שואלת שוב....

שואלת שוב....

שאלתי לני כמה ימים ולא קבלתי תשובה.... בני בן 9 וחצי חודשים. ינק מלא עד גיל חצי שנה ומאז התחלתי עם מוצקים ומים. עד לא מזמן היו לי טפטופים מהשדיים בזמן ההנקה ותחושה של שדיים מלאים. בימים האחרונים אני מרגישה שהשדיים יותר ריקים ואני לא יודעת אם מה שיש לי מספיק חלב. לפעמים נדמה לי שהוא לא שבע ושהוא לא רגוע. אני רוצה להמשיך להניק ולכן אני רוצה להבין איך אני אמורה לשלב בין ההנקה למוצקים: איך אני אדע שהוא לא מקבל יותר מוצקים ומעט חלב? כמה פעמים ביום הוא אמור לינוק? (אף פעם לא היו לו זמני ארוחה קבועים כי הוא מקבל לפי דרישה) איך אני אדאג שישאר לי חלב לאורך זמן? ושאלה נוספת: האם מותר בגיל הזה לתת חיטה? (יש לי מתכון של עוף עם חיטה ורציתי לדעת אם זה מותר בשלב זה). האם מותר לתת חומוס? טחינה? חלמון של ביצה? תודה, בוביק

panicmom

New member
טפטוף / תחושה הן לא מדד לכמות

1) בגיל הזה, הגוף שלך מתרגל לייצר חלב על פי דרישה, ולכן אין תמיד תחושת מלאות ואין טפטופים - זה לא אומר כלום על כמות החלב שלך... אממה: הלחץ שאת שרויה בו בעקבות מחשבות "אין חלב", יכול לפגוע ברפלקס השחרור (הכל במוח - את יודעת), ולכן ייתכן שהתינוק יהיה לא רגוע. אז קודם כל - משפט הרגעה: יש לך מספיק חלב. אגב - יש נשים שלא מטפטפות בכלל בכלל, אפילו לא בהתחלה. 2) אני לא זוכרת אם מותר לתת חיטה או לא. אני ממליצה לך מאוד על הספר "טעמים ראשונים" - המלצתי עליו הרגע לעוד משתתפת. לי זה עזר מאוד כי יש שם טבלאות "מותר ואסור" על פי גילאים. אני חושבת שבגיל 9.5 חודשים הוא אמור לאכול בסביבות 6-7 ארוחות ביום, מהן 2-3 ארוחות מוצקים - אבל זה מזיכרון בלבד. לא לסמוך על המידע הזה בבקשה.

למעלה