שדרות בגדאד

שדרות בגדאד ../images/Emo141.gif

לקחנו לקחנו את ה"כפכיר" וקשרנו את ה"גדורה" והלכנו הלכנו בלי דמעה ובלי שאלה. אההההההההה לקחנו "אל אכו ולמאכו" והלכנו, הלכנו בלי דמעה ובלי שאלה ולקקנו עפרונות בין שינינו לקחנו את כבודנו ואת שירינו וקראנו לנו יחד איתם הפרימיטיבים......... אהההההההההההה. לקחנו והלכנו עם נעליים סדוקות עד שמתנו כן מתנו לא לפני שזחלנו לא לפני שילדנו. שדרות בגדאד התיזו תמרים בין עינינו וחשבנו שזה אותו הדבר אותו מזרח תיכון אבל....... זה לא היה כך אנחנו מתנו ונולדנו מחדש חצי ארופיים. עס הזמן שילמנו את המחיר והשלמנו. שנה טובה לכולם ובאהבה ממני,

ואיך אהבנו לאכול סמכ מזגוף בין

פרהוד למשנהו, ואיך שיחקנו מחבואים ימים ולילות בתקופת רשיד עלי אלכילאני, ואיך ואיך... ??? שתהיה לי בריא, סייח יקר.

סייח יקר, שדרות בגדד, כל כך חי..

כאילו אנו שוב שם, זכורים לי, בתור ילדה קטנה, שדרות התמרים, ואשכולות התמרים, התלויים היו במטבח בכל הצבעים והטעמים. זכורה לי הג"זירה, בה היינו מטילים בשבתות. וריחות החיגים, וריחות הבישולים ,, ועוד.... תודה לך על העלאת הזכרונות.. שנה מבורכת.

שדרות בגדד לסייח

סייח יקר! סליחה רק עכשיו קראתי את אשר כתבת. ואני חייב להגיב , לפחות על האההההההה..... שבשיר שלך ה"חצרה" הזאת יוצאת מן הלב ונכנסת אל הלב , ולא בכדי חזררתה עליה שוב. כתבת כי" שילמנו את המחיר והשלמנו" לדעתי עדיין לא השלמת, אחרת למה כל .....האההההה..... הזה? בהערכה רבה יוסיסיסי

ליוסיסי../images/Emo141.gif

אתה מזכיר לי אזה ארוע שהיה לי פעם. היה לי אזה חבר פעם, חבר מאוד יקר שנפטר, לא אהבתי את האוכל של אישתו, היתה מכינה מאכלים עיראקים אבל היה להם ארומה שהיתה מאוד קשה בשבילי, לא אהבתי. יום אחד הוא הזמין אותי לאכול אצלו ואני התנצלתי, ואז בכעס אמר לי, אישתי תעלב אם אתה לא תבוא ואני כדי לשמור על שקט ושלווה ולשמור על חברות שהיתה יקרה לי, נאלצתי לחסכים, והרגשתי כמו תרנגולת המובלת לבית המזבח כדי להגיש אותי קורבן על מזבח הידידות, וממש היה לי פיק ברכיים לא ידעתי אך לעשות את זה, והתחלתי לבלוע, ובלעתי ובלעתי ובלעתי, ואכלתי חצי, והתנצלתי שאני לא יכול יותר כי אני מרגיש קצת לא טוב, אבל חזרתי ואמרתי שהאוכל מצויין, ותודה רבה על הפינוק. כאילו בלעתי את זה, השלמתי עם המחיר, אבל זה עדיין כואב לי, אני הייתי מוכן לשלם את המחיר, השלמתי עם זה שאני צריך לשלם את המחיר, בלעתי את זה, בכוח כזה בלעתי. כמובן שהיו עוד ארוחות, ובכולם אכלתי קצת, בלעתי כזה, בעד ידידות או קשר עם בני אדם אני אמור לשלם מחיר כל שהוא, ואני שלמתי אותו השלמתי עם המחיר אבל זה מחיר כואב, מחיר מציק ולא נוח. יש מילה בערבית ספרותית "עלא מצ'צ'" على مضض כלומר בהתרעמות, בגועל כזה, בשאט נפש....... בלעתי את זה, והשלמתי עם הבליעה עם המחיר. באהבה ממני,

למעלה