שדרוג XP ל-win 7

Nizan 24

New member
שדרוג XP ל-win 7

יש לי מחשב די פרה-היסטורי (את הנתונים שלו צירפתי בתמונה) עם ווינדוס XP והאמת שהוא סוס עבודה. אבל בגלל כל מיני בעיות בתקשורת עם מחשבים אחרים ברשת החלטתי שאני רוצה לשדרג לווינדוס 7 (למה לא 10 אתם שואלים? פחות התחברתי לממשק
). אז כמה שאלות:
1. האם להתקין מערכת 32 או 64 סיביות? כלומר האם 64 יכול בכלל לרוץ על המחשב שלי או שדווקא לא תהיה לו כל השפעה?
2. האם יש אפשרות לבצע את המעבר עם שמירה של הנתונים, בדומה לאופציה שניתנת במעבר לווינדוס 10?
3. האם יכולות להיות עדיין בעיות בתקשורת רשתות בין מחשב עם win 7 למחשב אחר עם win10?
4. הזדמנות אחרונה להשפיע על דעתי, לעבור ל-7 או ל-10?

Y. Welis

New member
אין שידרוג ישיר. תצטרך להתקין מחדש הכל

כמות הזיכרון מועטה למדי - 2 ג'יגה. כדאי להגדיל ל-4.
&nbsp
המעבד (E8400) תומך 64 ביט. אפשר להתקין. אבל שים לב שתוכנות ישנות (10 שנים ויותר) יעדיפו 32 ביט.
&nbsp
7 תמצא לעצמה את רוב הדרייברים (דרך עידכון המערכת), אבל כדאי להכין מראש את החיוניים - רשת, מסך, קול. מאתר יצרנית לוח האם. בדוק עם תוכנת איבחון כמו SPECCY.
&nbsp
אגב עידכונים - קח בחשבון שאם אין לך דיסק התקנה עדכני, יהיו הרבה - קרוב ל-300. שריין כמה וכמה שעות לעבודה הזו (5-8 שעות).

Nizan 24

New member
תודה על התשובה

אז 64 סיביות לדעתי אמור להתאים.
אין לי טעם להגדיל זיכרון כי זה לא המחשב הראשי שלי, חוץ מזה שהוא כל כך ישן שכבר עדיף לקנות חדש.

PorFavor1

New member
דעתי

כדאי שתשפר את המערכת הקיימת, תעדכן דרייברים, בצע התקנת תיקון וכו'.
אם יש בעיה מסוימת בתקשורת ברשת הביתית, ציין אותה כאן ובפורומים אחרים, ואולי תוכל לתקן אותה.
אין שום הכרח שכל המחשבים ברשת מסוימת, יהיו מאותה מערכת הפעלה. לחלוטין לא.

2 ג'יגה ל XP- זה יותר מכפול ממה שצריך.
אצלי ב XP, רק 180 מ"ב מנוצלים לאחר האתחול.

Nizan 24

New member
אתה לא חושב שכדאי להתקדם? :)

מה גם שמיקרוסופט הסירה את התמיכה שלה מ-XP וזה משאיר אותו פתוח לפרצות אבטחה, ולמיטב הבנתי גם אין עדכונים... אז רצוי לעבור למערכת חדשה יותר.
בנוגע לבעיות עם הרשת, זה עניין שלפעמים יש ולפעמים אין, כאילו הוא עושה את זה מתי שמתחשק לו, לא מצאתי חוקיות או משהו כזה כך שאני לא בטוח שזה משהו שאפשר לעזור בו.
אני כן מאמין שזה קשור במערכת ההפעלה כי מחשב אחר שהוא XP תמיד היה מחובר לרשת ואילו האחרים (ויסטה ו-7) הם אלו שעושים את הבעיות.

PorFavor1

New member
זה עניין של שיקול דעת

כמו שאמרתי- אם יש בעיה מסוימת, ציין אותה כאן או בפורומים אחרים.
אני בטוח שתמצא פתרון ישיר לבעיה.

לגבי עדכונים- דבריך לא נכונים.
ניתן לבצע שינוי בעורך הרישום, ואז תמשיך ליהנות מעדכוני אבטחה עד ל אפריל 2019.
קישור ל גוגל לגבי הנושא.
זה רק שציינתי לגבי הנושא כ"כ הרבה פעמים....
https://www.google.co.il/search?q=x...posready+registry+update&channel=sb&tbs=qdr:y

dudi4321

Active member
תעבור לפורום רשתות ופס רחב

שם יעזרו לקנפג את XP שלך לעבודה ברשת מול מחשבי 7 האחרים.
בעקרון יש לחלונות אשף שמבצע עם מספר שמעתיקים למחשבי הרשת.
או באתר www.netcheif.com
זה במקום לפרמט ולא הכל יעבוד חלק.
יש גם תוכנה שמתימרת להעביר תוכנות בשדרוג בשם PCMOVER שהיא לא חינמית.

למעלה