שדרוג קטנוע

NOAM895

New member
שדרוג קטנוע

שלום אני רוצה לשדרג מקטנוע קטן שברשותי לקטנוע 250.
אני צריך אותו לנסיעות עירוניות ופעם בשבוע לנסיעות ארוכות לטיולים.
הקטנוע צריך לשרת אותי נאמנה לפחות 3-4 שנים.
ההתלבטות שלי בין ג'וי מקס לאקס סיטי, תקציב של עד 20אלף ש"ח.
על מה אתם ממליצים או על דגם אחר?

פרארי1

New member
שני הקטנועים שציינת טובים מאד

ומאד שונים זה מזה באופי.
הג'וימקס כורסתי ורך, בעל נפח אחסון גדול יחסית והתנהגות כביש סבירה.
יצא השנה דגם חדש לגמרי ששופר בכל תחום, אבל חורג מתקציבך בכ-6K שקל, אם אתה יכול למתוח את התקציב (או לקנות בתשלומים), הג'וימקס החדש הוא בחירה מצויינת.
האקס סיטי הוא בעל גלגלים גדולים, ישיבה זקופה יותר מהג'וימקס, התנהגות טובה יותר ונפח אחסון מצומצם המחייב ארגז אם אתה לא רוצה להיסחב עם הקסדה לכל מקום.
גם לו יש אח - האיקסמקס, שאישית אני מעדיף אותו, שמספק את נפח האחסון הגדול בקטגוריה.

אופציות טובות נוספות הם ה-XEVO של פיאג'ו, שבתקציבך אתה יכול למצוא משנתון 2010 לערך והונדה פורצה, הנדיר יותר, שיוריד אותך קצת בשנתון אבל ייתן לך איכות ופינוק ברמה הגבוהה ביותר שיש.

gilwalla

New member
לגבי האיקס סיטי

השוק לא משהו, אבל קונים בזול ומוכרים בזול. פרארי תמצת אותו למעלה, אז פשוט נסה לקחת נסיעות מבחן, יעזור לך לגבש החלטה.

NOAM895

New member
תודה לעונים

כניראה אני הולך על ג'וי מקס 2011 שבוע הבא יש לי בדיקה, אם הכל הסתדר אז מברוק.
כמו כן, בעניין המשטח השחור של הג'וי מקס שידוע בתכונותיו לדהות... איך מחדשים אותו ומשמרים אותו כזה? (כמובן שלא יחנה בשמש ואם כן אז אשים עליו כיסוי).
תודה .

פרארי1

New member
STP - SUN OF A GUN

אל תחכה שהפלסטיק השחור ידהה ואז תנסה להציל, טפל בו באופן שוטף.

בהצלחה בבדיקה

פרארי1

New member

אם היו מתייעצים איתי, זה היה SUN, הרבה יותר מגניב בעיני, אבל הם לא היו מוכנים לעמוד בדרישות השכר שהצבתי בפניה למשרת יו"ר ועדת שמות מוצרים ב-STP

פרארי1

New member
אז את אומרת

שטוב שבחרתי בקריירה של הדרכות רכיבה וירטואליות

l coyote l

New member
עוקץ אותי או אותך?

האמת, כבר לא ידעתי מה גרוע יותר.
לקבל השערה תיאורטית ללא כיסוי, או תשובה ממיישם בעלת התוכן (לא במילים אלו): "זה לא טוב, נקודה. אבל לא יודע למה. תיכף יבוא מישהו אחר ויסביר"

ולא נשכח שכמעט גרמתי התקף לב לסבא

פרארי1

New member
את שנינו

מתבדח כדי לטהר את האווירה הלא נעימה שנוצרה שם.

זה שאני לא רוכב ספורטיבי, לא אומר שאין לי שום נסיון בפניות ושלא שמעתי מדריכים מהטובים ביותר שיש.
מכל אלה שענו שם, הגדולים והמנוסים, אני היחיד שנתתי סיבה שמאד הגיונית בעיני, חבל מאד שכפיר שיחק ראש קטן ולא התייחס לכל הענף הזה של השרשור.
אני מנסה לקבל תשובה מאביעד, בינתיים הוא אמר שזה מורכב יותר ממה שאפשר לכתוב בסמס, אז אני אתקשר אליו מתישהו.

l coyote l

New member
"שמעתי" לא הולך עם הפורום הזה (או בכלל).

יש לך נסיון בפניות, אבל שנינו יודעים שאתה לא ממצה אפילו חצי מהיכולות שלך. בחרת את הכלי שבחרת, ובחרת לרכב עליו כמו שאתה רוכב.
כנראה שזה מספק אותך, אבל אי אפשר לדעתי להוציא מזה מסקנות לרכיבה ספורטיבית מהירה, כי זה לא מה שאתה עושה.

את הדיון עם כפיר המשכתי במסרים. הוא שאל אם הבאתי את זה מהשטח (התשובה היא כמובן שהפעם היחידה שהייתי בשטח היא על האופנוע שלו), והעלה את אותן סוגיות שמיצו העלה על תכנון לא מדויק של מהירות כניסה לפניה.
לא ציין שומדבר שמצביע על שיש בזה רע - מבחינה מכנית או טכנית - אלא רמז [כמו שמיצו טען, כמו שכתב גם שא(x12)בי] שיש לזה השלכות אחרות מכיוון שזה בא ע"ח מיומנויות אחרות (על זה מלכתחילה התעצבן בוZי).

