שדרת דק פרי שלא גדלה

שדרת דק פרי שלא גדלה

בחודש אפריל אחרון שתלתי 10 שתילי דק פרי פרחים כתומים של 10 ליטר (גובה של בערך 1.5 מטר) על מנת שישמשו כשדרה. יש להם מפנה דרומי וצפוני. מקבלים שמש רב שעות היום. השקיה בטפטפות. בתחילה 8 ל'/ש', ואח"כ הוספתי עוד 8 ל'/ש' לכל צמח. חשבתי שזה שאולי חסרים מים. כיום לאחר חצי שנה הצמיחה כמעט ולא מורגשת. יש כמה שתילים שהוציאו 3-4 זרועות של 30-40 ס"מ אבל זה כמעט ולא מורגש כי יש הרבה שתילים. (רצ"ב צילום). דרך אגב קרקע כבדה. יש למישהו רעיון כיצד לפתור את הבעיה?
בתודה מראש,דורון.

מ ש ה 53

Well-known member
השתילים נראים דווקא יפים. אם הם שפעו פריחה, דע כי הזן הכתום
הוא איטי יחסית. אם לא פרחו, אולי כדאי לדשן קצת.
ומה זה הצמח הכי ימני עם העלים המעט חרמשיים? אתה מוכן לצלם מקרוב?
אני סקרן מה זה...

שדרת דק פרי שלא גדלה

הי משה. תודה על ההתיחסות וסליחה על העיכוב בתגובה. קודם כל צרפתי לך 2 תמונות מהעץ שביקשת. מענין באמת מה שמו. ולענייני- שתילי הדק פרי פרחו כל הקיץ. יחד עם זה ,יש לי שיחי דק פרי אחרים בחצר וכאשר גזמתי אותם מעט כי הם לאורך הכביש, הם הוציאו ענפים רבים חדשים שתוך 3 חדשים לערך הגיעו לאורך מטר. אותו דק פרי, במרחק 10 מטר מהשתילים החדשים. אולי משהו פגום בהם. רכשתי אותם במשתלת סלונר בסתריה בעלת המוניטין.

מ ש ה 53

Well-known member
והעץ הזה יכול להיות שזיפון או מגלון אפריקאי. אם הלבלוב אדמדם
מדובר במגלון. מהצילום שלך קצת קשה לי להתרשם...
שניהם עצים ממש' האלתיים ויש דימיון ביניהם אבל נראה לי שזה מגלון בכל זאת.
אם איני טועה, ראיתי פרי ירוק שבקרוב יהיה אדום. אז מגלון. זהו. בטוח. והפרי אגב אכיל.
https://www.google.com/search?q=מגל...fYQ9QEwBnoECAoQEA#imgrc=-_9t7hMG2NhczM:&vet=1

למעלה