שדיים.

לאלאלא! זה דווקא מאד נחמד,

זה הקטע של דיונים, דנים ..
זה קצת נראה ריבים וזה, אבל זה מאד מעניין לראות את דעות האחרות ולדון קצת בדברים הלא קשורים לדוליז.
אני אישית לא חושבת שזה היה ריבים XD

yaeloolik

New member
הממ...../images/Emo189.gif../images/Emo192.gif

בלי קשר לנושא עצמו של ההודעה רציתי להגיד שזאת יופי של פינה. באמת. וגם לשבח את הבנות כי בעבר פינות כאלה היו יכולות להביא ל-500 תגובות של ריבים מיותרים... מישהי רשמה פה שזה סתם מביא לריבים או משהו כזה... זה ממש לא נראה לי כמו ריבים
. וחוץ מזה להביע דעות מנוגדות זה חלק מהעניין של דיונים. אחרת מה הטעם?... בכל מקרה סאפיר אחלה רעיון:]. אוהבת אותך

dinora12

New member
../images/Emo210.gifכן אבל זה

רק גורם לקשרים רעים ולפעמים גם קשרים טובים....

../images/Emo80.gif../images/Emo45.gifדווקא את כן נוגעת בנושא

אני מסכימה איתך בקשר ליום כיפור. אחרי הכל אני מרגישה שאני צריכה לתת כבוד למאמינים. כמובן שהאחים שלי לא מקשיבים לי ונוסעים במכוניות או מסברים בפלאפון מחוץ לבית (בבית זה כבר בסדר לדעתי, אם אני לא רוצה לצום. אני סוגרת את התריס לפני יום כיפור ומתעסקת בחשמל בשקט.לא להפריע) ד"א שמחה שנהנת בטיול
סתם שאלה להתעניינות
אסור לחתוך נייר טואלט? OO XD

o0Invisible0o

New member
זה נחשב לגזור..ואסור.:X

דתיים [כמובן תלוי בקיצוניות..] חותכים מראש או קונים פיסות נייר כאלה מוכנות.
כן, בתוך הבית זה בסדר.
סתם עצוב לי שכל החברים שלי מעדיפים את הסרטים שלהם מאשר סיבוב ברחוב באווירה של שקט ורוגע, שלגמרי לא קיימים ביום-יום העירוני.

o0Invisible0o

New member
ואוו.ממש מעניין.../images/Emo9.gif

נהניתי לקרוא כאן, עלו הרבה דעות מעניינות והופתעתי לראות צרות מוחין של כמה מהבנות כאן... חבל שלא הייתי פה כשהכל היה רלוונטי [טיול שווה לצפון!
] כבר נראה שאין לי טעם להגיב..
בכל אופן, אני חילונית לגמרי בהגדרה..
אבל באיזשהו מקום מאמינה. מאמינה שיש משהו שמפעיל הכל ושהכל קורה מסיבה ושאנחנו פשוט לא יכולים להבין. [ראיתם את הפרק בג'ואן מארקדיה שה' נתן לה להבין את הכל ומהמעמסה היא התעלפה ולא קלטה כלום? אהבתי.
רוצה להאמין שזה באמת ככה..
] אני חוגגת חגים יותר מכיוון המסורת שיש לשמר. צמה ביום כיפור- אוהבת את הרעיון מאחורי זה. גם בלי חשמל וכלום. אבל כן חותכת נייר טואלט [יש גבול לכל דבר.
] מאוד עצוב לי לראות שהמדינה מאבדת את הדת..שכל החברים שלי רואים סרטים כל הלילה ביום כיפור או נוסעים לכנרת, מסתובבים על פלאפונים וכו'.. אני מבינה שזה בעייתי, בגלל כפייה דתית. אבל למה? למה לא לעשות את זה פשוט מתוך כבוד למאמינים? למה לא בשביל האווירה הנקייה של החג? לצאת לרחובות [רוצים פלאפון- אז בחיי..מושתק או משהו..] לראות חברים ושכנים..להעביר את הצום במצב רוח טוב. טוב נו אני נכנסת לחפירות..ובכלל לא נוגעת בנושא.
אז לא משנה.

InvisibleTouch

New member
אני שמחה.

ודווקא את עדיין יכולה להגיב. בשביל זה נעצתי, להרוויח עוד שלושה ימים:]

morusha

New member
|םיל|../images/Emo210.gif מגיבה....

