שובו של בן הארץ

שובו של בן הארץ

הולדן גיבור התפסן בשדה השיפון לא פעם "ממליץ" על ספר זה, נדמה לי שהוא מאת תומאס הארדי אבל אני לא בטוחה בכלל. יש למשהו מושג, אם הסופר שזכרתי נכון? ואם כן ואם לא איפה אפשר להשיג אותו? נ.ב הניק שלי שאול מהספר הזה....

באנגלית נדמה לי קוראים לזה

Return of the Native ונדמה לי שזה באמת מאת תומאס הארדי.

The return of the native/Hardy

את זוכרת נכון. יש לי את הספר בבית באנגלית. בדקתי בשבילך אם בבית אריאלה יש אותו בעברית ושם אין. האם כדאי לקרוא אותו באנגלית? האמת היא שאני אף פעם לא הצלחתי לקרוא את הארדי באנגלית. לא שזה בלתי אפשרי אבל זה לא כל כך כיף כי הוא משתמש באיזשהו ניב שבאזור מסוים באנגליה. כך שלמי שלא מתמצא זה די קשה. אבל אני בכל זאת ממליצה לקרוא אחד מהרומנים שלו שכן תורגמו. הרומנים הגדולים שלו הם "ג'וד האלמוני", "טס לבית דוברוויל" ו-"הרחק מההמון המתהולל". "ג'וד האלמוני" הוא המשובח והחזק לטעמי מביניהם. המשותף לרומנים שלו שכולם מתרחשים באזור כפרי מסוים באנגליה (וסקס). אבל למרות שהם מתארים מקום לכאורה שקט ואפילו משעמם תמיד קורה בספרים שלו משהו מזעזע. בארץ נראה לי שהארדי לא כל כך תפס. למה? כנראה כי חושבים שהוא מדבר על כבשים וזה משעמם. אבל זה ממש לא העניין המרכזי ולפחות "ג'וד האלמוני" ברובו בכלל לא מתרחש בכפר אלא בעיירות שונות. דרך אגב, באיזה הקשר הולדן מזכיר את הספר? קראתי את הספר נורא מזמן ואני לא זוכרת.

כשהוא מדברעל הספרים שקרא

וזה במספר הזדמנויות.... כשהוא מדבר על דמויות: "יוסטשיה ויי הזאת (
)... אני די מחבב אותה...." משהו כזה... וגם הוא מדבר על תומאס הארדי שהוא היה רוצה להרים אליו טלפון רק שהוא מת כבר.

אם כך

אז אולי יש בהולדן יותר ממה שזכרתי. הדבר האחרון שהייתי מצפה מהילד שקרא לדיוויד קופרפילד זיבולי מח הוא להעריץ דווקא את הארדי.... האמת שעשית לי חשק לקרוא את "התפסן" שוב

למעלה