'שהבן שלך יהיה בריא'

רותי770

New member
'שהבן שלך יהיה בריא'

חזרתי עכשיו מחתונה של חברה טובה מאד, היא יודעת מה קורה עם לוי הקיצור, לפני החופה ניגשתי אליה והיא אומרת לי: 'שהילד שלך יהיה בריא' כך זה נתפס בעיני אחרים... לא כעסתי עליה, היא באמת אמרה מכל הלב, בכל אופן זה לא ברכה מזיקה לילה טוב

yonitbrk

New member
אין מה לכעוס

הכל לדעתי, נבע מחוסר ידע. ואין הרבה מה לעשות עם זה כרגע. לא לכולם יש ראש להתחיל ללמוד את הנושא, וגם לא תלכי ולסבירי לכל אחד שזאת לא מחלה.

yonitbrk

New member
מאמינה לך

זה תמיד שם, ולפעמים זה עולה, מדבר הכי קטן .

גם אני מקבלת איחולים כאלה

וזה מאנשים קרובים, שאין ספק שכוונתם טובה. אני מייד מתקנת אותם שהוא בריא ברוך השם, ואת האיחולים שיתקנו למילים אחרות כמו :שיתקדם, שיצליח, שיתחזק...

ל י ל ך פ

New member
כל אחד יכול לפלוט משהו כזה...

השבוע אימי, חכמה וטובה ומקבלת ואוהבת, אמרה לי משהו שצבט לי. בת דודתי עברה ניתוח שלא-נדע-מצרות ודיברנו על דודתי, אחותה, ועל כמה שזה נורא לראות את הילד שלך במצב כזה. אימי אמרה לי שעכשיו, כשאני אמא, אני יודעת מה זה לדאוג כשהילד שלך סובל. תיקנתי אותה קצת בכעס שלי יש דווקא שני ילדים בריאים, וברוך השם אני לא יודעת מה דודתי עוברת... ואת איחולי הבריאות דווקא הייתי מקבלת בשמחה, בהתחשב בעובדה ששני הבריאים שלי אוספים מתחילת החורף כל וירוס שרק עובר בסביבה...

מזכיר לי משהו

יש לבת שלי חברה בכיתה, שהיא חלק משלישייה. האחים שלה אוטיסטים והיא לא, היא ילדה סופר מקובלת וחברותית, מאד אוהבת להיות במרכז. ביומולדת שלהם נערכה מסיבה, וההורים והילדה הסתובבו בין האורחים עם רמקול וביקשו מהם לברך את השלישייה. חברה של האמא בירכה: "למיה (שם בדוי כמובן) המתוקה! מזל טוב, שתמיד תהיה מקסימה ויפה וחכמה והמון הצלחה ואושר! ולרועי ולתומר (בדוי)! מזל טוב שתמצאו את דרכיכם בחיים!" קצת צרם לי....

DHallow

New member
היום הגיעה סייעת חדשה לאספי שלי

וביקשה שאני אסביר לה על "המחלה". סייעת שנשלחה מטעם העירייה! שלא לדבר על זה שהעירייה שלחה סייעת חדשה ביום א' (הקודמת הבריזה אחרי שבועיים בלי להרים טלפון אפילו) בלי לדבר עם אף אחד. מזל שהפנו אותה אליי, כי היא התכוונה להיכנס לכיתה, להציג את עצמה בפני הילד, בלי שהיא יודעת דבר וחצי דבר על הקשיים שלו. כעסתי נורא, ההורים התקשרו לאחראית מטעם העירייה והסבירו יפה שלא מנחיתים כזה שינוי על אספי ללא הכנה. נחשו מה היה היום? אני מלמדת בביניין, ורואה אישה מבוגרת מסתובבת. מזל שהיתה לי האינטואיציה לעזוב את השיעור ולגשת אליה ולשאול מי היא. "אני מחפשת את כיתה____ אני הסייעת החדשה של _________". יום אחרי יום! ואלו האנשים שאמורים לעזור!

shavririt

New member
../images/Emo10.gifהזוי לגמרי..

ובכלל, לעניות דעתי, לנער בגיל ההתבגרות דרוש סייע-גבר, ולא אישה ועוד מבוגרת .הוא צריך "חבר" ולא "אמא"..מישהו שיתחבר איתו, שימצא איתו שפה משותפת.

דבורי

New member
נשמע לי מאד נכון

איך סייעת אישה תוכל לסייע בתיווך חברתי בגיל הזה?

b o t t e n

New member
אני בכל חתונה מבקשת שיזכירו את הג'וקר

בברכת כלה. לא שיבריא מזה.... אבל שיצליח לחיות יפה עם זה

alef beit

New member
לגלות לכם סוד?

אצלי זו דווקא אני שתמיד אומרת את המשפט הזה, ועם כל הרגישות שלי למצבה של בתי (ויש, יש רגישות, תאמינו לי ) אני מוצאת את עצמי המון בסיטואציה הבאה: מישהו קרוב או רחוק שקולט את המצב (בדרך כלל קולטים אם נמצאים איתנו כמה דקות) אומר לי "איזו ילדה יפה" אני אומרת- "רק שתהיה בריאה..." זה יוצא לי פשוט טבעי. אף פעם לא התעמקתי בזה. אבל אני יכולה להבין את העלבון כשמישהו אחר אומר את זה. הרי לנו מותר להגיד הכל על ילדינו.... בכל אופן, ב-100% לא היתה לה כוונה רעה

למעלה