שואלת בלב כבד,

מצב
הנושא נעול.

עופרהו

New member
שואלת בלב כבד,

שואלת בלב כבד,
כאשר אני קוראת בפורום פוריות (בדרך כלל הזוגות שם הם עדיין ללא ילדים), אני קוראת לעיתים ביטויים שקשה קצת לקרוא שם, על קינאה, על שינאת נשים הרות, על מירמור, ואני שואלת אתכן, האמהות, האם זה קיים לפעמים גם אצלכן, למרות שיש כבר ילד/ה או שניים, בניסיון להביא ליקירנו אח/ות, בניסיונות קשים להרות, להרחיב המשפחה, האם גם אתן לפעמים נתקלות בתחושה של קינאה / שינאה לבטן הריונית / קשה להסתכל על עגלת תינוק וכו'......

הילי13

New member
עונה בלב כבד...

שואלת בלב כבד,
כאשר אני קוראת בפורום פוריות (בדרך כלל הזוגות שם הם עדיין ללא ילדים), אני קוראת לעיתים ביטויים שקשה קצת לקרוא שם, על קינאה, על שינאת נשים הרות, על מירמור, ואני שואלת אתכן, האמהות, האם זה קיים לפעמים גם אצלכן, למרות שיש כבר ילד/ה או שניים, בניסיון להביא ליקירנו אח/ות, בניסיונות קשים להרות, להרחיב המשפחה, האם גם אתן לפעמים נתקלות בתחושה של קינאה / שינאה לבטן הריונית / קשה להסתכל על עגלת תינוק וכו'......
עונה בלב כבד...
למרות שיש לי אפרוחית מדהימה בבית. מושלמת, יפיפיה ומקסימה, עדיין אני מקנאה נורא נורא נורא בכל אישה שאני רואה עם בטן... כמעט כל אחת שאני פוגשת ויש לה ילד/ה בגיל של האפרוחית שלי (שנתיים), מיד אני מציצה לה בחשאי על הבטן לבדוק האם היא בהריון. אני לא יודעת למה זה, אבל כנראה שאני כל כך רוצה כבר להרגיש את הפלא המדהים הזה שוב, שאני לא שולטת ברגש המגעיל שנקרא קנאה. המון פעמים אני פוגשת נשים שיולדות ילדים בהפרשים קטנטנים, וברור לי שהן נכנסות להריון "רק מלהריח את הבעל שלהן". בסתר לבי הייתי רוצה שגם אצלנו זה יהיה ככה. אבל זה לא. עם זאת אני חייבת לאמר שאני ממש לא שונאת נשים בהריון, ואני דווקא מאוד מאוד אוהבת להסתכל על תינוקות קטנים וגדולים. הם באמת יצורים מדהימים עם ריח משגע, ותמיד הם מתוקים בעיניי. אז אולי אני קנאית, אבל זה לא נובע משנאת אדם (נהפוך הוא, אני מחשיבה את עצמי (אני מקווה שבצדק) לאוהבת אנשים ולחברותית מאוד). זה מגיע מהקושי האמיתי בהשגת ההריון, דבר שאצל רוב האחרים מהווה דבר קל ופשוט. ובכלל, אנחנו רק בני אדם, עם רגשות. רגשות יפים, חמים, אוהבים וגם קצת שליליים. קשה לי לפעמים עם התכונה הזו שלי (ובעלי מבין את זה עוד פחות וכל פעם מתפלא מחדש לגלות את זה אצלי....), אבל זו אני.

היי עופרה

שואלת בלב כבד,
היי עופרה
קנאה זה הרגש הכי אנושי והכי טבעי שיש. אני לא חושבת שיש אדם שהוא חף מקנאה. אני מבחינה בין הקנאה הצהובה לקנאה הירוקה הצהובה היא הטבעית- אנחנו מקנאים במי שמצליח/משיג/עשיר/בריא /חכם וגם פורה כי אנחנו מצליחים פחות ורוצים יותר. זו קנאה בונה כי למרות שהיא צורבת ומכאיבה היא מביאה אותנו קדימה "קנאת סופרים תרבה חוכמה". הקנאה הירוקה היא ההרסנית כאן מקנאים במישהו ורוצים שהוא יאבד את מה שיש לו דוגמת "לא לו ולא לי" וזו קנאה שמובילה להרס עצמי. כמובן שיש המון דרגות ביניים אבל בגדול אני מאוד משתדלת להתנתב לסוג הראשון ואפרופו עגלת תינוק- אני לא דרכתי כבר שש שנים (מאז שהתחלתי לנסות שוב...) בחנות לדברי תינוקות... בעניינים

