שהות ארוכה באירופה

emotionaltart

New member
שהות ארוכה באירופה

היי.
רציתי לשאול לגבי שהות ארוכה באירופה (כנראה ספרד).
חבר שלי בריטי (יליד אנגליה ובעל אזרחות אנגלית). אנחנו מכירים משהו כמו חצי שנה וכרגע נמצאים יחד בבריטניה מתחילת פברואר ו אני אהיה כאן עד תחילת מאי. בנוסף לפני כן שהינו יחד בבריטניה כחודש וחצי (דצמבר וינואר).
לפי מה שהצלחנו לגלות בנבכי האינטרנט, בספרד קיימת אפשרות לאזרח ספרדי להגיש בקשה לצרף בן/בת זוג אחרי כשלושה או ארבעה חודשים של שהות הזוג בספרד, כך בן הזוג (הלא ספרדי) יכול לשהות למשך תקופה ארוכה במדינה.
בהנחה שנשהה בספרד יחד למשך כשלושה חודשים (ברשותי רק דרכון ישראלי ומן הסתם אין באפשרותי להשאר למעלה משלושה חודשים), השאלה שלי היא האם הוא יכול להגיש את אותה בקשה כאזרח אירופאי (ולא אנגלי או ספרדי)? או שמא התקנה הזו תקפה רק לתושבי ספרד?

תודה רבה!

pichinan

New member
תשובה

לא ברור לי מדוע חיפשתם מידע לגבי אזרח ספרדי כשבעלך אזרח אנגלי ולכן יש לו זכויות "קומוניטריות" בספרד. ברוב המדינות מדובר בזכויות שאף עולות על זכויותיהם של אזרחים מקומיים, במקרה של ספרד מדובר באותן זכויות.
&nbsp
לגבי בני הזוג, אין צורך בשהות של שלושה-ארבעה חודשים, גם לא במקרה של אזרח ספרד (בטח שלא במקרה של אזרח אנגלי), אלא מדובר בהליך שניתן וכדאי לעשות מיד עם ההגעה.
&nbsp
עדכון: כרגע ראיתי שלא מדובר בבעלך. הבעיה היא שאת מדברת על מעמד זוג יציב, וחצי שנה חברות לא הופך את חברך לבן זוג יציב עפ"י החוק. על פניו לא נראה לי שתוכלו לקבל אשרת שהיה מעבר לשלושת החודשים.

pichinan

New member

למעלה