ממש לא התכוונתי לאחידות...
אני בעד שש"ת וזה מה שהוא עושה למעשה יתאים לאופי השכונתי, אני חושב שתוספות הבניה שהעירייה מאשרת בשכונות מחוץ למרכז העיר הם חלק מהבעיה, זה שיש בניינים שאין בהם ועד או חברת ניהול ובאלה שיש אין פיקוח הם חלק הארי מאיך שהעיר נראית, לפני שנתיים בביקור בעיר הולנדית, באחד הרחובות שבו הניה נאו קלאסית וברוטליסאית, בניה מדהימה ובאופי אירופי, זיהיתי שלוש מבנים מטופחים בסיגנון הבאוהאוס, עם צמחיה בגינה, ממש הזכיר לי את תל אביב וזה נראה הרבה יותר יפה מהבניה ברחוב וכמובן שזה משך את תשומת לב המבקרים, כל אחד מהמבנים היה בית של משפחה אחת. תל אביב היא אוצר בשל הריכוז שלה את סגנון הבאוהאוס ומאות בניינים בסגנון אינם נכללים בתוכנית השימור וחלקם נהרסים, חלק מהנכללים בתוכנית אינם משופצים, אבל לא רק סגנון הבאוהאוס, יש מאות בניינים בסגנון אקלקטי, סגנון מודרניסטי, ברוטליסטי, מודרני ומגדלים בסגנון מודרני, שמרכיבים את הפסיפס של העיר ומה שקורה היום, יותר ויותר בניה כלכלית שפוגעת במרקם שלה, עדיין לא יודעים לבנות בניין עם חניון תת קרקעי שישתלב במרקם הרחוב, ללא חזית מסחרית ברחוב שהאופי שלו מסחרי (שבזי, נגה, פלורנטין) ובעוד שכונות ורחובות, בנייה של מגדלים בשכונות ובקצוות שכונות היסטוריות. במקום לקבוע נוהל במסגרת נוהל קיים של העברת או מכירת זכויות לאזור איילון המדשדש ולמרכז העיר, לצפון העיר, למזרח העיר, מקומות שיכולים להתפתח עוד עשורים ולשמר ולשפץ את השכונות ההיבטוריות והרחובות, יהיה אפשר לשפץ מבנים ולשמר אותם בגובהם, דוגמה בניין בסגנון הבאוהאוס שלא נכלל בתוכנית השימור וגרים בו דיירים במעמד ביניים נמוך שאין באפשרותם לשמר את הבניין והם בשכונה שאפשר להוסיף שתי קומות או נכללת בתמ"ע, יוכלו למכור ליזם את הזכויות של שתי הקומות ולשפץ את הבניין באופן יסודי.