרייסי (אח של הויס/רויס) במצב MOUNT, שעליו דיברתי בהודעתי קודם. אחרי שמפילים מישהו עם SHOOT, אפשר להגיע למצב הזה (אבל זה לא כזה פשוט), ומפה כבר הדרך להכנעה בדרך כלל די קצרה (או בצורה אגרסיבית - אגרופים לפנים, או בצורה טכנית - נעילה של הזרוע או משהוא אחר). ולסרטון שלא קשור - לכל מי שלומד אומנויות לחימה הרבה שנים, ובטוח שכל אלו שמפסידים ב- UFC הם פשוט לוחמים לא טובים, אני ממליץ לראות את הסרטון הבא. בלינק הזה אפשר להוריד סרטון של "המיטב של ויטור בלפורט". שימו לב כמה אגרסיבי הבחור ונסו לדמיין מה הייתם עושים מולו. שימו לב גם כמה מעט זמן יש לכם לחשוב מה אתם עושים מולו. אתם מתחילים להבין מה קורה ב- UFC? זה לא בדיוק נראה כמו רנדורי באימון... בני

bennyTKD

New member
סרטון לגבי הצורה האגרסיבית

אמרנו שאפשר להגיע להכנעה ממצב MOUNT גם בצורה אגרסיבית, אז יש פה סרטון עם דוגמה. דרך אגב, ה"מדגים" זה גרי גודרידג', שכתבנו עליו ועל הידע "הנרחב" שלו בקוק-סול-וואן לפני כמה ימים... בני

RGJJN

New member
בני מה קרה לך? חשבתי שאתה יותר

מקצועי ובקיא. ב-ufc הראשונים היה מותר שימוש במרפקים(בכל מצב)ואף מכות לאשכים(את זה אמר לי רויס גרייסי בעצמו). כשצוללים נכון (טכניקה ותזמון)אי אפשר להפגע כפי שתארת. חבל שאנשים לא מקצועיים בתחום מסוים מתארים בצורה כל כך נחרצת מצבים שבהם אין להם מושג.

bennyTKD

New member
התגובה שלי קצת יותר מנומסת

ב- UFC היה מותר לתת מרפק לעורף? לא שידוע לי. בכל מקרה, אם באמת טעיתי אז אני מתנצל. הרי כבר ציינתי בראש ההודעה הראשונה שלי דיסקליימר על כך שאני לא מבין.

TRIPLEfnH

New member
הוא אמר את זה בצחוק

גם אני היתי בסמינר של רויס. מישהו שאל אותו בסיום היום הראשון משהו על ה GUARD ומה עושים עם מכות לאשכים, אז רויס ענה לו בצחוק שב UFC הראשוניים היו מותרות מכות לאשכים. הוא אמר את זה בצחוק כמובן, ואם אינך מאמין, אני מציע לך לראות את UFC הראשון שוב, שם אומרים בבירור שמכות לאשכים אסורות. לראייה נוספת, ב UFC הרביעי בקרב בין הית' הקני לג'ו סאן, הקני נתן שתיים שלוש מכות לאשכים, ובכל פעם ג'ון מקארת'י נתן לו אזהרה וקנס.

bennyTKD

New member
תודה. תשובתך הרבה יותר הגיונית.

עמית, תודה. תשובתך נשמעת לי הרבה יותר הגיונית. לא שמעתי על זירה כלשהי שבה מותר להכות באשכים. וגם לא לתת מרפקים בעורף. בני

zoti

New member
בזירות בברזיל מותר הכל

למיטב ידיעתי ישנן זירות בברזיל בהן מותר הכל. נשיכות, מעיכת אשכים ועוד. מרפקים היו מותרים בUFC הראשונים אבל אני לא זוכר אם היו הגבלות לגבי מקום הפגיעה.

bennyTKD

New member
מכות לעורף

ב- UFC היה מותר לתת מכות כלשהן לעורף (לאו דווקא מרפקים)? אני זוכר שלא. אפילו מכה אחת כזו יכולה להיות קטלנית. אם כן מותר, מדוע לא השתמשו בזה? אף פעם לא ראיתי שימוש בזה, למרות שהוא די מתבקש (לא רק כשעושים לך SHOOT, אלא בהרבה מצבים שבהם עורף היריב חשוף, ובכל זאת אנשים לא הכו בעורף אלא עשו דברים אחרים). בני

למעלה