שהות בגרמניה

שהות בגרמניה

שלום לכולם, הבנתי שעם אשרת תייר אפשר להיות בגרמניה עד 6 חודשים בכל שנה. א. האם זה נכון? ב. האם אפשר לשהות בגרמניה חצי שנה עם אשרת תייר ואחר כך חצי שנה עם אשרת סטודנט, או שחצי שנה מתוך שנה זה הזמן המקסימלי לאזרחים זרים בכל מקרה? ג. האם אפשר ללמוד בגרמניה שפה ולקבל אשרת סטודנט? מה נדרש כדי לקבל אשרת סטודנט בגרמניה, בהנחה שאין לך תוכנית חילופים עם אוניברסיטה מהארץ? אשמח לעזרתכם!

כרמית75

New member
תשובות חלקיות

א. מותר לך לשהות בגרמניה עם אשרת תייר למשך שלושה חודשים מכל חצי שנה קלנדרית, כלומר סה"כ ששה חודשים בשנה, אבל את חייבת לצאת מגרמניה לאחר שלושה חודשים ולא תוכלי לחזור עד שיעברו עוד שלושה חודשים. שמישהו שקצת יותר מתמצא יתקן אותי - כשאין ביקורת דרכונים בין מדינות האיחוד, האם חייבים לצאת מהאיחוד לשלושת החודשים, או רק מגרמניה? יודעת שכבר נשאל ונענה אבל לא זוכרת את הפרטים המדוייקים. ב. כאמור, גג של שלושה חודשים לכל ביקור במסגרת ויזת תייר. ג. לימודי שפה בבתי ספר מאושרים יקנו לך ויזת סטודנט אשר אורכה כאורך תוכנית הלימודים, כך שאם נרשמת לקורס שאורכו שנה, תוכלי לקבל ויזה לשנה. חפשי בפורום גרמנית ותרבות גרמניה ובפורום לומדים בחו"ל לגבי פרטי השגת הויזה - השאלות שלך עולות בתדירות גבוהה שם ואני בטוחה שכל הפרטים נמצאים שם. קראתי על זה ממש ברפרוף אתמול, לא זוכרת אם כאן או בפורום גרמנית ותרבות גרמניה (996).

Nobilis

New member
תשובה לא'

המגבלה היא לאזור השנגן בכלל, לא רק לגרמניה. קרי - צריך לצאת מאזור השנגן.

תקופת צינון

כרמית, תודה על התשובה המקיפה. א. השאלה הזו מופנית לא אליך, כרמית, אלא למי שיודע במקרה: לאחר 3 חודשי שהיה על ויזת תייר בגרמניה, האם חייבים לצאת מהאיחוד ל-3 חודשים, או רק מגרמניה? או האם אפשר לקפוץ לביקור בשוויץ ולחזור מייד, וזה מספיק? במילים אחרות, האם חלה תקופת צינון בין 3 חודשים של שהייה ובין 3 החודשים הבאים?

בקר12

New member
מה לדעתך המשמעות של

"מותר לך לשהות בגרמניה עם אשרת תייר למשך שלושה חודשים מכל חצי שנה קלנדרית" וכן - מדובר על כל האיחוד האירופי

בקר12

New member
מה לדעתך המשמעות של

"מותר לך לשהות בגרמניה עם אשרת תייר למשך שלושה חודשים מכל חצי שנה קלנדרית" וכן - מדובר על כל האיחוד האירופי

המשמעות לדעתי

היא שאתה מעדיף להניח שאתה טפשה על פני הנחות אפשריות אחרות, למשל: שלא ראיתי את ההודעה של נוביליס.

את בטוחה שזה קלנדרי?

למיטב הבנתי מותר לשהות בשנגן 180 יום מתוך חצי שנה כשהחצי שנה נספרת מהפעם הראשונה שנכנסת. אבל אולי אני טועה...

yaelisam

New member
יש על זה לא מעט ויכוחים

כי לי למשל נאמר בפירוש שמדובר בחצי שנה קלנדרית, אבל לאחרים נאמר מה שכתבת. ו-180 יום הם חצי שנה

למעלה