שואת האינדיאנים

• פותח הנושא kk300
  • פורסם בתאריך

kk300

New member
שואת האינדיאנים

שלום מישהו יכול לספר לי כמה נהרגו\נרצחו ובאיזה מרווחים של שנים וכל מה שתוכלו לספר לינק יעזור בואתה מידה. אבל לא מצאתי כלום (קצת בשתי מילם על השואה בויקיפדיה) תודה לכם מראש

almog4

New member
נסיונות חיפוש

אולי במקום לחפש את הביטוי "שואת האינדיאנים" - נחפש את הערך "אינדיאנים" - בויקיפדיה ובהמשך נחפש פירוט לפי הערכים "אינקה" , ו"אצטקים", בקישורים למטה.
יש לזכור - שהאדם הלבן הביא להכחדת רבבות (אם לא מליונים) של אינדיאנים לא רק ע"י טבח בדם קר, אלא גם ע"י הבאת מחלות שונות שהאדם האירופאי היה מחוסן מפניהן באופן יחסי, בעוד שלגבי האינדיאנים - שמעולם לא נחשפו אליהן - ולא היו ברשותם אמצעי טיפול מתאימים - היה מדובר לעתים קרובות בגזר דין מוות.
היה עוד עם אינדיאני גדול וחכם, המכונה גם "היוונים של דרום אמריקה" - בני המאיה. תרבות המאיה, שדווקא לגביה קיים התיעוד הרב ביותר - היא תרבותו של העם אינדיאני שהספרדים לא היו צריכים כלל להתאמץ כדי להכחידו... הערים ומרכזי התרבות שבהם התגוררו בני המאיה - ננטשו במאה התשיעית והעשירית - מאות שנים לפני הגעת האדם הלבן, והמאיה כיחידה לאומית חדלה מלהתקיים. התרבות שרדה, העם לא. את הסיבות להיעלמותם לא ניתן לדעת בוודאות, וניתן רק לשער השערות.
כידוע, בספרייה יש חומר מפורט נוסף. כדאי לחפש באנציקלופדיה העברית למשל (שאותה לא תמצאי באינטרנט), ועוד.
דני

kk300

New member
זה מה שחיפשתי

אבל לא מצאתי מספר מדויק (עד כמה שאפשר) אבל עם אתה אומר שיש באינציקלופדיה אז אני אחפש שם.. תודה!

almog4

New member
אני חושש שתתקשה למצוא מספר מדוייק.

בניגוד לשואת היהודים, שבה היה רישום אוכלוסין קודם, ושבה שיטת ההשמדה הנאצית רשמה ותיעדה כל משלוח ומשלוח, בניגוד לכך - כאן היה מדובר בהריגה (גדולה ואכזרית אך) לא מונהגת ע"י מערכת אחת, ולא מתועדת. אין רישום אוכלוסין מסודר של האטצקים והאינקה בדרום אמריקה, ושל מאות השבטים הפחות מאורגנים בצפון אמריקה. אין רישום מסודר של "כמה נהרגו ומתי". מעט התיאורים ההסטוריים נכתבו ע"י המנצחים, ולא ע"י הקרבנות, ואמינותם היא בהתאם. כדי לענות לשאלתך, אציין שמקובל לדבר על השמדה - במהלך השנים - של משהו בין 20 ל- 30 מליון (!) אינידיאנים בשתי האמריקות, בהערכה גסה. המספר עצמו הוא רק הערכה, ופרט לגודלו העצום - שמשאיר אותך פעור פה, אין אפשרות "להוכיחו". גם כאן, כמו במקרים אחרים, הקרבנות עצמם אינם יכולים להעיד.
דני

טל ענבר

New member
תיקון לנאמר לעיל ביחס לשואה באירופה

אחת הבעיות המרכזיות לקביעת כמות הנרצחים היהודים היא ה ע ד ר מרשם אוכלוסין מדוייק של כל קיהלה יהודית. כמו כן, שיטת ההשמדה שנאצית בהחלט ל א רשמה ותיעדה כל משלוח ומשלוח, וכמובן שלא תועדו כל המיתות בגטאות, מחנות הריכוז, טרנספורטים, אקציות מקומיות והוצאות להורג על ידי מקומיים בפיקוח והנחייה גרמנית.

Smoke Jaguar

New member
לא מדויק

לגבי בני המאיה, הרבה יותר מדויק לומר שתרבותם לא שרדה (הספרדים שרפו את רוב ספריהם וכיום נמצאים בידינו רק שתיים ששרדו) אבל העם שרד ועוד איך. יש לבערך 7 מיליון אינדיאנים בני המאיה בגואטמלה (כמעט מחצית מהאוכלוסיה). ואני חושב שכיום קיים הרבה יותר מידע על האצטקים מאשר על המאיה, יש הרבה יותר תיעוד של היסטוריונים ספרדים ואינדיאנים כאחד מאותה תקופה, דווקא לגבי תרבות המאיה הקלאסית יודעים אנו פחות.

גרי רשף

New member
מקור מידע

אחד מספרי האוניברסיטה המשודרת (הוצאת משרד הבטחון, אינני זוכר את שם המחברת) הוקדש להשתלטות של האירופאים על יבשת אמריקה ויש שם התייחסות רחבה לנושא. מדובר כמובן בספר פופלרי לציבור הרחב ולא בספר מקצועי, אך זו יכולה להיות התחלה טובה, ומן הסתם יש בסוף הספר רשימה בבליוגרפית.

kk300

New member
אוקי אני יחפש

תודה רבה לכולכם! אים יהיה לכם עוד משהומלהוסיף אני ישמחח

למעלה