שואל בשביל אישתי

שואל בשביל אישתי

שלום רב, לאישתי רשיון נהיגה ישראלי ואנו מתגוררים מזה כמה שנים בחו"ל. העניין הוא שאישתי הוציאה את הרשיון קצת לפני שנסענו לחו"ל ולפני כמה חודשים היא קיבלה זימון לקורס רענון נהיגה. מכיוון שאנחנו בחו"ל ביקשנו שידחו את הקורס. אמרו לנו שדחו, אבל לפני כמה ימים התקבל מכתב נוסף ממשרד הרישוי ובו אומרים לה שהיא צריכה לעשות את הקורס תוך חודשיים או שיהיו בעיות עם הרשיון. עכשיו אנחנו לא גרים בארץ, לא מתכננים ביקור בחודשים הקרובים, וכל המכתבים האלה בכלל מגיעים להורים שלה שגרים בישראל. לקח לאישתי שנה תמימה להוציא את הרשיון הזה, וזה עלה לה מלא כסף בשיעורי נהיגה. אנחנו לא רוצים לאבד אותו, שכן היה ונחזור להתגורר בישראל יהיה מאוד חבל אם תאלץ לעשות הכל מחדש. מה עושים? עושה רושים שבמשרד הרישוי אין ממש עם מי לדבר...
בתודה לכל העונים!

yanivgr

New member
משרד הרישוי

משרד הרישוי הוא הכתובת היחידה שלך, במידה ולא עונים לך תשובות במוקד, אנא פנה אלי דרך הודעה אישית או לטלפון שלי ואני אנסה לברר לך באופן אישי (אולי הצליח לברר בשבילך).
הטלפון של מוקד משרד הרישוי:
5678* או 5678–222–1

be_roo

New member
לא נראה לי שיש פתרון

נהג צריך לעבור קורס רענון אחרי 5 שנים או שרשיונו לא יחודש.
כל נהג נהג בארץ שריונונ לא חודש למשך יותר משנה צריך לעבור רישוי מחדש.

אלה חוקים יבשים ובירוקרטים שאני בספק שיש מישהו שיכול לכופף אותם למקרה הספציפי שלכם. כך שהפתרון היחיד הוא למצוא דרך להגיע לארץ כדי לבצע את הקורס בטווח הזמן שהרשיון של אשתך עדיין בתוקף (כלומר, תוך שנה מסוף תוקפו).

yanivgr

New member
תשובה לשאלתך

שלום רב,

ביררתי את הנושא מול מנהל של אחד ממשרדי הרישוי בארץ.
באופן עקרוני משרד הרשוי אמור לדחות לה את הקורס ללא שום בעיה.
נא שלחו פקס מפורט עם הוכחות שיש לכם שאתם גרים לחו"ל, למספר פקס: 03-5027640.
מקווה שיעזור,
בברכה
יניב

be_roo

New member
משרד הרישוי יקפיא לה את הרשיון?

ואם היא תחזור מחו"ל עוד 10 שנים? גם אז יחכה לה הרשיון וכל שהיא תצטרך לעשות זה קורס ותשלום אגרה?

לא נשמע לי סביר במקרה הזה.
דחיה אפשרית כל עוד תוקף הרשיון לא עבר.

yanivgr

New member
דחיית הקורס

הי,

בשיחה שלי עימם היום, נאמר לי שיתנו לה דחייה נוספת לקורס עד תאריך מסויים.
אני לא יודע מראש עד מתי, כמובן שזה לא לזמן לא מוגבל.

be_roo

New member
כמו שאני הבנתי, תוקף הרשיון עומד לפוג בקרוב

ולא יחודש בלי הקורס. הארכה המירבית היא עד לסוף תוקפו של הרשיון וכפי שהבנתי הם לקראת ניצולה המקסימלי.

קובי בל1

New member
תשובה

על מנת לשמור על הזכיות
שתעשה מבחן המרה בחו"ל וכשתחזור זה יהיה תקף

למעלה