שואלת על חברה טובה

שואלת על חברה טובה

היא בת 30, נשואה + 2 ילדים (גילאים 7+8). עובדת בתפקיד אדמיניסטרטיבי כבר שנה, מרוויחה 5000-5000 שח בחודש. בעלה שכיר, מרוויח בסביבות 6000 שח.
היא מעוניינת בשינוי, בעיקר בתחום המקצועי - קריירה.
אני כבר שנים אומרת לה ללכת ללמוד משהו, תואר / לימודי תעודה, כדי שיהיה לה מקצוע ביד. אין לה תואר (היא התחילה ולא סיימה בגלל ההריונות).
היא טובה במספרים, חישובים, והצעתי לה תחומים כמו הנהלת חשבונות, חשבת שכר, ניהול משרד. היא מתלוננת "מתי יהיה לי זמן ללמוד?" למרות שהיא לא עובדת משרה מלאה. היא מסיימת בשעה 16:00 (לפעמים 16:30), כך שהיא תוכל ללמוד לימודי ערב.

איך אני "מנערת" אותה, ומוציאה אותה מאיזור הנוחות בו היא נמצאת?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הבשלה

יקירה,
נראה שחברתך יקרה לך, אולם עליה לעשות את השינוי בקצב שמתאים לה.
על הנייר, היא יכולה להתפנות ללימודים, אבל בתוכה, אינה פנויה. כאשר הצורך יבער בה, היא תמצא את הזמן לעשות את מה שצריך כדי לשנות.
אם את רוצה להיות לצידה בדרך, את יכולה להתחיל בלחלום איתה חלומות - לחלום איתה כיצד תראה משרה שתגרום לה הנאה וסיפוק. לדמיין את האפשרות הזו, בהתחלה בלי להפוך זאת לצעדים מעשיים - בלי לדבר על ללכת ללמוד בשעה 5 אחרי העבודה. רק להיות עם הדבר שבשבילו שווה לטרוח את כל הטירחה הזו. אם אתן משוחחות ומוצאות ביחד משהו שמדליק אותה, תוכלי לעזור לה לחשוב על צעדים מעשיים.

פתרון עבור החברה

היי לולב,

נראה שהחברה אינה ב"איזור נוחות", שכן סביר שהתפקיד לא בהכרח נח עבור אותה חברה, ושהיא בעצמה היתה מעוניינת להרחיב את תחומי העיסוק, אך זה בהחלט "אזור הרגל" שעשוי להיגרם ממעגל סגור של חששות והערכה עצמית מופחתת.

הייתי מציע לך דווקא לעשות בדיקה קצרה של הקורסים המוצעים ללימוד הנהלת חשבונות או ניהול, לרשום את השעות המוצעות ואת מועדי הקורסים ולהציג את זה לאותה חברה. יתכן שדווקא הבירור עצמו הוא שמרתיע את אותה חברה, אך בעזרה שלך את מבצעת למעשה את הצעד הראשון עבורה, ומציגה לה אפשרות קרובה מתמיד.

-------
איתן הולץ | ייעוץ רגשי וטיפול פסיכותרפי
[email protected] | 0526-14-15-16

ommerl

New member
למה היא צריכה לצאת מאיזור הנוחות?

איך היא מרגישה בתור אדם? איך ה well beeing שלה? אולי טוב לה במקום שבו היא נמצאת?

אם אדם מרגיש טוב עם עצמו ושלם עם חיו הוא לא צריך שינערו אותו.

ommerl

New member
תיקון טעות:

לא שמתי לב למשפט קטן וחשובב שכתבת: היא מעוניינת בשינוי.

כל מה שכתבתי לך קודם לא רלוונטי.

כדי לנער אותה תבקשי ממנה לדמיין מה יהיה בעוד שנה מהיום כאשר היא נשארת במצב הנוכחי, ואז להמשיך עוד שנה, ועוד חמש שנים, ומה יהיה בעוד 10 שנים מהיום?

אם היא רוצה לצרת מהמצב הנוכחי, הדמיון של מה יקרה בעוד X שנים ינער אותה.

נראה לי שפספסתם משפט חשוב, ידידי...

"היא מעוניינת בשינוי, בעיקר בתחום המקצועי".

שלום לך

אני מסכימה עם עמיתי - כאשר אדם לא מוכן לשינוי ולא רוצה בו, יהיה די קשה "לנער" אותו.

אבל אם אדם כן מעוניין - מה שצריך בעיקר להבין הוא מה הפחד שלה? מהו החשש? לשבת ולברר אותו. מה החלק הרציונלי בו (יתכן מאוד שיש) ואיך מסתדרים איתו. מה החלק הרגשי שם? שכאן מאוד עוזר עצם זה שאת חברה תומכת ומאמינה.

סה"כ את שואלת שאלה לא פשוטה - אנחנו המאמנים מכשירים את עצמנו שנים בשביל לעשות את זה
אבל אם תדברו על זה בסובלנות מספר פעמים, אני מאמינה שיהיה שינוי.

בהצלחה

שינוי

אני רואה את זה מזוית קצת אחרת והיא :שנים מעונינת בשינוי .....
שאדם שנים מענין בשנוי הוא עושה את השינוי.לא עשה .לא רצה מספיק
שינוי לא קל לנו ,דורש מאיתנו ....ועל כך אני אומרת אין מה לנסות לגרום לאדם אחר להשתנות .רק במקרה והוא ביקש את עזרתך בדרך לשינוי
תבדקי איפה זה נוגע בך נושא השינוי ?אולי איזה תחום בחייך מבקש שינוי .

Ron H

New member
אני רק שאלה קטנה

לולב שלום

ראשית כל הכבוד על האכפתיות והרצון העז לסייע לחברתך, נשמע שרווחתה והגשמתה העצמית יקרות לליבך.

רבים מאתנו מעבירים שנים רבות ברצון לשנות, אך לא מעיזים לעשות את הצעד הראשון שיקדם אותנו לשם.
לכל אחד יש את הסיבות שלו, וכל אחת מהן ראויה בפני עצמה.
איני מכיר את חברתך וכמובן שלא ניתן להעריך מה מפריע לה לעשות שינוי, אך זהו חשש הגיוני.
2 דברים יכולים לסייע -
1. כמובן, אימון אישי, קצר מועד וממוקד.
2. לעיתים פרטים המצמצמים את אי הודאות (שזהו הפחד והמעכב מספר אחד שלנו) מסייעים
לכן, אם תבררי עבורה על 1-2 תוכניות ומה הדרישות לכך אולי הדבר יקטין את השד

- אומנם חשוב לי לציין, שאני מאמין בלקיחת אחריות של האדם על חייו, אם הדבר יבוא ממנה תהיה לה את המחויביות והאחריות על העשייה.

בברכה, רון

למעלה