שואל גם כאן

מצב
הנושא נעול.
שואל גם כאן

שואל גם כאן
גיליתי לפני מספר ימים שיש לי בת שלא ידעתי על קיומה. יש לי כמה שאלות: האם אוכל לתבוע את אמה של הילדה על כך שלא סיפרה לי על קיומה? האם במידה ואצור קשר עם הילדה אצטרך לשלם עליה רטרואקטיבית? האם אני יכול ליצור איתה קשר בלי ידיעת אמה, לדוגמא לבוא לבית הספר שלה? האם אוכל לקבל משמורת על הילדה למרות שלא הייתי שותף עד עתה בגידולה והאם זה שאמה הסתירה ממני את דבר לידתה יכול לפעול לטובתי ויקחו לה את הילדה ויעבירו אותה אלי? אודה לתשובות בהקדם

תשובה

שואל גם כאן
גיליתי לפני מספר ימים שיש לי בת שלא ידעתי על קיומה. יש לי כמה שאלות: האם אוכל לתבוע את אמה של הילדה על כך שלא סיפרה לי על קיומה? האם במידה ואצור קשר עם הילדה אצטרך לשלם עליה רטרואקטיבית? האם אני יכול ליצור איתה קשר בלי ידיעת אמה, לדוגמא לבוא לבית הספר שלה? האם אוכל לקבל משמורת על הילדה למרות שלא הייתי שותף עד עתה בגידולה והאם זה שאמה הסתירה ממני את דבר לידתה יכול לפעול לטובתי ויקחו לה את הילדה ויעבירו אותה אלי? אודה לתשובות בהקדם
תשובה
ראוי בענין כזה משמעותי להתייעץ עם עו"ד ולא באינטרנט. עקרונית אפשר לתבוע את האם על כך שלא גילתה לך. לא משלמים מזונות לילד רטרואקטיבית. יתכן שהאם יכולה לתבוע הוצאות שהוציאה אך מצד שני ניתן לטעון שהיה ויתור מצידה שהתבטא בהסתרת מידע. אתה רשאי לבוא לביה"ס אבל נראה לי שעליך לקבל פס"ד הצהרתי מבימ"ש שאתה האב וזאת אם האם תסרב לרשום אותך כאב. הילדה צריכה לקבל הכנה לפני המפגשים אתך. המשמורת נקבעת לפי טובת הילד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה