שדרוג אורז

m i t a l y

New member
שדרוג אורז

ביום שישי הכנתי אורז עם תירס ופלפל אדום. בישלתי אותו עם מים ויין לבן (יצא 10). אולם, נשארה כמות די גדולה ואני רוצה להגיש אותו היום לארוחת צהריים או ערב. יש לי תחושה שלאחר יוםבמקרר הוא קצת יבש. האם מישהי יכולה לתת לי טיפ כיצד אני יכולה לשדרג אותו? חיפשתי במאמרים ולא מצאתי משהו כדאי...
לכן.

pirge

New member
תכיני בסיר קטן רוטב אדום מת

מתובל פיקנטי. תשימי את האורז בכלי מתאים לכמות שלו ותערבבי עם הרוטב. תאפי בתנור כמה דקות. בבקשה.

שידרוג אורז עם חזה עוף - מהיר וטעים

במחבת טיגנתי בשמן זית בצל גדול (הרבבה) ושום כתוש הוספתי חצי קופסה קטנה של פיטריות חתוכות גרדתי 1 גזר גדול על הפיטריות עירבבתי הייטב תיבלתי אב´ מרק עוף אבקת שום כמון תבלין גריל עוף כורכום -שהייה צהוב - ממש מעט קורט סוכר הוספתי קצת כוסברה קצוצה(יש לי תמיד גם יבשה בארון) נענע קצוצה קפואה לקחתי שתי חתיכות חזה עוף (אני קונה נקי כשר ופרוס דק ויפה) חתכתי לרצועות הוספתי למחבת והקפצי הכל יחד ואז הוספתי את האורז (האורז הרי מוכן) עירבבתי הייטב הייטב מה אומר לך יצא מעדן הבית הריח ממש טעים מרוב שהריח טוב ארוחה טובה טעימה ומהירה ממש ככה ארוחה במחבת אחד אני אומרת פונטני ומוצלח אז הנה עוד רעיון לא לזרוק אורז כי אם לא היה עולה לי הרעיון הזה האורז היה נזרק בתאבון ובהצלחה

pirge

New member
רוטב אדום

10:20 | 02/01/05 רוטב עגבניות פיקנטיו pirge ו תכיני את כל הרוטב,תשתמשי בכמה שאת צריכה להרטיב את האורז, ואת היתר אפשר לשמור במקרר או להקפיא. בצל גדול קצוץ דק דק 3 שיני שום כתושות 3 כפות שמן זית פלפל שחור לטעם מלח לטעם אפשר להוסיף עלי סלרי. חצי קילו עגבניות בשלות קלופות וקצוצות לקוביות. (ניתן להחליף בעגבניות שלמות משומרות) קופסה קטנה רסק עגבניות . בלי קשר לעגבניות המשומרות צריך להוסיף.. חצי כפית סוכר ובסוף אם צריך להוסיף עוד חצי כפית. 2 כפות קטשופ או צ'ילי אם אוהבים מעט חריפות ברוטב. כפית בזיליקום חצי כפית אורגנו מים רותחים במידה ויצא סמיך מדי. מטגנים בצל בשמן עד להתחלת צבע. מוסיפים את השום ועלי סלרי ומערבבים 2 דקות. מוסיפים את העגבניות ואת שאר המרכיבים ומטגנים. בשלב הזה אם סמיך מדי מוסיפים מעט מים. אפשר להכניס למעבד מזון כדי לקבל רוטב חלק. רצוי לטעום את הרוטב ולשפר טעם.

ש ר ו ן2

New member
עוד רעיון קל ומהיר:

לטגן במחבת : טבעות בצל עד להשחמה-הזהבה להוסיף טבעות עגבניות ולטגן עוד מעט לתבל במלח פלפל, אפשר גם כמון או עשבי תיבול להוסיף את האורז מעל הבצל והעגבניות לכסות ולבשל 10 דקות להסיר מן הכיריים ולהפוף את המחבת על גבי צלחת שטוחה להגיש חם. טעים מאד מאד מאד

למעלה