שדרנים מסורסים

שדרנים מסורסים

רציתי להעלות כאן בעיה שנורא מפריעה לי ולשמוע אם אני היחיד או לא. פעם, נגיד לפני עשר שנים, היו מלא שדרנים איכותיים, ששידרו אחלה מוזיקה, דיברו עברית נכונה, עשו לי גוד טיים. מיכל ניב ואורנה יקיר ז"ל, לימור דהאן (טוב, מכאן והלאה כולם חיים), שמוליק טיאר, גיל קומר וסיגל הורן הם רק דוגמאות קטנות. את סיגל שמעתי לא מזמן ברדיוס בתוכנית לילה לבן, שפשוט קבורה בשעה מאוחרת, למרות שהיא יכולה לבעוט ולהביא איכויות מעולות בשעות נורמליות. סיגל רק דוגמא אחת למה שקורה כאן. היום ברדיו, בשעות ה"טובות", פשוט אין מה לשמוע. או טוק-רדיו משעמם (שבא למות) או שירים מיינסטרימים מרדימים וקבועים מראש ברשימות של 50 שירים לתחנה שלמה שמריצה כל היום אותו דבר. סיגל (ושוב היא דוגמא אחת בלבד, כי במקרה סופסוף הבנתי שהיא משדרת) היא אחרונת המוהיקנים וחבל שאין יותר שדרנים (דגש על שדרניות) שוואלה, יודעים לשדר בצורה מקצועית מהרגע שהם מרימים את המיקרופון לאוויר. לדעתי זה פשוט כואב שתחנות רדיו לא משקיעות יותר ולא חושבות ששדרנים איכותיים זה המדד לפיו נבחן רדיו. אותי זה מבאס.

אני כ"כ מסכים עם דברייך...

וזה חבל. לא האזנתי מעולם לסיגל הזאת, אבל ניתן למצוא כל כך הרבה שדרנים שיכולים להגיע לפסגות רדיופוניות וקבורים תחת מגבלות מרגיזות של מיינסטרים, פלייליסט ושאר מונחים חיוביים יותר ופחות. אפשר לעשות שינוי, אבל זה תלוי גם בנו, המאזינים.

אייל וולקוביץ

New member
מנהל
זה תלוי בהרבה דברים, אבל לא במאזין

שמקבל את התוצאה של מכלול הנסיבות אליו לרדיו. ואולי המאזין הפוטנציאלי לא חושב שהמצב כל כך גרוע כשבכל זאת יש לו תמיד תחנה אחרת לברוח אליה. המצב בלילה אכן גרוע יותר וסיגל היא נקודת אור בודדה, כשרוב התחנות מסתפקות במחשב

smailie

New member
מה שאנשים לא מבינים לפעמים

זה שגם בשביל להיות שדרן של תוכניות קלילות או "רעשניות" צריך כישרון. בשביל להיות כמו ירון אשבל, שלומי קאופמן, יקיר אביב או ארז טל לא מספיק להשמיע טראנסים, לצעוק מכאן ועד קצה הרחוב: "אנחנו אחל'ה תוכנית" ולהתסתלב'ט על המאזינים בלי חשבון. יש שדרים, בעיקר בתחנות האיזוריות, שככה בדיוק התוכניות שלהם נשמעות והם עוד מוכתרים בתור "הדבר הבא" ומוקפים מעריצים (ולא צריך להזכיר שמות. כולכם מבינים ויודעים למי אני מתכוון). אפילו שדר "שכונה" צריך לדעת איך לעשות את זה נכון ונדרשת לזה הרבה יותר מקצועיוּת ומיומנוּת ממה שרוב האנשים בכלל מעלים בדעתם. בהקשר הזה, אני זוכר שפעם, בתקופת ההכשרה לקראת העבודה ב"91FM", שאלנו את שוש עטרי ז"ל מה דעתהּ על תופעת הסלבס שמקבלים תוכניות רדיו קבועות משלהם (תופעה שהייתה אז בחיתוליה גם ב"קול - ישראל". ליאור מילר, לדוגמא, קיבל רצועת שידור שבועית קבועה ברשת ג'). עטרי לא הסתירה את הזעזוע שלה ואמרה לנו: "רבותיי, זה מקצוע שלפעמים לומדים אותו במשך שנים".