אין בי לא שנאה ולא קינאה

היי עופרה
קנאה זה הרגש הכי אנושי והכי טבעי שיש. אני לא חושבת שיש אדם שהוא חף מקנאה. אני מבחינה בין הקנאה הצהובה לקנאה הירוקה הצהובה היא הטבעית- אנחנו מקנאים במי שמצליח/משיג/עשיר/בריא /חכם וגם פורה כי אנחנו מצליחים פחות ורוצים יותר. זו קנאה בונה כי למרות שהיא צורבת ומכאיבה היא מביאה אותנו קדימה "קנאת סופרים תרבה חוכמה". הקנאה הירוקה היא ההרסנית כאן מקנאים במישהו ורוצים שהוא יאבד את מה שיש לו דוגמת "לא לו ולא לי" וזו קנאה שמובילה להרס עצמי. כמובן שיש המון דרגות ביניים אבל בגדול אני מאוד משתדלת להתנתב לסוג הראשון ואפרופו עגלת תינוק- אני לא דרכתי כבר שש שנים (מאז שהתחלתי לנסות שוב...) בחנות לדברי תינוקות... בעניינים
אין בי לא שנאה ולא קינאה
לפני ההריון עם אלה, היתה בי קינאה, אבל כמו שבעניינים הגדירה, היתה לי "קנאה צהובה" - גם אני רציתי, אבל לא על חשבון אושרו או רווחתו של מישהו אחר, לא בקטע ש"אם לי אין - אז שגם לו לא יהיה". אני חושבת שגם היתה בי המון סקרנות לחוות הריון ולידה, ואת הקטע הזה מיציתי - אני לא מקנאה בנשים בהריון כי את ההריון שלי חוויתי כדבר לא נעים, אני כן מקנאה באלה שיש להן הריון קל ויפה כי שלי היה נוראי. אני רק מקווה לחוויה מתקנת בהריון הבא. אני לא מקנאה גם כי יש לי בבית ילדה מדהימה, ואני מרגישה ש"עשיתי את זה", הוכחתי לעצמי ולכולם שאני יכולה להכנס להריון ולהביא ילד - ומבחינתי החוויה הזו מוצתה (לא חוויית ההורות אלא חווית ההריון והלידה).

יש קינאה וזה טבעי

שואלת בלב כבד,
יש קינאה וזה טבעי
כמו בכל דבר שיש לאחרים וגם אני הייתי רוצה. מעולם לא היו אצלי תופעות של שנאה וגם כיום אין, אבל כשאני יושבת עם כמה חברות ובמשך כל השיחה הן לא מפסיקות לדבר על ההריון, הבגדים וההפרשים הרצויים בין הילדים אני מתחילה להיות יותר ויותר עגמומית ובסוף הערב אני ממש ממש לא אוהבת אותן. מזל שיש איתן גם שיחות אחרות שגורמות לי לשוב ולאהוב אותן. והכי חשוב - יש לי את שק הצרות הפרטי שלי ואני לא מחליפה אותו עם אף אחד! מקנאה בדברים הטובים שיש להן ואין לי אבל שמחה מאוד בדברים הטובים שיש לי ואין להן.

efrat 34

New member
קנאה אולי שנאה ממש לא

יש קינאה וזה טבעי
כמו בכל דבר שיש לאחרים וגם אני הייתי רוצה. מעולם לא היו אצלי תופעות של שנאה וגם כיום אין, אבל כשאני יושבת עם כמה חברות ובמשך כל השיחה הן לא מפסיקות לדבר על ההריון, הבגדים וההפרשים הרצויים בין הילדים אני מתחילה להיות יותר ויותר עגמומית ובסוף הערב אני ממש ממש לא אוהבת אותן. מזל שיש איתן גם שיחות אחרות שגורמות לי לשוב ולאהוב אותן. והכי חשוב - יש לי את שק הצרות הפרטי שלי ואני לא מחליפה אותו עם אף אחד! מקנאה בדברים הטובים שיש להן ואין לי אבל שמחה מאוד בדברים הטובים שיש לי ואין להן.
קנאה אולי שנאה ממש לא
החבר הכי טוב שלי התחתן עם החברה שלי נולד להם ילד לפני חצי שנה ביום שישי האחרון היא ביקשה ממני שאכנס לאתר של מכבי בכדי לראות את התשובה של הבטא הם הראשונים שידעו שאנחנו בטיפולים כשראיתי את התשובה היא היתה איתי על הקו בירכתי וביקשתי להידבק כי זו הפעם הראשונה שהמחשב הזה הראה חיובי צביטה קטנה של גם אני רוצה היתה אבל אושר ענק בשבילה ובשבילו גם היה אז אני חושבת שהרמות אין שונות וזו דרך אגב הסיבה שאני מעדיפה לא לכתוב שם מלבד תגובות כי אני לא מסוגלת להפריד מההודעות שלי את הילדים וכבר קיבלתי מסרים בנושא אז מעדיפה להבין ולא לצבוט

