שואה.

• פותח הנושא doofe
  • פורסם בתאריך

doofe

New member
שואה.

ובהמשך לשיחה שהתקיימה אתמול: האם נכון/הגיוני/מוסרי לערוך השוואה בין השואה במלחמת העולם השנייה לשואת בעליי החיים, או שהשוואה היא זילות זכרון השואה? [או שאולי לא צריכים לכנות את תעשיית הבשר 'שואה'?] אשמח לדעתכן המנומקת.

yonaellis

New member
ממש לא

אני לא חושבת שזה נכון/הגיוני/ מוסרי לערוך השוואה בין השואה במלחמת העולם השנייה לשואת בעליי החיים. אנחנו מדברים על בעלי חיים ובני אדם ברור שאי אפשר להשוות, אני יודעת שהרבה אנשים מהנוער לא יוהבו את זה אבל בעלי חיים הם לא כמו בני אדם אני לא אומרת שהם לא שווים כלום אני רק אומרת שבני אדם באים קודם.

"בני אדם באים קודם"

במה זה מתבטא? האם בכך שבני אדם "באים קודם"- יש לך לגיטימציה לרצוח בעלי חיים על מנת לאכול אותם, וזאת למרות שאת יכולה לאכול, לשבוע ולהיות בריאה מתזונה צמחית? יש לך לגיטימציה לרצוח בעלי חיים על מנת ללבוש אותם, וזאת למרות שאת יכולה להיות יפה ולבושה מבגדי כותנה או בגדים סינתטים? יש לך לגיטימציה להתעלל בהם ולרצוח אותם למטרות לימוד ומחקר, למרות שהיום עם התפתחות המדע, ישנן חלופות טובות יותר? יש לך לגיטימציה לכלוא אותם בכלוב למטרות שעשועך, למרות שלא חסרים שעשועים יותר מוסריים על פני הכדור? אני לא יודע מה זה אומר הטיעון הזה, ש"בני אדם באים קודם". אני רק יודע שבסבל, כולם שווים.

yonaellis

New member
לא הבנתה אותי נכן

לא אמרתי שזה צודק מה שעושים לבעלי חיים אמרתי שיש הבדל בין בני אדם לבעליי חיים, זה לא צודק לילבוש אותם זה לא צודק לעשות ניסויים בהם, לאכול אותם זה משהוא אחר. כשאמרתי "בני אדם באים קודם" התקונתי שאם יש חתול שעומדת להידרס לא הייתי מסכנת את חיי להציל אותו למרות אם היה בן אדם כן הייתי מסכנת את עצמי

לאכול אותם זה משהו אחר?

איך זה משהו אחר? כי זה דפוס התנהגות ומחשבה שיותר קשה לך לשנות? הסבל וההתעללות הם דווקא הנוראיים ביותר בתעשיית המזון. לגבי הדוגמה שנתת, טוב, אני לא אשפוט אותך. לדעתי, חיים הם חיים.

yonaellis

New member
לאכול זה שונה

בני אדם הם גם בעל חיים, בעל חיים מסוג טורף.

Fleddermaus

New member
טורף לא,

אני מאמין שבני אדם הם אוכלי-כל מטבעם (כמו קופי-האדם), אבל אין קשר בין אכילת-כל לבין אכילת גופה שעברה התעללות במשק מתועש בלתי-מוסרי.

yonaellis

New member
לא בעד במשק מתועש בלתי-מוסרי

אני לא בעד זה שהחיות עוברים התעללות, להפך, וזאת הסיבה שאני אישית מנסה לאכול רק ביצי חופש וכל דבר שהתעללו בהם פחות. אני חושבת שלא לאכול בשר זה לא הפיתרון. כשתעשיית הבשר רואה שפשוט לא אוכלים בשר אז הם לא מתאמצים לשנות את זה. אבל כשרואים שביצי החופש נימכרים יותר אז הם מוכרים יותר ביצי חופש ומוצרים מחוות פתוחות. אנשים שלא אוכלים בשר משום שהם לא אוכלים משהוא שהיה פעם חי אז זה לא נוגע להם.

