אוקיי, אם כבר שינסתי מותניי...
רק שתדעי שבדרך כלל אני לא נותנת תגובות מפורטות, אז תסלחי לי אם אני לא ברורה או סתם חסרת סבלנות. מצורף קובץ. כשאת קןראת את מה שאני כותבת, תסתכלי גם בקובץ מדי פעם, כי ההסבר בא יחד איתו, טוב? אז ככה: שיער- הוא יכול להיות ממש נחמד, אם ההצללה לא היתה כל כך מבולגנת. זה לא כל כך ברור מה קורה שם בשיער. הצבע הסגול- השיער צריך להתחיל יותר נמוך בראש, תבדקי במראה- תעשי קוקו אסוף לגמרי הדוק הדוק, ותראי באיזה צורה הוא מתחיל- בערך בצורה שבה הוספתי את הצבע הסגול. טופ- הקו השחור מסמל את השטח של החזה. חזה, בדרך כלל, מצלילים כחבילה אחת, ולא כשני חלקים נפרדים. סורי על ההתבטאות. כל מקום שמסומן באדום- שם צריך להיות צל. גם במכנסיים. בוטום- אני באמת לא רוצה לנסות להסביר את זה, כי למען האמת, לא הבנתי לפי מה הצללת. יש שם חלקים בהירים ליד כהים, ויש מקומות כהים שצריכים להיות בהירים.. סורי, אני עצלנית, אני יודעת- אבל כדאי לך פשוט לבדוק בשרשורי טיוטריאלים: יש שם כמה מדריכים להצללת מכנסיים ממש טובים. נעליים- טובים, יש שם חלק לא מוצלל, ברצועות. אבל זה חלק קטן, ולא כל כך חשוב. לעומת זאת, הסוליה שלה צריכה להיות יותר רחבה, אחרת חל'ק מהרגל שלה פשוט עומדת באוויר: וזה לחא נוח ללכת עם נעל כזאת, תאמיני לי. בחלקים שסימנתי בורוד הסוליה צריכה להמשיך. כללי: פיקסלים כפולים- אם את יודעת מה זה פיקסל, את יכולה לדלג על ההסבר בסוגריים. אם את לא.. ובכן, את בטח הבנת.[פיקסל: החלק הכי קטן בצייר שבו אפשר לצייר. הנקודה הכי הכי קטנה. אי אפשר לחלק פיקסל לשניים. כל ציור ותמונה במחשב עשוי מהרבה הרבה פיקסלים. תחשבי על אטום.] עכשיו: פיקסלים כפולים בקוי מתאר זה לא יפה. זה עבה מדי, מסורבל מדי, ובכלליות- פחות מדוייק. אחרי שאת מציירת את קווי המתאר שלך- תורידי פיקסלים מיותרים שמעבים את הקווים. בקובץ- הקווים הורודים. הצללת על- כידוע לך, כל דבר על כל דבר מטיל צל. ככה. זה. כך למשל, בגד שעולה על בגד אחר מטיל צל. שיער על הבגד גם מטיל צל. ואם ככה- הבגד מטיל צל על הגוף. כשאומרים הצללת על- מתכוונים לצל שהבגד/אביזר/שיער/משהו אחר עושה על גוף הדולי. כדי להצליל על, פשוט דגמי את הצבע הכמעט הכי כהה בבייס של הדולי שלך, ועשי צל במקומות הנכונים. במקרה הזה- סימנתי לך בקובץ בצבע ירקרק את המקומות שבהם צריך הלצליל על. זהו בעיקר. אשמח מאוד אם תשימי לב אל כל מה שכתבתי לך שם, כי באמת השקעתי מחשבה, ואני רוצה שתביני את ההגיון מאחורי כל דבר. ואם תנסי לתקן את הדולי על פי מה שאמרתי, וגם, ואל תזלזלי בזה- על פי מדריכים (טיוטוריאלים) אני עוד יותר אשמח. בהצלחה!