שואלת גם כאן - שנת צהרים

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך

maz

New member
שואלת גם כאן - שנת צהרים

הילד בן שנתיים ותשע. הוא במשפחתון ושם הוא לפעמים נשאר עד 16:00 ולפעמים עד 13:00. בימים שהוא נשאר שם בצהרים הוא ישן בלי בעיה. אמרו לי שהוא נרדם בקלות ולרוב צריך להעיר אותו אחרי שעתיים וחצי. בימים האלה הוא מלא אנרגיה כל אחה"צ והולך לישון בסביבות 20:30-21:00 למשהו כמו 9-10 שעות. פעם (כלומר לפני שבוע) הוא היה נרדם גם בבית בימים שהוא מגיע בצהרים וישן לרוב בין שעתיים לשלוש עד שמתעורר באופן טבעי או שאני מעירה אותו (לא רוצה שישן יותר מ-3 שעות או אחרי 17:00). גם בימים האלה הוא היה עם הרבה כוח אחה"צ והיה נרדם בסביבות 21:00. בימים האחרונים כשאנחנו מגיעים הביתה בצהרים הוא נראה עייף, בדרך כלל אנחנו עושים מקלחת (בהתאם למידת הג'יפה והזיעה של אותו יום) הוא נכנס למיטה ורוצה סיפור, אבל מהר מאד יוצא משם ולא רוצה לישון. אחרי שהסברתי לו שאם הוא לא יתן לי לנוח בצהרים לא יהיה לי כוח לעשות איתו דברים שהוא אוהב כמו ללכת לג'ימבורי או להכין עוגה, הוא יודע לא להפריע לי לנוח ומשחק בשקט בחדר שלו. הסברתי לו שכדאי לו לנוח כדי שיהיה גם לו כוח, אבל הוא אומר שהוא לא עייף. פיתויים בסגנון "אם תנוח אז נלך לגינה/תקבל הפתעה" לא עזרו. אני לא יכולה להכריח אותו לישון, אבל ברור שהוא כן עייף או לפחות מתעייף מאד מוקדם אחה"צ אם הוא לא ישן. בסביבות 17:30-18:00 הוא כבר מתחיל להיות עצבני מעייפות ויוצא שאנחנו מעבירים אחה"צ ממש לא נעים. בימים האחרונים הוא ביקש לראות סרט אחרי שאני קמה מהשנ"צ ואנחנו שותים ואוכלים משהו (דבר שהיינו עושים תמיד). אחרי כמה דקות הוא נרדם מול הטלויזיה ואי אפשר היה להעיר אותו יותר. פעמיים כבר קרה שבסביבות 17:30 הילד נרדם מול הטלויזיה, העברתי אותו למיטה והוא ישן עד הבוקר למחרת. לא מתאימה לנו השיטה הזו, גם כי ככה אבא שלו לא רואה אותו כמעט וגם כי זו לא דרך טובה להירדם. יש לכם רעיונות מה אפשר לעשות? באיזה גיל מפסיקים לישון בצהרים? חשוב אולי לציין שלפני חודשיים נולדה לו אחות קטנה וחוץ מדברים ממש קטנים כמו טיפה יותר בכיינות וימים בודדים שהוא מראה שליטה בגן - אין שוב תגובה בולטת לזה. הוא מתייחס לתינוקת מאד יפה, בא מיוזמתו לתת לה נשיקה כשהוא הולך לגן או ללטף אותה כשהיא בוכה. הוא אפילו נגמל עכשיו מחיתולים (תהליך שבא ממנו, אני לא חשבתי שהזמן שאחרי הלידה מתאים לזה)

עומר גדול מהבן שלך בשנה ועדיין ישן

אני לא מוותרת לו על שנת צהריים כי אחר כך כולנו סובלים מהעצבים והחוסר סבלנות שלו. יש ימים שאומר שהוא לא עייף ולא רוצה לישון ... אז אני אומרת אל תישן רק תשכב במיטה לנוח ואני אקרא לך שהמנוחה תסתיים.. ואז הוא נרדם .. לפעמים לוקח לו יותר זמן ולפעמים תוך דקה שתיים אני יודעת שהרבה ילדים בגילו של עומר כבר לא ישנים .. ואם זה לא היה מוציא אותו מאיפוס כבר בשעה 18 בערב לא הייתי לוחצת או לחלופין אם הייתי רואה שזה מקשה עליו להרדם בלילה ( וכעת ישן עדיין בשעה 20:30 - 21:00 גג ) תנסי לעשות סדר קבוע.. עכשיו בקיץ אנחנו עוצרים אחרי הגן בסופר , קונים קרטיב , מגיעים הביתה הוא מיד רץ לאמבטיה... ומיד למיטה. (כשאמא שלי מוציאה אותו הוא מצליח לסחוט ממנה איזה תוכנית אחת בטלויזיה לפני ) ... אני מתעקשת בכל מקרה על מנוחה בשכיבה בחדר.

מתמודדת עם אותה הבעיה

(כן,גם אני הפסקתי לישון צהריים בסופ"ש...). להכריח אותם לישון אי אפשר וגם אצלנו שוחד לא עוזר. לא חושבת שיש כל כך מה לעשות. מצטערת שלא עזרתי

למעלה