יש לך כוונות טובות

אבל חשיבה לא נכונה. בממוצע, עקב התזונה שלו, גורם בן אדם למותם של 4,000 בעלי חיים. עצם זה שתפסיקי לאכול אותם, כבר חסכת כמות לא קטנה של חיים. את רוצה להשפיע על תעשיית הבשר, אז תקני מוצרים צמחיים, ולא מוצרים של תעשיית הבשר או תעשיות מן החי, ותגרמי להן להפסיד כסף. תפעלי בארגונים למען זכויות בעלי חיים ותפיצי את הבשורה. להמשיך לקנות מוצרים מהחי, שהם "קצת" פחות גורמים להתעללות, זה לא פתרון. בעיקר כשגם בתעשיות אלו, כולל תעשיית ביצי ה"חופש", יש הרג של בעל החיים והתנאים עדיין לא אידיאלים.

ערב רב

New member
'גורם'=קשר סיבתי מוכח

מה שכמובן לא מתקיים במשקים המתועשים, ולכן הצרכן הבודד לא גורם להרג של אף בעל חיים בדומה לכך שהמצביע הבודד בבחירות לא משפיע על תוצאותיהן ולו במנדט אחד. יחד עם זאת, אני מניח שזב"חניקים שמצביעים בבחירות ישמרו על עקביות אם יתנזרו מאכילת בעלי חיים (זה נקרא הפרדוקס של אנתוני דאון).

doofe

New member
מה שכן,

בכל זאת ישנה איזושהי עדיפות לשימוש בביצי חופש אורגניות על פני שימוש בביצים שהן לא ביצי חופש, ברמה המעשית- אם בנאדם לא מוכן לעשות את הויתור, אז קניית ביצי חופש בסופו של דבר תפחית מהסבל, גם כשהתנאים הם לא התנאים האידיאלים, אף אם לא תמנע אותו לחלוטין. המשפחה שלי לא מוכנה לעשות את הויתור, אבל מעבר לביצי חופש מקובל עליהם. לא עדיף? כך באיזשהו מקום חסכנו סבל בצורה זו או אחרת. כמובן שהמצב המועדף הוא ויתור על ביצים (וחלב) בכלל, אבל ההחלטה הזאת לא מתאימה לכולן, כך שביצי חופש אינן הרע במיעוטו אמנם, אבל זה שידרוג מה של התנאים (הגיהנום עשוי היה להיות גרוע יותר).

doofe

New member
אתה משכנע את המשוכנעת,

ובכל זאת אני חושבת שבלית ברירה זו היא האלטרנטיבה המועדפת.

doofe

New member
אה, זה ברור לי. ../images/Emo13.gif

אני חלילה לא מרגישה מותקפת.

Islington

New member
יש לי לגטימציה.

אני חלק מהזן השולט בפלנטה הזו, ישלי לגטימציה. אם אני משתמש בה או לא, שאלה אחרת.

על בסיס ההנחה שלך

גברים הם גם המין השולט בפלנטה, ולכן יש להם לגיטימציה להכות את נשותיהן ולאנוס נערות ברחוב. כמו כן, אנשים מבוגרים הם השולטים על חייהם של ילדים, ולכן יש להם לגיטימציה לכלוא אותם או לרצוח אותם. ואולי בהקשר של ההודעה המקורית - אתה העם השולט על חבל הארץ הזה שמכונה "ישראל", ולכן יש לך לגיטימציה להוריד פצצות על אוכלוסיה אזרחית, לכלוא אותה מאחורי חומות ומחסומים, למנוע ממנה את כספי המיסים שלה, להרעיב אותה למוות. אתה יכול לדבר הרבה על "לגיטימציה", בסופו של דבר לגיטימציה צריכה להיות מוענקת. לכן, לא לגיטימי להשתמש בטיעון מאוד מאוד מופרך, כפי שאתה או קודמתך כתבתם, כדי להפר חוקי מוסר בסיסיים.

למעלה