שדרוג - אפשרי? כדאי ?

susita7

New member
שדרוג - אפשרי? כדאי ?

אז ככה : אני עם אופני הרים ש"מ של ספשלייזד מודל 2000. קניתי לפני שנתיים ומאד מבסוט מהם. 95% מהנסיעות שלי בעיר.
משתמש בעיקר בפלטה הגדולה ומעט באמצעית (ירושלים בכל זאת..) .
לפעמים בהילוך הגבוה ביותר הייתי רוצה לעלות עוד הילוך ולעומת זאת בפלטה הקטנה אין לי שימוש בכלל. לפיכך חשבתי להחליף את הפלטה הגדולה לגדולה יותר ואולי לבטל (?) את הפלטה הקטנה. האם זה אפשרי? במה זה כרוך? צריך להחליף גם קסטה ? שרשרת ? מה העלות המינימלית לשדרוג כזה ?
כי

Dov_s

New member
תן פרטים על המערכת

כמה הילוכים, כמה שיניים בפלטה הגדולה שלך
מה הטווח בקסטה.

steiff

New member
סביר שאפשרי

יש מספר מידות ל״פלטות״ (גלגלי השיניים הקדמיים).
יש קראנקים של שתי פלאטות (״דאבל״) ויש של שלוש (״טריפל״).
אבל מרבית הקראנקים של ״דאבל״ הם יותר בכיוון של ״הקטן והאמצעי״ ולא בכיוון של ״האמצעי והגדול״.
פרט את הרכיבים הנוכחיים ואפשר יהיה לבחון מה אפשר לעשות. קח בחשבון שהמחיר עלול להפוך את המשימה ללא כדאית. אולי כדאי לשקול לשים קראנק כביש ״קומפקט״ שיש לו גלגלי שיניים גדולים יותר מאשר קראנק ״הרים״.

susita7

New member
פרטים נוספים

לפי המפרט באינטרנט. לא ספרתי..
פלטות 22/32/44
קסטה 11-32
27 הילוכים סה"כ
כמה עולה קראנק כביש? אפשר לקנות באיביי ולהתקין לבד ?
תודה

steiff

New member
כמה עולה...

יש בערך 300 סוגים במחירים שנעים בין ככה וככה לככה וככה.
קודם כל תצטרך לבדוק איזה ציר מרכזי יש לך ואם אפשר להתאים לו קראנק כביש, אחרת תצטרך להחליף גם ציר מרכזי. אחר כך תצטרך להזיז (להגביה) את המעביר הקדמי,אולי גם להחליף כדי שיוכל לטפל בפלטות הגדולות.
זה מסוג הדברים שאפשר לעשות לבד, אם יודעים את העבודה ויש את הכלים. קח בחשבון גם שפירוק והרכבה של קראנק/ציר-מרכזי מצריך לפעמים (תלוי בדגם) כלים יעודיים. מפתח שבדי ופטיש לא מספיקים.

לדעתי שווה לך להתייעץ עם מכונאי אופניים בבית מלאכה. אחרי שהוא יאפיין את החלקים החסרים, תוכל לרכוש אותם באי-ביי ולהביא לו להתקנה. זה די מקובל היום בחנויות אופניים שהלקוח מביא את החלקים והם מחייבים עבור שעת עבודה. הם בעצמם מבינים שבעידן האי-ביי והדיל-אקסטרים יהיה להם קשה להרוויח ממסחר בחלקים לאופניים אז הם מתמקדים מגביה עבור עבודה ושימוש בכלים.

susita7

New member
אולי אפשר להחליף רק את הפלטה הגדולה? ?

או את הגדולה והאמצעית ?

susita7

New member
אם לדוגמא אמצא פלטה של 48

זה עדיין יחייב אותי להתעסק עם המעביר ?

steiff

New member
יכול להיות שתצטרך להגביה אותו

אם הגלגל גדל, צריך להרחיק את המעביר מהציר המרכזי כדי להתאים אותו לרדיוס החדש.

מה הדגם של הקראנק שלך? יש פלטות בגדלים שונים ויש קראנקים שאפשר להחליף בהם פלטות בודדות, רק שצריך לוודא תאימות. יש פלטות שמתחברות בארבעה ברגים ויש שבחמישה, והמיקום של הברגים משתנה גם הוא, כך שלומר בוודאות ״אפשר״ או לא מצריך הכרות עם הדגם הספציפי שמותקן באופנים.

מבחינת החלפת הקראנק כולו: ראיתי כבר אופניים ״משועטנזות״ שכאלה. הן היו בבעלותו של רוכב שהיה גם מכונופן בחנות אופניים כך שהיו לו גם הידע, גם הכלים וגם גישה לרכיבים הנכונים. אם אני לא טועה הוא בנה אותם מחלקים שאסף מהגורן ומהיקב.

susita7

New member
דגם הקראנק

Specialized Forearm Expert
למיטב הבנתי זה דגם ישן שכבר לא מותקן באופניים חדשות. יש שם ארבע ברגים. כבר החלפתי שם את הפלטה האמצעית שנשחקה.
להגביה את המעביר זה אומר לקדוח חורים חדשים בשילדה ?

steiff

New member
המעביר מוברג לשלדה?

אם מדובר במעביר Direct Mount שמוברג ישירות לשלדה אז זו בעיה... יש אפשרות להגביה בכמה מ׳מ על המסילות שסביב הברגים, אבל זה מה שיש.
אם המעביר מחובר בחבק סביב צינור האוכף אז לא צריכה להיות בעיה לשחרר את החבק, להגביה, ולהדק מחדש.

giladt02

New member
תסתכל על המעביר הקדמי

לפי השנה של האופניים מאוד הגיוני שהוא לא מוברג.
תסתכל על המעביר ועל הצינור שעליו הוא יושב, האם יש טבעת שמקיפה את הצינור או בורג שתופס את המעביר אל הצינור ללא טבעת שמקיפה אותו.

enigo

New member
נשמע כמו משהו שאפשר לפתור עם מתאם, לא?

בטח ידרוש קצת יצירתיות, אבל פס פלדה בעובי 2-3 מ"מ אמור להיות לדעתי מספיק קשיח, אם כל מה שדרוש זו הגבהה של ס"מ או שניים.
אם יותר, אפשר לארגן חבק שאליו אפשר להבריג את המעביר המקורי (או לקנות מעביר קדמי אחר. הם לא כאלו יקרים ממה שאני זוכר).

steiff

New member
לי זה נשמע כמו משהו שאפשר לפתור עם מכונאי

הפרוייקט הופך להיות די מורכב: החלפת גלג׳ש גדול, או החלפה של הקראנק כולו, התקנה של מתאם שיוכן במיוחד לאירוע, העברה של המעביר...
אפשרי... הכל אפשרי... אבל נראה לי שזה מסוג המלאכות שרצוי לתת למכונופן מיומן, אחרת יש סיכוי לגרום ליותר נזק מאשר תועלת.

למעלה