שואלת לעצתכם......

גם אמא

New member
שואלת לעצתכם......

אני משתתפת שקטה בפורום התומך להפליא - שלכם... הייתי מוכנה להיות חלק... האפשר???? פשוט בימים האחרונים בעלי ואני מתחבטים בבעייה כאובה הבת שלנו בגיל ההתבגרות... ולאחרונה החלה מציירת כל מיני ציורים המסמנים קברים ועוד כל מיני סמלים מוזרים אנחנו לא יודעים איך לאכול את זה??? היא לא נראית באיזה דכאון והיא צוחקת המון אם כי בתוך תוכה אולי יש עצבות מסויימת מה לדעתכם זה מסמן איך להתייחס לזה?

bimbo.

New member
שלום לך גם אמא וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ידוע שאצל מתבגרים רבים ישנן תופעות המצביעות על מחשבה רבה על המוות. ייתכן והיא מבטאת מה שהיא מרגישה לגבי הפיגועים והאסונות שבאים בעיקבותיהם, ואין מאחורי זה שום דבר מדאיג. אולם מכיוון שאין לדעת בבטחה, הייתי מציעה לך לשאול איש מקצוע או לפחות את היועצת בבית הספר, לפני שהבת נכנסת לזה עמוק מדי. כדאי גם לברר מי הם בדיוק חבריה וחברותיה. בת כמה היא? אנא, עדכני אותנו בהמשך.

גליה12

New member
בוקר טוב לך- בנוסף למה שאמרה בימבו

ואני תמיד דוגלת בפניה ליעוץ- רצוי מאד לברר אם חבריה לא מתעסקים בדברים דומים ל"כת השטן"... אלו נוהגים להתעסק הרבה במוות. בהצלחה לכם

גם אמא

New member
כת השטן - זה לא !!!!! בטוח !!!!!

השאלה מה יכול להיות גם סתם משהו תמין ונאיבי שהמציאה??? זה נראה בערך כך )+( רק שה+ מצוייר על שני הסוגרים

גם אמא

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo53.gif

היא בת 15 לא הייתי רוצה לערב את יועצת בית הספר ראשית כדי לא לעשות עניין מלא עניין ולא ליצור סטיגמה איפה שלא בהכרח צריך שנית - יועצת בית הספר היא מסוג האנשים שצריכים יעוץ וטיפול לפני שהם מנסים להעניק אותו... כך הילדים בשכבה חושבים.... החברות שלה מאוד נחמדות וחיוביות הבעייה היא אולי באינטרנט ובקשרים מפוקפקים שנתקלה בהם אני אמורה לסמוך עליה ועל האינטלגנציה שלה - כי יש לה והרבה ובכל זאת קשה לי ואני דואגת.... ישנו איזה סמל שאני חייבת לברר מהו האם מישהו מכיר או יודע על מקום שבו אני יכולה לברר?

אני זוחל על אדמתי , מוות בידי.

שיר שהקפיץ אותי. אבל ראשון ראשון ואחרון אחרון: דבר ראשון לא יועצת בית ספר!!! עם כל הכבוד לאלו, הן רובן מורות עם הכשרה נוספת בעיסוק בייעוץ חינוכי שתכליתו שילוב הילד במסגרת הלימודית. לא יודעת מי מכן ראתה את הסרט"כנפיים שבורות" ואת התפקיד שיועצת בית ספר מלאה שם על כל התרגילים הפסיכולוגיסטים בגרוש... סרט "שווה "בכל מקרה. אז אם ייעוץ-רק אצל פסיכולוג! ואם לא רוצים לחשוף את הצעירה למיפגש מהסוג השלישי, יכולים ההורים בוודאי פגישה ראשונית להגיע אליו לייעוץ. חוויה אישית כשהחגב המעופף היה בכיתה ז , תחילתה של חטיבת ביניים, בי"ס חדש, סגל מורים חדש, הוא כתב שירים באנגלית שכולם עוסקים במוות. אדמה חיבור בינהם, המורה לאנגלית קראה, נבהלה , הפנתה ליועצת, למחנכת ונעשה תהליך שלם של"אבחון בלי ידיעת הקליינט" לא מצאו סממנים נוספים. בעברית- הוא לא כתב שירים. לא היו ביטויים נוספים של עצב , הרהורים על מהות החיים וקיומם ובסה"כ ילד מאושר ובלתי רוטן אפילו.(אז הוא עוד לא נהם). בכל זאת שיתפו את האמא..כלומר אותי, שנלחצה כי היא אימא. באתי הבייתה, ביקשתי לקרוא את השירים וגם שיתרגם לי מילים קשות...ברר...איזה מילים. שאלתי אותו, מה כוונת המשורר? ענה לי- שככה "כולם" כותבים ושרים. אבל "כולם "לא גר אצלי בבית.אז ביקשתי הסבר יותר מפורט. והתברר לי שהמוסיקה החביבה עליו היא של "מטליקה" ואלו מילות השירים שלהם,ושל להקות דומות. לסיומו של עניין, ערב אחד אני שומעת את העכברון(דאז בן ארבע וחצי), שר באנגלית משהו לא ברור שתרגומו הגס לעברית הוא: "מוות זוחל מות, בידי, אני זוחל על אדמתי..." והיות ולו לא שייכתי מחשבות אובדניות או חברות בכתות שחורות למינהן, הבנתי שהמקור הוא אחיו הגדול והמוסיקה שלו. אז לא לזלזל,אבל לבדוק התנהגות כללית, סימני דיכאון, תפיסות עולם פילוסופיות, או...האם זה רק דפוס תרבותי או ניסיון ל"הרשים" את החבר´ה.

