שדרוג כתב-עת פופולרי: מדד הספרנית

perhay

New member
שדרוג כתב-עת פופולרי: מדד הספרנית

לא יודעת אם יצא לכם לראות, אך לקראת שבוע הספר, החוברת הפופולרית "לאשה" הוסיפה מדור מוקדש לספרים, שעכשיו יצורף לכל גליון. במדור יש ראיונות עם סופרים, חוג כתיבה, ומשהו שעורר את תשומת לבי ומצא חן בעיני, שאסביר ואפרט להלן. ברוב מדורי הספרות בעתונים, יש מדור שבו מדווחים על ספרים הכי נמכרים. כאן הם פתחו מדור, שנקרא "מדד הספרנית" ובו מדווחים על הספרים הכי נקראים בספריות. יש תת-חלוקה לגילאים, וכל פעם מביאים אזור אחר. מה דעתכם על הרעיון? תודו שזה מקורי ונותן לגיטימציה לספריות.

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo13.gif בהחלט מקורי ואם זה יביא עוד

אנשים לספריות מה טוב.

עגלת ספרים ../images/Emo63.gif

לא יודעת איך מתנהלים הדברים בספריות אחרות אבל אצלנו? יום העגלה זה יום חג. אבי (זה שמכנה את עגלת הספרים שלו "מרצדס") מגיע בבוקר עם עגלה עמוסה בספרים, הכי חדשים, הכי טריים, כריכות מבריקות, היום יום העגלה. את שקשוק הגלגלים אנחנו שומעים כבר במסדרון, כולם נדרכים, מפסיקים לעשות כל עבודה שהיא, והעגלה מגיעה: הלב דופק, התרגשות (שלא נקבל בגילנו התקף לב), ואחנו רצים בריצת אמוק את שני הצעדים לעגלה: כל אחד והספרים שהוא אוהב, כל אחד והתחום שהוא הכי מתעניין בו, לוקחים את הספר, מחבקים אותו, מוסיפים עוד כמה לערמה מרחרחים את הריח החדש. יום העגלה.

חייםלוי

Member
מנהל
"יום העגלה" הוא אכן יום שמח בחיי

המקטלגים בקטלוג העברי. לצערנו עם התמעטות מספר העובדים העגלה מקרקשת ובאה לעתים יותר רחוקות
. היום היא הגיע וכבר חטפתי כמה דבריפ נחמדים כמו ספר שנקרא: איך לדגדג את עצמך - אוסף של מידע טריוויאלי ומשעשע.

עתון "לאשה"....

אני פוגשת את העיתון הנ"ל, בתור למספרה, והכי גרוע אצל רופא השיניים. משום מה רופא המשפחה לא מוכן להכניס את העיתון הזה למרפאה שלו. ואני מגלה לכם משהו בשקט בשקט, לפעמים אני אפילו קוראת בעיון כתבות. מחקר שלם אפשר לעשות על הפרסומות שם. ומודה שהרעיון של עתון "לאשה" מעולה, ואכן את צודקת, בעיתונים אחרים נותנים את שמות הספרים לפי דירוג הפופולריות והמכירה בחנויות, ועוד כמה המלצות על ספרים. טוב אמתין לתור למספרה (או לרופא שיניים) כדי לעיין. תודה על האינפורמציה

נחמד מאוד. עוד קצת "עידוד קריאה",

אבל לא זה מה שנותן לגיטימציה לספריות. כל עיתון ש"מכבד את עצמו" מפרסם את טבלת רבי המכר. לא זה מה שחשוב - אם כי אין ספק זהו עידוד קריאה אמיתי, ובינהם ספרים טובים ויפים - חשובות הביקורות על הספרים האחרים הטובים והיפים עוד יותר שלא מגיעים לראש ה"מצעד", וכאלו יש הרבה - אתם הרי יודעים ומכירים - מ"יום העגלה", יום פתיחת הארגזים - ארגזי הספרים החדשים שהגיעו, החיטוט והנבירה ורציתי להגיד גם ריחם החדש - אבל את הריח אני שונאת!

נחמד מאוד אך...

נחמד מאוד ששבועון כמו "לאשה" פתח במדור לעידוד הקריאה בקרב קהל היעד אליו הוא פונה. אך לפי דעתי מי שאוהב לקרוא לא בדיוק יטרח להתקל במדור זה, אלא יפקוד את הספריה הקרובה לביתו, את חנויות הספרים וכמובן את מדפי הספרים של חבריו. לצערי נראה לי שהוספת מדור לעידוד קריאה לשבועון כמו "לאשה" נועד יותר לשווק את השבועון ולעלות את קרנו בקרב אלו אשר היו סבורים כי רמת השבועון היא נמוכה. אינני סבורה כי נושא עידוד הקריאה עמד בראש מעייני עורכי "לאשה" אלא העלאת מחזור המכירות של השבועון. אך בכל אופן- אם עוד מישהו /מישהי יתחילו לקרוא בעקבות מדור זה- דיינו!

sashkashurik

New member
בסוף של כל גיליון של LIBRARY

JOURNAL יש את הדף THE BOOKS MOST BORROWED IN U.S. LIBRARIES. אז הרעיון לא כל-כך מקורי.
כמובן שב"לאישה" מדובר, כנראה, בספריות ישראליות.

למעלה