שואלת בשביל חברה

יצורה

New member
שואלת בשביל חברה

לחברה שלי יש כלבה (גולדנית, אם זה משנה). הכלבה סובלת מבעיה מוזרה: הציפורניים שלה נשברות כל הזמן - ממש מתפצלות באמצע לאורך, וכמובן שכל שבר כזה כרוך בהרבה דם וכאבים. הם מקפידים לגזור לה ציפורניים, אבל זה לא עוזר. מבחינת תזונה - היא אוכלת מזון איכותי (יוקנובה וסיינס דיאט לסירוגין). אני לא יודעת אם זה קשור, אבל כשהיא הייתה גורה היא סבלה מתת תזונה וכתוצאה מכך היום היא די קטנה (ביחס לגולדן גזעי). הוטרינר שבדק אותה אמר שהיא לא סובלת ממחסור בסידן ושפשוט אסור לה ללכת על אספלט. מישהו שמע על תופעה כזאת? יש עצות לפתרון?

רעיונות ועצות

הי נשמע מאד מתסכל וכואב. האם תוכלי לצרך תמונה? מעניין אותי מאיזה אורך הציפורן מפוצלת. האם זה מתחיל מהבסיס או ממרחק מסויים? והאם ציפורן ספציפית, או הרבה, או כל פעם אחרת? אם זה מתחיל באמצע, אולי אפשר לגזור כל זמן קצר ולנסות לתת לציפורן סיכוי לגדול עד הסוף ביחידה אחת. עוד אפשרות היא לשים חבישה שתשמור על הציפורן בזמן שהיא גדלה עד שהיא תיבנה בצורה לא מפוצלת. תמונות יעזרו מאד

יצורה

New member
מדובר כל פעם בציפורן שונה,

לא אחת ספיציפית. גוזרים לה ציפורניים לעיתים די קרובות, אבל הציפורניים כ"כ חלשות שהן התפצלו אפילו תוך כדי הגזירה. לדביי שאר הפרטים + תמונות - אברר...

ציפורניים

יש שורת מחלות שיכולות לפגוע בציפורניים, חלקן פשוטות יותר לאבחון וטיפול, וחלקן יותר מורכבות. אם לא מדובר בארוע מקרי יש לחשוב על בעיות קבועות של הציפורניים ולנסות להתקדם באבחון. למשל - זיהום של בסיס הציפורן, יתכן חיידקי או פטרייתי. יתכן ראשוני או על רקע אחר. בעיות של אלרגיה ומחלות אוטואימוניות (בהן מערכת החיסון תוקפת רקמה של הגוף עצמו), יכולות לתת סימנים כאלו. במקרים רבים יש עדות לבעיות עור נוספות, אך לא תמיד. אני הייתי מתחיל ממשטח מגע של הציפורן, לראות האם יש זיהום. בשלב הבא הייתי שוקל תרבית פטריה, ובשלבים מאוחרים יותר גם ביופסיה יכולה לעזור כאן.

למעלה