שד' חן בקטע מלכי ישראל...

עלה13

New member
שד' חן בקטע מלכי ישראל...

פתוח לציבור, יפה עמדו בלוח הזמנים שנקבע, קטע שד' בן גוריון עוד לא התחיל ולא נראים סימנים בשטח, הוא היה אמור להתחיל ולהסתיים יחד עם קטע מלכי ישראל, התוצאה מצויינת לדעתי, מקווה לצלם ולהעלות מחר.

guyweiss

New member
ידוע מתי העבודות בבן גוריון מתחילות?

Deanb

New member
ראיתי גם את סיום העבודות מהאוטובוס

כשנסעתי, נראה מבטיח! אשמח לתמונות מקיפות של הפרוייקט!

עלה13

New member
צילמתי בערב...

אחזור לתלפ ביום, בנתיים שתי תמונות להמחשה

Deanb

New member
נראה באמת מצויין! עכשיו רק צריך שיפוץ יסודי

של הבניינים משמאל

עלה13

New member
מסכים, כנראה זה יותר תלוי בדיירים...

מהערייה, אולי עכשיו אחרי שהעבירו תקנה, זה יקרה, אני אשמח לראות התחלה של עבודה בשטח על בן גוריון, כרוכב אופניים זה יהיה שינוי באמת משמעותי, אגב הבניין הדרומי החל תהליך שיפוץ והופסק, בכל אופן גם הדרישה בתקנה לשפץ חזיזות, היא טובה, אך היא צריכה להבחין בן מתנגדים במצב כלכלי קשה לבין אחרים, הכוונה שהעירייה תשמור תקציב ואף תכפה במצבים מסויימים, אך תאפשר לבעלי נכס במצב כלכלי קשה להחזיר בארנונה או בהסדר אחר בסכומים קטנים.

העירייה באמת צריכה למצוא פתרון לבניינים

העירייה חיית למצוא פתרון לחזיתות הבניינים בכל תל אביב תל אביב נראה כמו סלאמס חבל שהיא לא מקצה סכומי כסף ועוזרת לדיירים לשפץ חזיתות או אפילו להביא קבלנים מטעם עצמה שישפצו וגבהו כל בניין ב3 קומות. אולי לחלק את כל השכונות בתל אביב לוועדים ושכל ועד יהיה אחרי על הרחוב שלו בשיפוץ החזיתות עם סכומים ראשוניים מהעירייה .

עלה13

New member
זה קצת מורכב...

אני חושב שכל בניין צריך להיות עם חברת ניהול או וועד שיש עליהם פיקוח, הכוונה שלא יהיו מתחנות כספים ושיהיה ברור לאן הולך התקציב ותהיה התחשבות בכלל הדיירים מבחינה סציו אקומית, בלי ניהול או וועד, הבניין מוזנח פנימית וחיצונית, חשוף לתביעות וקנסות, ניתוקים שבדרך כלל משלמם את המחיר הדיירים שאינם עבריינים, ישנם פלשות, בניה בלתי חוקית, התחברות לא חוקית ועוד... התוצאה היא או חיים בזבל, חובות, הזנחה ולעיתים אלימות של דייר בבניין. חברת ניהול או וועד שהכללים ברורים והוגנים מבחינת גביה חודשית, שמירה על שטחים משותפים מטופחים, חזית בניין סבירה ללא פלישות ובניה קריקטורית, בסופו של דבר יכולה להיות כלכלית לדיירים ולעירייה ולעירייה יהיה שווה במקומות שנחשבים בעייתים לספוג ולהשקיע, תמורת אזור שיכול מצד אחד לשמור על דיירים וותיקים ומצד שני להתפתח. לגבי אזורים של אוכלוסיות מוחלשות, כפי שיש העברת זכויות לבניה במרכז העיר, נאמר בניינים שלא תהיה בניה עליהם, כמו מהבניינים והרכבות של יפו א' ג' ד', אפשר לקבוע אחוזים שיועברו ליזם בפרויקט באזורים ללא הגבלה תמורת שדרוג מלא של הבניין ותוספת מעלית. בשביל זה צריכה להיות חקיקה פרלמנטרית או מוניציפלית שתסדיר את עניין החברות והועדים. תקים גוף שיפקח עליהם ותייצג דיירים במקרה שחיתות או בעיות אחרות, שתקבע מינימום גביה חודשית ושירותים שתתאים לכל אזור בעיר שיספיק לתחזוקה, גינון.

עלה13

New member
יצא לי להיות היום ברחוב חנינא בן דוסא ביפו...

הרחוב הזה נראה טוב ומטופח שהיתה לי תחושה שאני מהלך בשכונה לונדונית, מאוד הזכיר לי הוויה לונדונית, אני מניח שמזג האוויר החורפי משהו תרם אתץ חלקו. כל כך פשוט ששכונה תראה טוב, בתים שמורים ללא סגירת מרפסות, ללא תריסים מוזנחים, רחוב נשולב, צאורה דקורטיבית, עצים צמחיה, פנות ישיבה יפואיות הסטוריות ובניינים היסטורים שעברו שימור ובניה חדשה משתלבת, כל תל אביב יכולה להראות כך

Deanb

New member
לא מסכים

הקסם בשכונות השונות הוא העובדה שלכל שכונה יש אווירה אחרת וארכיטקטורה אחרת... בשעה שמתאים ששכונות מסויימות ביפו תיראנה ככה, במרכז ת"א למשל, אכן אפשר רצף באבנים משתלבות ולשפץ את כל הבניינים ולטפל במרפסות סגורות, אך האווירה שתיווצר תמיד תהיה שונה.