ועוד תזכורת למסקנה מהשרשור ההוא: ההבדל בין 600 לליטר, שנשכח מרוכבי הליטר. אין מספיק מומנט בסל"ד נמוך כדי להוציא את האופנוע מהפניה אם הגעת מהר מדי ונאלצת להאט אבל לא הורדת הילוך. הפתרון לזה הוא קלאץ'.

כל הנראה אני לקחתי את זה קצת רחוק, אבל שוב - לא נראה שיש עם זה בעיה מכנית/טכנית כשלעצמו.

אם מורכב לאביעד לענות על זה בס.מ.ס, כנראה שזה אכן מורכב מכפי שחשבת להציג את זה, ושזה קשור הרבה פחות במכניקה, אם בכלל.
גם כפיר לא המשיך עם פירוט יתר במסרים.

פרארי1

New member
שמעתי מאח של דודה של שכנה של האוגר שלי

אכן לא מקובל.
שמעתי בקורס רכיבה מפי אלי פנגס, למשל, גם אם אין לי ביצים לנסות את מה שהוא עושה בעיניים עצומות ועם יד קשורה מאחורי הגב, זה לא בגדר שמועה.
אני לא אומר ששמעתי משהו ספציפית לגבי זה, רק אומר שיש שמעתי ויש שמעתי והטיעון שלי לקוח מדברים שגידי פרדר מדבר עליהם בהקשר של מנוע מחובר לגלגל באופן רציף וחלק ככל האפשר.

אני משער שכפיר הזכיר את השטח, כי שם בלימה במצב של הטיה היא אופציה ממש רעה, אז מחפשים פתרונות אחרים.

אני אשתדל לקבל תשובה מאביעד ואשמח לעדכן אותך אם צדקת וכמובן שעוד יותר אשמח אם טעית

ואם כבר ממילא סטינו שנות אור מנושא השרשור, ידעת ששועלים אוכלים שזיפים?

l coyote l

New member
בעקבות השרשור הנ"ל עשיתי ניסוי היום

באופן מודע לא לעשות את זה.
הממצאים הם שזה נכנס לי לאוטומט כל כך חזק, שככל הנראה אני עושה בזה שימוש גם כשלא צריך (לא מועיל אבל לא מזיק).
כלומר עצרתי את עצמי מהלחיצה בפניות ומצאתי שאני רוב הזמן על מהירות מתאימה לקחת אותן רק על הגז.

השאלה הבאה ששאלתי את עצמי הוא למה התחלתי עם זה בכלל ואיך הגעתי למצב הזה (מצד אחד יש לי יופי של רגישות מדויקת על הקלאץ', מצד שני זה באמת בא ע"ח שיפור מיומנות בלימה), אבל התשובה קצת מפדחת, אז לא אכתוב אותה (אולי תצליח לעשות 1+1).

(הדיון הזה יכול להיות סיבה טובה לנסות להחזיר לפה את השדון. חסרים כאן/לי דיונים טכניים איתו)

במהלך התואר העברתי הרצאה - במסגרת קורס - על קיוטים. עד 50% מהתזונה שלהם היא צמחית (פירות ועוד), תלוי באיזור המחיה שלהם.
לא מפתיע שזה גם אצל שועלים. מסתנן לחצר?

פרארי1

New member
לא ממש מסתנן

נכנס בפתח הרחב והנוח שהדורבן "בנה"

ראיתי אותו פעם אחת, אבל ייתכן שהוא מגיע יותר, אני לא בודק בכל פעם שאני שומע רשרושים בגינה, תמיד הנחתי שזה הדורבן עד שראיתי את השועל לאחרונה מכרסם בהנאה שזיפים שנפלו מהעץ.
זה סידור מאד נוח - הציפורים מנקרות ביס או שניים על העץ, הפרי נופל לרצפה והדורבן והשועל מנקים את השטח.

נראה לי שהשדון (וגיסו הדב) יותר רוכבים שטח וכנראה גם די עסוקים.
גם בפולגז לא רואים כבר כתבות של השדון וחבל.

Ayokin

New member
יש גם בעיה עם הפסים האפורים בצדדים

אני פתרתי את זה על ידי קנייה של ספריי שחור חזק מאוד (שלא יורד)
ופשוט צביעה של הפסים עם הספריי..

כמובן שעטפתי את הקטנוע עם שקיות ,ועשיתי את זה בזהירות רבה
ע"מ לא לפגוע בפלסטיקה מסביב.

NOAM895

New member
אוקיי

השאלה אם נגרם נזק כבר של דהייה האם להשתמש בספריי STP יספיק או לצבוע בספריי שחור ואז לשמר אותו עם הספריי?
כמו כן, לצביעת ארגז פלסטיק שחוק רגיל איך אני עושה את זה שיהיה לו ברק יפה חוץ מלצבוע אותו בספריי שחור לפלסטיק?

למעלה