שדרוג מרק עדשים

שדרוג מרק עדשים

אתמול ניסיתי להכין מרק עדשים ירוקות. מה שעשיתי הוא תחילה לבשל את העדשים ולטחון אותם במעבד מזון, לאחר מכן הוספתי לתבשיל ירקות חתוכים כמו: גזר, דלעת וקישואים. תיבלתי במלח. בכל זאת זה יצא בלתי טעים בעליל. אך מכיוון שיש כמות גדולה חבל לי לזרוק אותו, לכן אני שואלת איך עוד ניתן "להציל" את המרק, מה להוסיף לו כדי לשדרג את הטעם? (כי כמו שהוא עכשיו, אין סיכוי שאהיה מסוגלת לאכול אותו). תודה מראש

p e b b l e

New member
לדעתי חסר תיבול

אני הייתי מוסיפה כמון, פלפל שחור, פטרוזיליה קצוצה, קצת כורכום ואבקת מרק. להרתיח שוב עם התבלינים ולבשל כ- 10 דקות. אפשר גם להוסיף שורש סלרי (מוסיף המון), ולבשל זמן ארוך יותר כדי שיתרכך ויוציא טעמים. בהצלחה.

איילת1974

New member
טיפ קטן

לדעתי לא כגאי לטחון את כל העדשים, אלא רק כחצי מהכמות ואת השאר להשאיר שלמות. לדעתי זה יותר טעים כך. ובהקשר לטעם, כפח שכבר כתבו לך תוסיפי תיבול.

soliks

New member
לגבי מרק עדשים

עדשים כדאי מאוד שישתו מים לפחות שעתים או לילה אם את מתכוונת לחומות שקוראים להם ירוקות תמיד עגבניה מגורדת וכמון ומלח ופלפל אפילו לבן לא יזיק אין סיבה שלא יהי טעים אלה אם כן שמת הרבה מים בכל זאת תטבלי ותסמיכי אם לא מספיק סמיך 2 כפות קורנפלור או מה שישלך קוואקר זה מצוין

ariel1994

New member
זה מסקרו אותי-

אחרי שאת "משפצרת" את התבשילון שלך, את יכולה להגיד אם זה הצליח לך ויצא טעים? (סתם מתוך עניין :) )

דגנית

New member
אני שוטפת היטב את העדשים

בדרך כלל אני משרה כמה שעות / לילה / כמה ימים על מסננת עד שנובט-כי-אין-לי-כוח-להכין
מאדה בצל, מוסיפה: שום, גזר, פטרוזליה (שורש סלרי גם מוסיף המון) אחרכך תבלינים: פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור, כורכום לפעמים... מה שבא לך, מוסיפה קצת אורז / קינואה (אפשר גם אטריות, אני מעדיפה שלא), עדשים הרבה מאוד מים! נותנת לסיר להתבשל לו - אחרי חצי שעה - טועמת, מוסיפה תיבול, לפעמים מוסיפה אבקת בצל / ירקות (ללא מונוסדיום גלוטמט) לפעמים מוסיפה עגבניה או רסק עגבניות הרבה פעמים אני משרה עם העדשים שעועית מאש, ומבשלת ביחד מעשיר את התבשיל. מלח אני מוסיפה אחרי שהעדשים מתבשלים. לפעמים אני מכניסה בלנדר מוט לכמה פולסים. ובסוף בצלחת - לימון מוסיף המון! בתיאבון!

למעלה