שואלת על חרחורים

noashin99

New member
שואלת על חרחורים

הי לכולן, האמת היא שגם הבנות שלי נולדו פגיות (תאומות), אבל לא הכרתי אז את הפורום הזה. בכל מקרה כרגע השאלה היא עבור חברים שהבן שלהם נולד בשבוע 32, היה איזה חודש בפגיה והשתחרר הביתה לפני החג הראשון כלומר לפני איזה 10 ימים. היום במשקל של 2,500.
הם מודאגים כי מאז שחזר הביתה בלילות הוא מחרחר וזה נשמע כאילו יש לו ליחה, למרות שאינו מצונן והם חוששים שקשה לו לנשום. הם אומרים שזה יותר חמור בלילות ונמשך ממש כל הלילה וכל לילה.
אתמול הם היו במיון כי הייתה להם תחושה שהוא במצוקת נשימה ואמרו להם שהבדיקה שלו תקינה ושזאת תופעה שמאפיינת פגים.
דרך אגב בנוסף הוא גם פולט המון (יונק) והם גם חוששים שיחנק מהפליטה. הם כבר עשו שיפוע במיטה אבל זה כנראה לא ממש עוזר.
מחר הם הולכים לראשונה לרופא ילדים ונראה מה הוא אומר.
האם אתן מכירות את התופעה הזאת של החרחורים? אם היה לכן מקרה דומה, מה עשיתן ? האם פניתם לאף אוזן גרון? או לרופא אחר?
אשמח לתגובות

מנסה לעזור

לא מכירה את התופעה.
אפשר לשים מכשיר אדים קרים זה בד"כ עוזר לנשימה.
אבל ממה שאת מתארת נשמע שהפתרון הכי טוב זה באמת רופא, הם יכולים להתייעץ עם אחד הרופאים בפגיה שממנה השתחררו.

לגבי הפליטות אולי זה ריפלוקס כדאי לבדוק מול רופא גסטרו.
לגבי רופא ילדים הייתי ממליצה לחפש אחד באיזור שלהם שיש לו התמחות/היכרות/נסיון עם פגים.
אנחנו קיבלנו המלצה מהפגיה על הרופא ילדים שלנו.
חוץ מזה שהרבה מרופאי הפגיה מקבלים גם במערכת הציבורית תלוי קופ"ח כמובן

קודם כל כדאי לדעתי למצוא רופא..

ילדים שמבין בפגים.
אמנם רופאי ילדים עושים התמחות בפגייה,
אבל אני הרגשתי הרבה יותר בנוח עם רופא ילדים שגם עבד בפגיות כשאנחנו השתחררנו, והיה לו ניסיון טרי בתחום.

מכירה את התופעה.
אצלנו ליה אסתמטית, אבל זה לא מחייב.
חשוב שבאמת יראה אותו רופא שמבין עניין וירגיע אותם.

בהצלחה,

רומי

שלנו חרחרה המון זמן..

וגם בן של חברה. מתישהוא זה עבר,בלי ששמנו לב. אבל- ללכת לרופא ולבדוק שזה שום דבר.

שיק1512

New member
עכשיו ראיתי את ההודעה

הבן שלי נולד שבוע 34. כיום הוא בן שנתיים וחצי. הילד פלט המון! הרופא אמר שבגלל שהוא עולה במשקל אז זה לא רפלוקס. מה שכן -הוספתי לו קורנפלור לאוכל (באיזשהוא שלב הוא הפסיק לינוק מעצמו). בקשר לחרחורים - הוא היה נוחר. הלכנו לאף אוזן גרון. עשינו צילום וגילינו שקד שלישי. הלכנו לשניידר, נקבע לנו תור לניתוח אבל בסוף ביטלנו אותו כי ראינו שמצב הנשימות והנחירות משתפר.
המון בריאות!

למעלה