יגאל...
כמה דברים בפי : ראשית הייתי רוצה לדעת באם זה אפשרי - מי הוא הזמיר ? ולמה אתה בוחר ``לפרסם`` דווקא אותו... לדעתי יש כאן רצון משלך למשוך אנשים לפורום שלך וזה בסדר מבחינתי אבל... אני הייתי בוחרת שיר אחר... זה מפני ששיר זה בעייתי בעיני ישנה הרגשה שהכותב הסתמך על הכותרת - ``השואה`` בכך שהיא ``תעשה את שלה`` ולא כך הדבר תחילת השיר מתאר מצב אוניברסלי מידי - ``אין מורא ואין שלום``, ``אין פחד ואין שלווה``... גם בימינו - זה לא דבר המאפיין את השואה - מספיק לצפות בחדשות ולראות שזוהי המציאות היומיומית שלנו, לצערי, בזמן האחרון. אי אפשר את עוצמות השואה להעביר במשפטים מסוג זה... כי אחרת הכותב החליש מעוצמתה - ודבר זה אסור שיתרחש - לא בחברה שלנו ! ``וזה נורא וזה איום`` - סגנון ילדותי שלא מתאים לרעיון השיר... תחת הכותרת שואה לא הייתי מצפה למצוא סגנון שכזה - עם כל הכבוד לכותב - יש לי הרגשה שהוא שייך לשכבת גילים צעירה - ותקן אותי אם אני טועה... אך ניתן לומר שהשיר מקבל מפנה מתחילת הבית הבא : ``ויש גז ואין בישול ומשרפות ואין חישול אך יש ברזל בו להכות ונשמות שנרצחות.`` ובכל זאת הסיום : ``וזה נורא וזה איום כי זה שואה.`` מיותר בהחלט - הורס בעצם את מה שהכותב פחות או יותר הצליח לבנות ממרכז השיר... אני מקווה שהערות אלה ילקחו ברצינות כי נושא השואה הוא בעל חשיבות מרובה בעיני בתודה ענבל