שואלת גם פה....

שואלת גם פה....

מעתיקה הודעה שפירסמתי בפורום שכן... אנחנו נשואים פחות משנה... יחד עוד מעט 6 שנים. אין זוגיות מושלמת - אבל טוב לנו מאוד יחד, ובאמת שהכל מתפקד מצויין חוץ מתחום אחד. אנחנו משוגעים אחד על השני, ולא רואים את עצמנו בלי השני. יש בעיה מרכזית שאנחנו לא מצליחים לפתור כבר הרבה זמן. מצד אחד זה נראה לי בסדר לפנות לטיפול זוגי, אבל מצד שני יש בנו רצון לנסות לפתור לבד... ההגיון אומר שזה בסדר לפנות לטיפול זוגי, אבל הרגש מעלה את כל הסטריאוטיפים בעניין - וזה מקשה על החלטה שקולה... מה אתם חושבים על פנייה לייעוץ זוגי כשהכל באמת בסדר? כשעוד לא מיצינו את כ-ל האפשרויות לפתור את זה לבד? ולסיום - מישהו יכול להמליץ מניסיון (כמובן שאפשר במסר) על מטפל או מטפלת זוגית - מישהו טוב, שבאמת אפשר להתחבר אליו (כמובן שזה אינדיבידואלי, אבל בגלל זה זו המלצה...) תודה

chenby

New member
אין לי מושג.. אולי תפרטי קצת יותר

אני יודעת שכשמחפשים בעיות מוצאים.. אין ל מושג מה הבעייה המרכזית, אולי תשתפי ותקבלי כמה פרספקטיבות שונות למצב..

seeyou

New member
"אנחנו משוגעים אחד על השני"-זאת בעיה?

אם "טוב לנו מאוד יחד, ובאמת שהכל מתפקד מצויי" אז את מחפשת איך להרוס את זה? או שלא הבנתי את כוונתך יוסין

אולי לא הסברתי את עצמי...

הכל עובד נהדר - חוץ מתחום מרכזי בזוגיות שלנו שבו יש לנו קשיים. אני לא מחפשת להרוס כלום, אני מחפשת לבנות יסוד ובסיס מוצק להמשך החיים שלנו יחד. זה משהו שאני והוא יודעים שאם הוא יוזנח הוא יכול ליצור פערים יותר גדולים. לא רק אני חושבת שיש בעיה, אם כבר ההפך הוא הנכון - הצורך בפיתרון של הבעיה בא ממנו. ולכן - ההתלבטות היא האם ללכת ולפנות למישהו חיצוני, שאולי יכול לעזור - על אף שאנחנו לא *חלילה* על סף גירושין או פרידה. או - להמשיך ולנסות לפתור לבד, כשמדובר בבעיה שקיימת כבר כמה שנים ולא נפתרה עד כה חרף ניסיונות ומודעות אליה. וכמובן - אם למישהו יש המלצות מניסיון - אשמח לדעת במסרים. תודה שוב

די, הרגת אותנו כבר, מה הבעיה???

בכל מקרה, לבעיות מהסוג הזה יש לי אחלה פיתרון : מרקחת של זנב לטאה אדומה, 3 שערות משפמו של ארנב לבן, טיפה אחת של צוף מפרח לוע הארי הקדוש ורקיקה הגונה שלך... את הכל יש לערבב לו בקפה הראשון של הבוקר ו... לקוות לטוב!

seymore butts

New member
קשה לענות על זה בלי לדעת

גם אם בערך באיזה תחום הבעיה. לדעתי יש בעיקרון בהחלט בעיות שניתנות לפתרון בכוחות עצמיים, ויש לי נטיה לחוסר אמון במטפלים, שמטבע הדברים יש להם אינטרס ברור שהבעיות לא תיפתרנה אחרי סדרת מפגשים קצרה....

sharon harpaz

New member
מה כל החשאיות הזאת מתוקה

איזה פערים? על מה מדובר בכלל? איך את מצפה לעצה על משהו שהוא באוויר? אם את באמת רוצה עצה אנחנו פה, יש פה חברי פורום שמבינים עניין רוב הזמן ויודעים לתת נקודות מבט מגוונות שמהם תוכלי לבחור. ולגבי יעוץ, איזה סטראוטיפים עולים בנושא? שאתם אנשים רציניים שמוכנים לעשות הכול למען ההתחייבות שלקחתם על עצמכם לפני פחות משנה? הניחי לזה, את הרי יודעת שזה שטויות אחרת לא היית משתמשת במונח הזה ... עשי מה שטוב לזוגיות שלך!

