שואלת לדעתכם

Talila3

New member
שואלת לדעתכם

החלטתי להתייעץ איתכם לגבי חברת נפש שלי,אנחנו מאד קרובות יותר מאחיות. היא נשואה 5 שנים יש להם 2 ילדים קטנים. וכל הזמן היא פונה אלי בבעיה שהיא ואני לא מוצאת פתרון.אתן רקע על הבחורה היא אינה עובדת מטפלת בילדים ובבית רוב שעות היום. מה שקורה שבתקופה האחרונה היא חשה מבוכה כשהיא נמצאת עם בעלה בחברת אנשים והוא משוחח איתם,היא נכנסת לשיחה ומנתבת אותה לכיוונים שונים,היא כל הזמן מעירה לבעלה הערות,ביקורות (למה אמרת כך,ולמה אמרת אחרת) היא מרגישה לחץ מבוכה .....אני אמרתי לה שאין לה מה להיות במבוכה ושבעלה לא מדבר שטויות או משהו כזה...אך זה לא עוזר.היא ממש בחרדה מההתנהגות שלו. מה דעתכם האם הבעיה היא בה- בחברתי??? תודה

boon2

New member
לא ברור בכלל

מה בדיוק הבעל אומר לחברים בזמן שיחה שזה כל כך מטריד את אשתו?

Talila3

New member
שיחת חולין רגילה

שיחות רגילות לחלוטין. שום דבר מיוחד.

אינני סבור ש....

איני סבור שזה נכון להביא דברים בשם אומרם, לך הייתי מציע להישאר במודוס של "חברה" או משענת, אך לפנות לפלפטפורמה , כמו כאן, זה לא נכון לעשותו, שכנעי אותה להביא דבריה כאן בשם עצמה והמשתתפים יוכלו יותר לגעת במקור הראשון של המילים. סך הכל את ראויה להערכה על כוונותיך הטובות, על אף שאין בהן תועלת של ממש.

boon2

New member
אם זו שיחת חולין

אז מדוע אם כך היא קופצת, מה מניע אותה האם היא מודעת למצב? האם היא מנסה למשוך תשומת לב? האם יש לה בעיות מזה שהיא בבית ולא יוצאת לעבודה?

לשאלתך, התשובה כנראה חיובית

אבל רק היא עם עצמה תוכל להגיע למסקנה שיש לה בעיה שניתן לפתור בקלות, אני מניח שבמישור של הדימוי העצמי וקבלת עצמה כפי שהיא. תציעי לחברתך לגשת לסדנה, מאלו שבקישורי הפורום, בה תוכל לראות מחדש את החיובי והראוי להערכה שבה. בהצלחה.

s h o o s h a

New member
חרדה

ממעט הפרטים שאת מוסרת אני 'מנחשת' כי מדובר בבעל פתוח, דברן, איש חברתי ומקובל. היא לעומתו, 'אשת בית' אשר את רוב זמנה מעבירה בטיפול בבית ובילדים. התוצאה (לדעתי): גילויי קינאה במפגשים חברתיים וחרדה פן ימצא בן זוגה איש/אשת שיח מענינ/ת יותר ממנה. מכאן ההתערבויות שלה והניתוב של השיחות לנושאים בהם היא (כנראה לדעתה והבנתה) הכי בקיאה. מסקנה (שלי) : היא צריכה לטפל בדימוי העצמי שלה. היא צריכה למצוא לעצמה עיסוקים וחברויות שיסיטו את מחשבות הסרק שלה לנתיבים חיוביים עבורה. אמרו לפני, סדנא ואולי פניה לטיפול אישי (פסיכולוג) ולו רק כדי לנסות ולהבין מהיכן נובע החשש הזה שלה וכיצד להתמודד אתו.

seeyou

New member
היא חשה מבוכה ?../images/Emo22.gif

היא נכנסת לשיחה ומנתבת אותה לכיוונים שונים,היא כל הזמן מעירה לבעלה הערות,ביקורות ובסופו של דבר היא חשה מבוכה ? סליחה אבל חסר לה חינוך בסיסי בהתנהגות לא מעליבים במיוחד בעל מול אנשים זרים או חברים מי נתן לה זכות להביא ביקורת על מה שהוא מדבר? יוסי

למעלה