שואלת שוב בנושא

galgal124

New member
שואלת שוב בנושא

אני אמא לילדה בת 3 וחצי עוד מעט בעיה ענקית אצלה זה חרדה שממש משתלטת עליה בכל מיני מצבים ומקשה עליה לדעתי ככה לתפקד נורמלי, היא אומנם בגדול בסדר אבל לא פנויה כי חרדה אם זה בחוץ מרעשים, משינויים מכל דבר. השאלה היא מה אני עושה במצב כזה? איך אני פותרת את החרדה הזו ועוזרת לה טיפול תרופתי אני מאוד מפחדת היא ילדה קטנה ומה האלטרנטיובת שיש לי אשמח מאוד לקבל תגובות פה בנושא, ראיתי שהיה פה דיון על הרספרדל ואשמח מהורים מנוסים לשמוע איך פעלו.

תודה רבה

להכין אותה מראש למה שהולך להיות

בכל סיטואציה להגיד לה מראש מה יקרה ומה יכול לקרות. אם היא לא מבינה דיבור אז אפשר עם תמונות. הכנה מראש מאד עוזרת להתגבר על החרדה. חוץ מזה הרבה שיחות, חיבוקים. לתת לה להרגיש שיש לה על מי לסמוך. אפשר ליצור לה חפץ מעבר (צעצוע אהוב או טיטול מבד או כל דבר אחר) שיכול להרגיע. בן שלי בגיל הזה היה מסתובב עם כמה דברים בידיים כל הזמן. חשוב לא להגיד לה שאין ממה לפחד, כי זה בעצם מבטל את ההרגשה שלה ויכול לגרום לחרדה להתעצם, אלא להפך להגיד שאת מבינה שמשהו מפחיד או מפריע לה, אפשר להגיד שאת גם פוחדת מדברים מסוימים (ילדים שלי לפחות מאוד נרגעים כשאני מספרת להם שגם אני כשהייתי קטנה פחדתי ממה שהם פוחדים).

dina199

New member
האם בשלב ראשון את יכולה לזהות

את המצבים בהם יש חרדה ?
כתבת שבחוץ זה רעשים , ופחד משינוים.
האם את יכולה לזהות עוד ? למשל עוד דברים מפחידים בחוץ או סוגי השינויים.
ואז כשיש רשימה, אפשר לנסות לטפל בכל חרדה בנפרד (אני לא אומרת שזה קל או מיידי)

mamma1

New member
לבדוק אם מדובר בקושי בויסות תחושתי

כלומר רגישות לרעש. לנסות למנוע ממנה מצבים רועשים כשאפשר (למשל לא ללכת למסיבה) ומעברים חדים (למשל להגיע למקום בין הראשונים כך שהרעש עולה בהדרגה). כמובן שיש רעשים בסביבה שלא ניתן למנוע או שהם מפתיעים. במצב כזה חשוב רק להרגיע (חיבוק) ולהסביר בקצרה. חשוב מאוד שההורים לא ילחצו מהחרדה שלה, כי הבעיה עם חרדות היא בדרך כלל לא עצם קיומם, אלא שהילד והסביבה חוששים מעצם החרדה עצמה. כלומר ככל שהתגובה שלה ושלכם תהיה חזקה במצב של רעש, כך היא תזכור את זה ותתחיל לפחד מעצם התגובה שלה ותוצאותיה, וכבר לא מהרעש עצמו, זה קורה בגיל מאוחר יותר.

למעלה