שד אחד או שניים?

שד אחד או שניים?

בתי בת ששה ימים. בהדרכה במחלקה המליצו להניק תחילה עד גמירה מצד אחד ואז להציע שד שני. כך עשיתי. יצא אתמול שהיא ינקה בשעה שבע בערב מצד שמאל ואח"כ מצד ימין. בשעה עשר בערב ינקה רק מצד ימין ולא נדרשה להשלמה מצד שמאל. ביקשה לינוק שוב בשעה שלוש בלילה. יוצא ששד שמאל לא "נשאב" משבע בערב עד שלוש בלילה. אלה שמונה שעות! השד כבר היה מאוד מלא וכבד והתחיל להתקשות. אני מפחדת שמצבים כאלה יכולים לגרום בעתיד לגודש. בספר "מה לצפות בשנה הראשונה" (שהוא ספר שאני מאוד אוהבת) יש המלצה להניק בכל הנקה תחילה עשר דקות מצד אחד ואז להניק ככל שהתינוק רוצה מהצד השני, כך ישנה הנקה משני צדדים כמעט בכל פעם. מצד שני בשיטת הנקה כזאת יש אפשרות שהתינוק לא יקבל מספיק חלב אחורי. ניסיתי זאת היום בבוקר ומה שקורה כרגע הוא ששני השדיים לא מרוקנים, אך אף אחד מהם לא גדוש. מה דעתך?? כיצד להמשיך, כיצד להמנע מגודש?

שד אחד או שניים?

what you should do is offer the first breast, .latch the baby correctly on the breast and let him feed until he finishes and lets go. Change his diaper, which usually wakes him up, then offer the second breast. If he does not want the second breast, offer it the next time the baby wants. The recommendations in your book are not correct. Most of what she writes about breastfeeding is not updated or correct, but there are other good things in that book, so just ignore the breastfeeding part. Here is an article for you to read.​

נצל"ש גם בנושא

בתי בת 17 יום יונקת הנקה מלאה. אני מתחילה להניק אותה כל פעם משד אחר וכל הנקה היא יונקת משהו כמו 10 דקות משד אחד, מפסיקה, בדרך כלל נרדמת ואז אני מחליפה לה ואז יונקת עוד כ- 6-7 דקות מהשד השני האם זה בסדר או שהיא יונקת מעט מידי זמן?

מינימי2

New member
נשמע בסדר גמור

משך ההנקות שונה מתינוק לתינוק. יש היונקים במשך 40 דקות ויותר, ויש המקבלים את כל החלב לו הם זקוקים ב-5 דקות. שני המצבים הגיוניים ונורמאליים. כל זמן שיש 3-4 קקי ביממה, 5-6 פיפי, עליה תקינה במשקל - סימן שהיא מקבלת מספיק חלב.

למעלה