אפשר להגיד שאני חיולנית.. אני מדליקה אור ומכשירי חשמל ונוסעת בשבת. אני צמה ביום כיפור (וגם לא מדליקים מכשירי חשמל). אנחנו עושים קידוש כל שישי אני לא אוכלת שום דבר שהוא לא כשר. ההפרדה אצלי בין בשר לחלב היא שעה וחצי ככה למרות שלפעמים אני אוכלת חלב אחרי רבע שעה שאכלתי בשר (אבל בשר וחלב ביחד אני לא אוכלת!) אני גם לא אוכלת מאכלי ים וחזזיר וגם כשאני בחו"ל אני פשוט לא יכולה להסתכל על הדברים האלו! אני אוכלת לרוב במקומות כשרים אבל אני כן אוכלת במקדונלס (כי פשוט טעים!). אנחנו חוגגים את כל החגים ותמיד עושים סעודה גדולה. אנחנו כמעט ולא הולכים לבית כנסת (חוץ מיום כיפור) אממ זהו מה עוד אפשר להגיד?? אני לא חוגגת חגים של דתות אחרות כי אני חושבת שאין טעם לחגוג משהו שבכלל לא מאמינים בו. אז התחלפה שנה מה השמחה כל כך?? רק התחלף המספר מה אני צריכה גם לחגוג שישו נולד? זה בכלל לא מעניין אותי.. אני חושבת שיש הרבה מצוות שהן ממש לא הגיוניות.. אני לא מבינה למה דתיים לא הולכים עם מטריה בשבת? ולמה אסור להם לתלוש נייר טואלט? ולמה אסור להדליק את האור? ולמה אסור עוד הרבה דברים כאלו? הרי אלו פעולות שדורשות הרבה פחות מאמץ משאר הפעולות שעושים ביום יום. אני מבינה למה כתבו לא להדליק אש בשבת בתנ"ך, כי אז להדליק אש לקח באמת הרבה זמן, ובשבת צריך לנוח אבל את הדברים של היום עושים בשביל נוחיות אישית שאני חושבת שזה עוזר לנוח.. אני מאמינה באלוהים ואני חושבת שאלוהים משותף לכל הדתות ומתייחס בצורה שווה לכל העמים... אני חושבת שכל העולם נוצר במשך מיליאדי שנים לפי תיאוריות של מדענים אבל אני חושבת שחייב להיות מישהו שם למעלה שאחראי לכל זה... חשבתם פעם מאיפה כל זה בא ומה היה לפני? זה פשוט לא נתפס חייבת להיות התחלה לכל זה.. וגם מה לפני שנולדנו ומה יקרה אחרי שנמות? הדברים האלו בלתי מוסברים למרות שאנחנו יודעים עוד ועוד דברים, הדברים האלו ישארו נסתרים עוד הרבה מאוד שנים אולי אפילו לעולם. אני חושבת שכל אחד צריך להיות בן אדם בלי שום קשר לדת. יש הרבה מאוד חרדיים שעוברים על כל כך הרבה מצוות שמטרתן להיות בן אדם אבל הם מקיימים את שאר המצוות השטותיות (כמו לא להדליק אור בשבת) כאילו על מה אתם חושבים שאלוהים מסתכל כחטא? על זה שהדלקתם אור בשבת או על זה שהתנהגתם באלימות כלפי מישהו (אני סתם מביאה דוגמה...) (ואני לא מכלילה את כולם!! אבל יש כאלו מקרים שפשוט מחרפנים אותי, על דתיים שעברו על מצוות חשובות אבל הם מחשיבים את עצמם דתיים..) אני חושבת שכל אחד יחיה באיזו דרך שהוא רוצה ושיאמין במה שהוא רוצה, אנחנו עולם חופשי! מצטערת אם פגעתי במישהו..

InvisibleTouch

New member
אני מסכימה איתך מאוד. במיוחד-

"אני חושבת שיש הרבה מצוות שהן ממש לא הגיוניות.. אני לא מבינה למה דתיים לא הולכים עם מטריה בשבת? ולמה אסור להם לתלוש נייר טואלט? ולמה אסור להדליק את האור? ולמה אסור עוד הרבה דברים כאלו? הרי אלו פעולות שדורשות הרבה פחות מאמץ משאר הפעולות שעושים ביום יום. אני מבינה למה כתבו לא להדליק אש בשבת בתנ"ך, כי אז להדליק אש לקח באמת הרבה זמן, ובשבת צריך לנוח אבל את הדברים של היום עושים בשביל נוחיות אישית שאני חושבת שזה עוזר לנוח.." LOL הקטע עם המטריות. לא ידעתי על זה.

shanchan

New member
תמיד הייתה לי בעיה עם זה.

