אני לא כ"כ מסכימה
כשהפלטה של הבייס מאוד דומה לגוונים של החולצה, אני חושבת שכן צריך את קווי המתאר, אחרת לא רואים את גבולות הטופ (ורק בגלל סיבה זאת...אם זה פלטה בגוונים אחרים, לא חובה, אבל אם החולצה משתלבת ממש בעור של הבייס לא רואים איפה היא "נגמרת"..) מה שכן, אולי היה אפשר להצליל חזק יותר באזורים של הצללת על... כן, אני חושבת שארבעה גוונים לא מספיק (ובפלטה שערכתי, כולה הוספתי עוד גוון אחד), במיוחד עם גוונים בכאלה הבדלים ענקיים. ואני אקשר את זה לדולי שלך, אמנם לא השתמשת בהרבה גוונים, אבל ההבדלים בינהם ממש קטנים, ככה שזה לא בולט לעין. דווקא שימוש בגוונים בהבדלים גדולים נראה יותר גושי (בדיוק בגלל שהגוונים לא מתקשרים אחד לשני). אז היא לא חייבת להשתמש בפלטה שערכתי לה, אבל כן כדאי להקטין את ההבדלים בין הגוונים, הם ממש ממש גדולים, ונראים לא קשורים אחד לשני...(אולי הבדלים לא שווים מקנים אפקט זה או אחר, אבל צריך גם לדעת להתאים בפלטה כזאת את הגוונים אחד לשני). אני, אגב, ניסיתי את הפלטה שערכתי (אני תמיד בודקת פלטות שאני עורכת ממש על הדולי), וזה נראה יותר טוב, לדעתי. מבחינת הצעת ההצללה שלי, זו רק הצעה, אבל העובדה שזו אומנות, לא אומר שאין מה לתקן, או אין על מה להעביר ביקורת (במיוחד כשאני משתדלת מאוד לכתוב ביקורות בונות). הרי כולנו פה שואפות לשיפור, לא? לא לסקול, חזרה