כן, גם אותי השיחות על ההפרשים

יש קינאה וזה טבעי
כן, גם אותי השיחות על ההפרשים
בין הילדים צובטים לי בלב

אני מודה שקשה לי לשמוע

שואלת בלב כבד,
אני מודה שקשה לי לשמוע
על הריון שלישי שלא ממש רצו בו או על הריונות שבאים בקלות אחד אחרי השני ואני רואה אשה בהריון ומתה כבר להיות שם. זה צובט לי בלב למרות שאני כבר אמא, וכנראה שזה לעולם לא יעבור.

עינב נ

New member
אצל כל אחד זה אחרת

שואלת בלב כבד,
אצל כל אחד זה אחרת
אין לי לא קנאה ולא כעס כלפי נשים בהריון או תינוקות וכדו'. להפך יש לי המון חום ואהבה כלפיהן אני מאוד שמחה כשאני רואה אישה בהריון זה ישר גורם לי לחייך אני כן שונאת אבל ממש שונאת את הבנות הצעירות האלו (או הלא כל כך צעירות) שמגיעות לאולטרסאונד ומדברות כל היום בטלפון על זה שהן צריכות לעבור הפלה כי ממש אבל ממש לא בא להם ילד עכשיו. זה גורם לי לכעס נוראי

מעולם לא קינאתי בנשים בהריון

שואלת בלב כבד,
ובטח שלא שנאתי למרות שלקח לי זמן וכאבים להרות אני זוכרת שעמדתי פעם עם בעלי ועברה חתולה בהריון
וזה גרם לי לשאול שאלות בקול שזה דבר טבעי שכל הבריאה חווה ואני גם כל-כך רוצה לחוות וכ"ו גם כשביתי שאלה ובקשה אחים מעולם לא הרגשתי קנאה או מרמור בכל טיפול שנכשל (שדרך אגב מעולם לא בכיתי) אמרתי לעצמי לא נורא יום אחד זה יצליח מה זה משנה מתי.. זה יבוא בטוח וזה אכן בא ב"ה (ואני כבר לא בת 22)

limor1975

New member
תלוי באיזה יום שואלים אותי

ובטח שלא שנאתי למרות שלקח לי זמן וכאבים להרות אני זוכרת שעמדתי פעם עם בעלי ועברה חתולה בהריון
וזה גרם לי לשאול שאלות בקול שזה דבר טבעי שכל הבריאה חווה ואני גם כל-כך רוצה לחוות וכ"ו גם כשביתי שאלה ובקשה אחים מעולם לא הרגשתי קנאה או מרמור בכל טיפול שנכשל (שדרך אגב מעולם לא בכיתי) אמרתי לעצמי לא נורא יום אחד זה יצליח מה זה משנה מתי.. זה יבוא בטוח וזה אכן בא ב"ה (ואני כבר לא בת 22)
תלוי באיזה יום שואלים אותי
לרוב לא אכפת לי לראות נשים בהריון. למרות שאני עדיין מסתכלת ולפעמים שוכחת איך זה לעבור את זה בגוף ראשון... מה, הייתי פעם בהריון
חולה על בגדי הריון וכל הדברים הקשורים להריון... תצחקי אם אני אגיד לך שביום שבת הסתכלתי על כל התמונות בהריון ופתאום היה לי חשק להוריד את השקית עם בגדי ההריון שלי ולהסתכל עליהם
זה משהו שאני לא אשבע ממנו כנראה אף פעם...
כי אין לי את זה בהישג יד...
כל שאר הדברים שקשורים בילדים כבר לא מפריעים לי כי יש לי אותם והרווחתי את ה-כ-ל ביושר. מאחלת לכולנו בטן עגלגלה ובמהרה לימור

מצב
הנושא נעול.
למעלה