|דגש| "אני לא מבינה למה דתיים לא הולכים עם מטריה בשבת? ולמה אסור להם לתלוש נייר טואלט? ולמה אסור להדליק את האור? ולמה אסור עוד הרבה דברים כאלו? הרי אלו פעולות שדורשות הרבה פחות מאמץ משאר הפעולות שעושים ביום יום. אני מבינה למה כתבו לא להדליק אש בשבת בתנ"ך, כי אז להדליק אש לקח באמת הרבה זמן, ובשבת צריך לנוח אבל את הדברים של היום עושים בשביל נוחיות אישית שאני חושבת שזה עוזר לנוח.." ועדיין יש לי. תמיד טענתי שזה ממש מטומטם לקחת את המצוות מהתנ"ך ולעוות אותן, כאילו כדי שישפיעו על ימינו בלי להתייחס לעובדה שהמודרניזם גרם לדברים להיות הרבה יותר פשוטים. אז שבת זה אומר לנוח, להתחבר לאני הפנימי שלך ולהרגיש טוהר רגשי. סבבה. אני לא חושבת שאני ארגיש טהורה ונינוחה יותר אם אשב בחושך ובקור, ולא לחמם אוכל במיקרוגל (מה שלוקח בדיוק דקה, לעומת הפלטה של שבת שחימום עלייה לוקח לפעמים שעות). מילא העניין של הטלוויזיות והמחשבים, שזה עוד איכשהו מובן מהבחינה של הפנימיות, אבל לפתוח מטריות? (גם אני לא ידעתי על זה :-O) come on, אם אני דתייה ואני רוצה ללכת לבית כנסת ביום שיש מבול בשבת, אני לא יכולה לפתוח מטריה? באמת הרבה יותר פשוט ונוח להרטב ולחטוף דלקת ריאות.

InvisibleTouch

New member
קראתי והחכמתי. המשפט הזה-

"נכון יש חרדים שמקצינים ומתנהגים בדרך נוראית,אבל חאלס עם ההקצנות,באותה רמה יש גם חילונים,דתיים,נוצרים ואתאיסטים שמתנהגים גרוע,ואולי אפילו יותר", שינה הרבה את כל התפיסה ששאבתי מהדיון הזה. זה כל כך נכון. אני שונאת שמקטלגים ומכלילים, והנה- גם אני עשיתי את זה בלי לשים לב, וזה הפריע לי. [ אבל בתכלס, הכי הפריעה לי הכותרת של ההודעה שלך..): ]

אני לא פה כבר הרבה זמן,

אבל הדיון הזה נמצא בדף הראשי של הפורומים והתעניינתי
. הוותיקות פה בטח יודעות שאני דתייה,מזה דתייה בשבילי? אני הולכת עם חצאית,מתוך החלטה שלי,אמא שלי קיבוצניקית,הולכת עם מכנסיים,וגם אחיות שלי. כל האחים שלי ואני לומדים בבצפר דתי,אני לא שומרת שלושתרבעי אני הולכת עם חולצה קצרה. אני יודעת את שני סוגיי התאריכים בדר"כ [ט"ז טבת וה..7 לינואר?] אני מאמינה שיש גם את הגורל,וגם את הבחירה החופשית.ה' לא קובע את המעשים של האדם,הוא מעמיד את האדם במצב,אבל האדם בוחר באיזו דרך ללכת. כל דבר טוב או רע שקורה לנו,לפי דעתי, זה "עונש" או "פרס". אנחנו חוגגים את כל החגים היהודים,בארוחות,תפילות,ומנהגים. בדר"כ כל המשפחה המורחבת[דודים,בני דודים] נמצאת אצל משפחה אחת ושם חוגגים. רוב הדודים שלי בכלל חילוניים אבל מ-א-ו-ד מכבדים,הבנים שמים כיפות,הבנות באות צנוע.. בקיצור,אני לא חושבת שאנחנו פרההיסטוריים או משהו כזה,נכון יש חרדים שמקצינים ומתנהגים בדרך נוראית,אבל חאלס עם ההקצנות,באותה רמה יש גם חילונים,דתיים,נוצרים ואתאיסטים שמתנהגים גרוע,ואולי אפילו יותר. ד"א,נהנתי מאוד לקרוא את הדיון,לפי מה שהבנתי לא נמחקו פה הודעות אז כל הכבוד,ויהיה יפה אם תהפכו את הדיונים לדבר קבוע,כי זה דבר יפה ומחכים. אני אשמח לתגובות.

למעלה