lilithmm

New member
הצעה

קודם תגשי לבדך או עם בעלך לשיחת יעוץ אצל פסיכולוג שמתמחה בטיפול בבני נוער. תספרי לו על הילדה, ואז תוכלי לקבל ממנו עצות טובות איך לטפל בבת שלך.

vered4

New member
ציורים בשחור

כשהבת שלי עלתה לחטיבה, היא די ריחפה בשיעורים. הסתבר שלא למדה הרבה, והמחנכת ראתה שהמחברות שלה מלאות בציורים שחורים. אני ראיתי ציורים שלה בבית אז לא נבהלתי, והיה לי ברור שהציורים "השחורים" הם פשוט משבצות בחוברת חשבון, שהיא מילאה בעפרון בדוגמאות שונות
במקום בתרגילים. בכל אופן, הסימנים שאת מתארת יכולים להית שאובים ממשחקי מחשב שונים. יש למשל משחק מחשב שמבוסס על עליסה בארץ הפלאות- אבל אנטי תזה לזה. מילדה טובה בהירת שער ועיינים, היא הופכת לכהת שער ועיינים, לרעה ויש לה כלי נשק וסמלים שונים על הסינור. אם הבת שלך משתפת אותכם וקל לך לדבר איתה, תשאלי אותה, אולי התשובה מאוד פשוטה?

yalyul

New member
איך שאני מבינה אותך.....

כמי שגידלה כבר "בלקר" אחד אני יודעת שזה מלחיץ ואת לא מבינה מאיפה צצה לנסיכה שלך התחברות כזאת לצד האפל... אז נכון אמרה אש"ש קודם כל - לברר איתה איזה מוסיקה היא שומעת ברוב המקרים הסמלים לקוחים משם. ועכשיו שלב שני, איך היא וחברותיה מתלבשות? שחור ושחור ושחור? מראה ערפדי חיוור? אם כן, יופי, היא גילתה את התרבות הבלקרית. לגבי הסמל הספציפי שתארת, אשמח לבדוק עם השרוך שלי ולחזור אליך ברגע שיגרד עצמו מהמיטה.... קחי בחשבון שסמל כזה יכול להיות פרי המצאתה ולסמל בשבילה ,מילה, שם , פעולה וכ´ו. לגבי יעוץ- בטח לא יועצת בי"ס. לפני כן הייתי מדברת איתה, לא שיחת משמעת אלא מספרת על החשש שמשהו מטריד אותה. סיפרת שהיא ילדה שמחה וחיונית- רוב הסיכויים לדעתי שהיא תתפרץ בצחוק ותגיד לך " סתם , שטויות , מה את מתרגשת?" ואז תקבלי תעודת "דינוזאורית מוסמכת" וברצינות: כל זמן שהתנהגותה ותפקודה תקינים ,לא הייתי עושה כלום חוץ מאשר לוודא שהיא באמת "בסדר" שיחה קטנה, בדיקה עם חברות או אימהות של חברות אם מתעורר חשד שמשהו מסריח לך ...לבדוק ולהתייעץ.

yalyul

New member
פרוש הסמל...

פשוט- סימן הכוכב אורנוס. לסמל קוראים UMMO שרוך שלי אומר : "לא להלחץ, גם אם מדובר בסוג מגיה, זה מתאים לגיל הילדה תצא בסופו של דבר עם ידע כללי נרחב יותר ותעזוב את זה לבד כשתתבגר קצת..." עוד הוא אומר : "מה הלחץ? אולי זה סתם סמל שראתה ומוצא חן בעיניה? גם אני ציירתי אנטי קרייסט איזה שנה ועבר לי..." לסיכום הוא אומר: "בלי הרבה טקסים תשאלי אותה מה פרוש הסמל וזהו" בהצלחה מאמא של בלקר במיל.

למעלה