אתה צודק שלא צריך שכל הרחובות יהיו אותו דבר

אבל עדיין צריך לשפץ חזיתות ולהגביה בניינים זה לא הורס אווירה עם שומרים עליה השיפוץ רק יכול לשפר אותו לגרום לך להרגיש יותר נעים בסביבה ולא לחשוב שתל אביב היא שכונת עוני אחת גדולה

Deanb

New member
תל אביב ממש לא שכונת עוני אחת גדולה

מי שאומר את זה לא מכיר את העיר ולא יודע איך ערים אחרות נראות בכל עיר יש את החלקים היפים והעשירים והחלקים המוזנחים והעניים

לא התכוונתי שכל תל אביב שכונת עוני

ראית את דרום תל אביב לאחרונה הייתי שם אתמול במקרה זה כמו לנסוע בעזה אף אחד לא שם לב לרמזורים לשילוט הבניינים מתפוררים הכבישים מלאים בבורות נראה זוועה גם חלקים מיפו אפילו שהיא עברה שימור ושיקום היא נראת בחלקה כמו עזה נכון שמרכז תל אביב יפה (אבל גם שדרות רוטשילד לא הכי משופצים ונקיים) אבל תראה את אבן גבירול בין הרחובות הכי מרכזיים בתל אביב אז מה עם הוא עבר שיפוץ החנויות שם לא קשורות לרחוב הבניינים מתפוררים ונראים זוועה אם כבר משפצים את רחוב שיעשו הכל לא רק כביש ומדרכה צריך לחלק את תל אביב לרחובות והעירייה צריכה להקצות בשנה סכום מסוים לשיפוץ רחובות (זאת אומרת ביוב תשתיות חשמל ומים כבישים מדרכות תאורה ושיפוץ מבנים והגבהתם. כאשר מגביהים בניינים אפשר להשכיר את הקומות החדשות לצעירים ולמשפחות ממעמד הביניים זה גם עונה על מחסור הדיור בתל אביב) היית פעם בפריז בצרפת העירייה שם עושה הכל נכון לא ראיתי בית אחד לא משופץ ונראה חדש (והסתובבתי בכל פריס ) נכון ששם יש כמעט 2 מליון איש. העירייה צריכה להפנים שגם התושבים רוצים לרגיש טוב בסביבה בה הם גרים אני לא אומר שאני חיי בפחד ובסבל אני אוהב מאוד את תל אביב אבל יש מה לשפר! ואני לא בא נגדך אני רק מעלה עצות ורעיונות לעירייה

עלה13

New member
ממש לא התכוונתי לאחידות...

אני בעד שש"ת וזה מה שהוא עושה למעשה יתאים לאופי השכונתי, אני חושב שתוספות הבניה שהעירייה מאשרת בשכונות מחוץ למרכז העיר הם חלק מהבעיה, זה שיש בניינים שאין בהם ועד או חברת ניהול ובאלה שיש אין פיקוח הם חלק הארי מאיך שהעיר נראית, לפני שנתיים בביקור בעיר הולנדית, באחד הרחובות שבו הניה נאו קלאסית וברוטליסאית, בניה מדהימה ובאופי אירופי, זיהיתי שלוש מבנים מטופחים בסיגנון הבאוהאוס, עם צמחיה בגינה, ממש הזכיר לי את תל אביב וזה נראה הרבה יותר יפה מהבניה ברחוב וכמובן שזה משך את תשומת לב המבקרים, כל אחד מהמבנים היה בית של משפחה אחת. תל אביב היא אוצר בשל הריכוז שלה את סגנון הבאוהאוס ומאות בניינים בסגנון אינם נכללים בתוכנית השימור וחלקם נהרסים, חלק מהנכללים בתוכנית אינם משופצים, אבל לא רק סגנון הבאוהאוס, יש מאות בניינים בסגנון אקלקטי, סגנון מודרניסטי, ברוטליסטי, מודרני ומגדלים בסגנון מודרני, שמרכיבים את הפסיפס של העיר ומה שקורה היום, יותר ויותר בניה כלכלית שפוגעת במרקם שלה, עדיין לא יודעים לבנות בניין עם חניון תת קרקעי שישתלב במרקם הרחוב, ללא חזית מסחרית ברחוב שהאופי שלו מסחרי (שבזי, נגה, פלורנטין) ובעוד שכונות ורחובות, בנייה של מגדלים בשכונות ובקצוות שכונות היסטוריות. במקום לקבוע נוהל במסגרת נוהל קיים של העברת או מכירת זכויות לאזור איילון המדשדש ולמרכז העיר, לצפון העיר, למזרח העיר, מקומות שיכולים להתפתח עוד עשורים ולשמר ולשפץ את השכונות ההיבטוריות והרחובות, יהיה אפשר לשפץ מבנים ולשמר אותם בגובהם, דוגמה בניין בסגנון הבאוהאוס שלא נכלל בתוכנית השימור וגרים בו דיירים במעמד ביניים נמוך שאין באפשרותם לשמר את הבניין והם בשכונה שאפשר להוסיף שתי קומות או נכללת בתמ"ע, יוכלו למכור ליזם את הזכויות של שתי הקומות ולשפץ את הבניין באופן יסודי.

למעלה