שהות בחול

1151986

New member
שהות בחול

שלום חברים, אודה למי שיוכל לרענן את זיכרוני בנושא.
אנו זוג נשוי, באמצע ההליך המדורג ומעוניינים לעבור לחול לתקופה מסוימת ..
כמה זמן ניתן לשהות בחול מבלי לפגוע בהליך שלנו בישראל לקבלת אזרחות ?

לא זמן רב בכלל

מכיוון שצריך להוכיח שמרכז חייכם בישראל,ממה שאני הבנתי ושמעתי לא יותר מחודש חודשיים ולפעמים גם זה יותר מידי
צריך לחכות לתשובה של מישהו שיודע מדויק

1151986

New member
תודה

ומזל טוב

אשמח אם מישהו שיש לו מידע מדויק ויוכל לעדכן

helu

New member
גם אני מחפש תשובה לשאלה זו

טסים לחודשיים לביקור יחד עם הילד,לפי ההיגיון מרכז החיים עדיין נמצא בישראל,10 חודשים בארץ חודשיים בחו'ל ,צריך איך שהוא לגלות מה פרק הזמן שאפשר להיות בחו'ל ועדיין מרכז החיים יחשב בישראל.

randyloo

New member
חודשיים זה עוד בסדר

במיוחד אם אתם ביחד אבל אם עוזבים לפרק זמן ארוך זה בעיה כי כבר אין תושבות בישראל.
החריג היחיד שאני מכיר הוא שליחות מטעם גורם ממשלתי כלשהו.

Jkamm

New member
תקופת שהייה מותרת בחו"ל במהלך ההליך המדורג

בהליך להסדרת מעמד בודקים שני דברים עיקריים: כנות הקשר ומרכז חיים בישראל.

תקופת השהייה בארץ/בחו"ל היא רק אחד מבין מספר המבחנים באמצעותם קובעים אם מרכז החיים של הזוג בישראל או לא.

המבחנים הנוספים לקביעת מרכז חיים הם רבים ומגוונים, וביניהם: דירת מגורים בישראל, חשבונות שוטפים על הדירה, תעודות בית ספר ואישורי לימודים של הילדים בארץ, פנקסי חיסונים, חברות בקופת חולים עם הוכחת תשלומים, אישורים מביטוח לאומי, מקום עבודה מסודר, וכל הוכחה נוספת שאתם יכולים להראות שמרכז החיים שלכם בישראל.

בשום מקום לא נאמר כמה זמן מותר לכם לשהות בחו"ל, כיוון שזה תלוי גם במבחנים הנוספים לקביעת מרכז החיים - ככל שיש לכם יותר הוכחות למרכז חיים בישראל, כך יהיו גמישים לגבי אורך התקופה ששהיתם בחו"ל, ולהיפך.

המקום היחיד בו נקבע זמן חובה לשהייה בארץ - כאשר נמצאים בסוף ההליך המדורג, נקבע שחייבים להיות בארץ 3 שנים מתוך 5, ומתוכן שנתיים אחרונות ברציפות [סעיף ד9ח' לנוהל נשואים].

רשות האוכלוסין קבעה נוהל מסודר לבדיקת "מרכז חיים" [נוהל 1.13.0001 - צירפתי], אך גם בו לא נקבע הזמן בו מותר לשהות בחו"ל - בסופו של דבר הכל תלוי בשיקול דעת הפקיד.

אם עושים לכם בעיות עם "מרכז החיים בישראל", ניתן תמיד להפנות את הפקיד לסעיף 1 לפקודת מס הכנסה, הקובע שאדם ששהה בישראל לפחות 183 ימים בשנה, "חזקה" שמרכז חייו בישראל [ועוד הוראות לקביעת מרכז חיים].

אם אתה רוצה מסקנה ואת מספר הימים שמותר לכם לשהות בחו"ל - לא תמצא בשום מקום. אם אתם רוצים לנסוע, כדאי שיהיו לכם את כל המסמכים המעידים שישראל היא מרכז החיים שלכם [תראו בנוהל שצירפתי], ושתהיה לכם סיבה טובה לשהייה בחו"ל - ואז, גם אם תהיו בחו"ל הרבה זמן [יחסית] לא יעכבו לכם את ההליך.

בהצלחה,
יוני קם

1151986

New member
וואו

אלוף אתה

תודה רבה רבה רבה
כבר כמה ימים שאני מנסה ומנסה למצוא מענה על כך

למעלה