אני מודה לכולכם על הניסיונות

לפתור לי את הבעיה... או לתת לי חוו"ד נוסף... באמת שזה מראה על איכפתיות ורצון לעזור - ותודה (לא בציניות, באמת) אני מבינה שאנשים מגיעים לכאן ו"שופכים" את הבעיות שלהם מתוך רצון לקבל חוו"ד נוספת או נקודת מבט, אבל זו לא הסיבה שאני פה. אני פניתי לפה מאחר ואני לא מכירה את נושא הטיפול הזוגי ובמה הוא עוזר ואיך. ולכן, רציתי לשאול אותכם, האם פנייה לטיפול זוגי - כשבסה"כ דברים עובדים טוב, פרט לבעיה שנמשכת זמן מה - זה דבר הגיוני. ובנוסף, רציתי לקבל המלצות על מטפלים זוגיים. אני בוחרת שלא לחשוף את הבעיה שלנו, כי אני לא חושבת שמקריאה של מה שאני כותבת אפשר לקבל את כל התמונה - אני גם לא אצליח להעביר אותה כמו שהיא - או אפילו קרובה למה שהיא. בנוסף, זה יכול להתפרש כאילו זה בעיה אצל אחד מאיתנו - מה שלא נכון - אני מאמינה שזו בעיה ששנינו צריכים לפתור, יחד, ולכן אני לא חושבת שזה נכון לרשום דברים מנקודת המבט שלי - לכל מטבע יש שני צדדים.

בוא'נה את מעצבנת../images/Emo3.gif

לכל בעיה בזוגיות יש אפיונים שונים דרכי פעולה שונות ופתרונות שונים - לשאול פה שאלה בלי לפרט מה הבעיה זה כמו לשאול בפורום רפואה אם אורטופד יכול לעזור בלי לציין מה הבעיה - אנשים דופקים לך את האמת הפשוטה הזאת בראש אבל את, איכשהו, מתקשה להבין. אבל הנה, שלא תגידי שיצאת מכאן בידיים ריקות - זה שלא עומד לו זו לא בעיה שלך וגם לא עניין ל"טיפול זוגי" - שיקח ויאגרה או משהו
.

seeyou

New member
טילים הסובייטים עובדים על בסיס ויאגרה?

כפי שלא כול טיל פוגע במטרה גם הויאגרה לא פועלת על כולם. וכן,אם היא עדיין רוצה אותו בגלל תחומים אחרים הבעיה היא שלה או ויברטור עם שלט או "משקיעה שקט"

באמת מעצבן לענות על "עיווור"

את יודעת את ממש אנונימית כאן, ויש כאן חברה שעונים שתאמינ לי כאחת שבייעוץ מספיק זמן, יש להם אחלה "טיפים" ואחלה דברים שמעוררים מחשבות ואף קבלות..........המלצתי תנסי כן להיפתח ולכתוב.....תופתעי. בכל מקרה הולכים לרופא גם שחולים בשפעת ובכאב גרון לא רק שהולכים למות. ויועצים טובים , שיכול להיות שהם לא רבים ובאמת צריך "ליפול" למקצוענים יכולים בהחלט להעלות את רמת חייכם....ולעשות טוב לקשר בינכם, אני אישית לא ממליצה על המטופלים שלי כי לא ביקשתי מהם רשות ווגם לא כולם יכולים לעמוד בסכום שהם גובים (שמצדיק אולי את הטיפול שלהם.....) בכל מקרה המון בהצלחה.

גארוטה

New member
את בהחלט מסתתרת

מה שאני מצליחה לקרא בין השורות זה שאת מסתתרת כבר 6 שנים. 6 שנים של זוגיות, בעיה שנמשכת מספר שנים, אתם מתעקשים לפתור לבד אבל לא מצליחים ועדיין יש לכם התלבטות אם לפנות לייעוץ זוגי בגלל הסריאוטיפים? איזה סטריאוטיפים בדיוק? זה הכל הרי בראש שלכם כי אני עוד לא שמעתי שמצביעים בלעג על אנשים שפונים לייעוץ, אבל זה רק אני כי יכול להיות שבמקום שממנו באתם כולם יודעים הכל על כולם ומי שטועה וחורג מהנורמה ופונה לייעוץ זוגי כדי לפתור בעיה שהוא לא מצליח לפתור לבד הוא מוקצה מחמת המיאוס... נו באמת, ברור לך שאתם בורחים מהאמת, או יותר נכון מסתתרים ממנה בטענות שווא, אפילו כאן בפורום שהוא אנונימי לחלוטין את לא מסוגלת להיפתח אז על אחת כמה וכמה שלא תצליחי אצל מטפל כי הרבה יותר פשוט להסתתר העיקר לא לשמוע את האמת שאחריה כבר צריך לעשות מעשה ולהתמודד. אני מודעת לכך שכתבתי דברים לא נעימים לאוזן, ולא ממש לא מעניינת אותי הבעיה ממנה את מסתתרת מה שמעניין כאן זו דרך ההתמודדות שלכם ועליה אתם צריכים לשים את הדגש, כשתשנו את הדרך שאתם כל כך מתמידים בה אני מאמינה שגם תפתרו את הבעיה. מקווה שהערתי אצלך משהו כי זו היתה כוונתי, מאחלת לכם הצלחה רבה מכל הלב.

שירי322

New member
וזו נקראת בעיה?

הלוואי על כולם בעיות שכאלו..תשמרו את זה!מנסיון.

אתם לא צריכים שום טיפול זוגי ../images/Emo88.gif

להרבה יש ת'בעיה הזאת ועם הזמן היא נפתרת מאליה

למעלה