עצוב ונכון

עם זאת אני חושב שרדיו תל אביב מוכיח את עצמו בשנתיים האחרונות, במגמת החזרת עטרה ליושנה עם כמה שיותר תכניות תוכן ומלל שנשענות על מגישים. ביטול הפלייליסט והרחבת שעות המלל היא הבטחה אמיצה של תחנה שבועטת במוסכמות שהשתרשו כאן בשנים האחרונות בצל אי הרווחיות של התחנות האזוריות ותרבות גלגלצ המחרידה. גילוי נאות - אני גאה להיות חלק בחודשים האחרונים מצוות התחנה, אבל את הדברים האלה אני כותב במשך שנים, ומאמין בהם בכל ליבי. כמאזין כפייתי לרדיו וכשדרן אני מקווה שהדרך הזו של רדיו תל אביב תוכיח את עצמה, ותוביל גם תחנות אחרות להשקיע יותר בתוכן ופחות בפנייה למכנה משותף נמוך וזול.

מצב השדרנים עצוב וזה עוד מילה עדינה

אני זוכר היה שדרנים טובים ברדיו. עכשיו הביאו את עופר נחשון ל88 וזה קצת מעודד וגם יוצא לי לשמוע בלילה את סיגל שאין עליה. זה ברור שהיום אין שדרנים כמו שהם כי כמו ששוש עטרי ז"ל אמרה שזה מקצוע שלא כל אחד יכול. אני מקשיב גם לעופר וגם לסיגל כי אני לא יכול לשמוע שדרנים צ'חונה וזה מה שיש ברוב התוכניות ברדיו היום. הם יודעים בטוח דברים ששדרנים חדשים לא יודעים עובדה - השעות שהם משדרים תמיד שנשמעות יותר טובות. אפילו שסיגל מדברת עם מאזינים יש לה מוסיקה מצוינת. מישהו יודע למה סיגל שינתה את השם שלה לסיג'י?

tamarnon

New member
הבעיה של רדיו תל אביב היא שהוא שכח מול מי הוא

בתחרות - פעם הוא רוצה להתחרות ב-103 (הפסד ידוע מראש) פעם בגלגל"צ (עוד הפסד ידוע מראש) ופעם ב-99 (כאן דווקא הוא יכול לנצח בקטגוריית הרדיו הרע ביותר מבחינה מוזיקה). קרה שם משהו רע מאד במוזיקה בשנים האחרונות!

תגובות מפתיעות

האמת, הפתעתם אותי לטובה עם התגובות. הייתי בטוח שתגידו שאני סתם קטנוני. מה שעוד יותר מפתיע אותי זה שאם אנשים שאוהבים רדיו חושבים ככה, אז למה המצב נראה כמו שהוא? הרי רוב השדרנים שאנחנו מדברים עליהם לא יבקשו (ואם יבקשו-לא יקבלו) מיליוני שקלים בתור שכר, רובם פשוט חולי רדיו שאם יציעו להם, אני בטוח שישמחו לחזור או להשתדרג לשעת שידור טובה יותר. בעניין הפלייליסט, אייל, מסכים לגמרי. זה הורס אותי. יש מעט מאוד שדרנים (אולי 88, אבל גם שם זה כבר מתחיל להדרדר) וב-102 שהבינו שפלייליסט זה מוות לרדיו. זה משעמם ועמוס באינטריגות פנימיות בין מנהלי הרדיו לאנשי חברות הדיסקים. זה נורא. וזה הורס את ההנאה. שוב, שמחתי לראות שיש עוד אנשים כמוני שחושבים שהרדיו היום חייב "שינמוך", שזה כמו "שדרוג" רק הפוך...חייבים לחזור למה שהיה כאן פעם. שדרנים מקצועיים, עם אוטונומיה בשידור וכאלה שיעשו את זה בתור מקצוע. שיהיה אחלה סופש

שושו פספסת את העיקרון

שדרי הרדיו בוודאי יהיו עם דעתך, כולנו חולמים על שעות שידור שבהן נוכל לעשות תכניות רדיו שמוציאות אותנו ואת האישיות שלנו בצורה הטובה ביותר. הבעיה היא ששיקולי הרייטינג והמסחריות מונעים ממנהלי רוב התחנות לקבל החלטות אמיצות, ולוותר על פתרונות המינימליזם, הפלייליסט והשיפטור הפשוט - מכיוון שאלה לרוב זולים והוכחו כעובדים מבחינת נתוני האזנה. לשדרים נותר לרוב ליישר קו או להישאר מחוץ למשחק (או כמו סיגל המצויינת - לשדר אחרי חצות כשכבר אין פרסומות). ופעם בחברת מירס המציאו את המילה המעצבנת "רה-דרוג" כמילה ההפוכה לשדרוג. אבל מילא, זה מירס.

למעלה