שואה

bodysculpt

New member
שואה

שלום לכם... מקווה שזה פורום מתאים: מחפש סרט על השואה שבו יש דמות של גוי (פולני או גרמני) אשר מציל יהודים בשואה, או מסייע להם לברוח, או מסתיר אותם. כמובן שאת הסרטים הידועים כבר יש לי, אני מחפש סרטים תיעודיים. למשל הסרט: "אהבה אחרת" שבו מסופר על אישה יהודיה ששכבה עם קצין גרמני ורק כך הוא הסכים להציל אותה. אשמח לכל סרט שקשור לנושא או לקישור או למקום בו ניתן למצוא סרטים מסוג זה תודה לכל עזרה/תשובה

אלוניס

New member
בכל זאת יעזור אם תגיד מה אתה כבר מכיר

כי אולי יש משהו שתפספס כי יניחו שאתה בטוח מכיר. למשל - אין לי מושג עד כמה שמעו בארץ על הסרט הזה: http://www.imdb.com/title/tt0298131/ נשים גרמניות הנשואות ליהודים שנאסרו יצאו להפגין בדרישה שהגברים שלהם ישוחררו וכך הצילו אותם.

bodysculpt

New member
קודם כל תודה...

תודה על תגובתך, בהחלט מעניין מה ששלחת. אני יודע שיש סרט שלתור בן מיור ששמו "אהבה אחרת"( אם איני טועה) ואיני מצליח להשיג אותו. כמו כן הסרט "עד קצה האמונה" גם הוא קשה להשגה. כל סרט (עדיף תיעודי) שקשור למן חסידי אומות עולם או אפילו סתם אלמוני שסייע ליהודים יעזור. זה למחקר של אופן הצגת דמות המציל הזר. תודה רבה

cluches

New member
יש סרט של הולמרק שרציתי כבר מזמן למצוא ../images/Emo207.gif

סיפור אמיתי, על בחורה פולניה שנשארה לבד עם אחותה הקטנה והתחזתה למבוגרת מגילה כדי שתוכל לעבוד ולהרוויח כסף, והתחילה להסתיר יהודים אצלה בבית. באחד הבחורים המוסתרים היא התאהבה ובסוף הסרט כשכתוב מה קרה עם כל אחד מהם בסוף המלחמה היה כתוב שהם עברו לגור בישראל, ושהאחות הקטנה נשארה בפולין ולמדה רפואה. בתפקיד הראשי- שחקנית מפורסמת, "בקי" או "בקה" מסדרה ששכחתי איך קוראים לה שהיתה פעם בטלויזיה.

למעלה